Stiže nam još jedan remake popularne filmske franšize: Serija Twilight je u pripremi
Stiže nam još jedan remake popularne filmske franšize: Serija Twilight je u pripremi

Stiže nam još jedan remake popularne filmske franšize: Serija Twilight je u pripremi

Još uvijek nismo odlučili što mislimo o televizijskom remakeu Harry Potter franšize, a već su nas sustigle vijesti o još jednom sličnom projektu. Nakon nešto više od desetljeća kako je okončana filmska saga, Twilight će postati serija.

Kako je projekt u začetku, još uvijek ne znamo kada možemo očekivati novu ekranizaciju popularnih vampirskih romana. Za sada je poznato da će na scenariju raditi Sinead Daly, čiji raniji radovi uključuju serije poput The Walking Dead: World Beyond. Očekuje se da će i ovog puta autorica knjiške franšize, Stephenie Meyer, također biti uključena u novi projekt. Ona je prethodno surađivala i na filmskoj adaptaciji, koja broji ukupno pet filmova, temeljenih na prve četiri knjige iz serijala. Posljednja dva nastavka, The Short Second Life of Bree Tanner i Life and Death: Twilight Reimagined, objavljeni su 2010., odnosno 2016. godine.

Vijest o novoj ekranizaciji popularne serije romana naišla je na pomiješane reakcije. Osim što je iznova pokrenuta nikada razriješena debata team Edward vs team Jacob, postavlja se pitanje hoće li novi serijal nadmašiti prethodni. Poznati likovi vampira i vukodlaka tijekom posljednjeg desetljeća postali su neizostavni dio pop kulture. Teško je zamisliti da bi netko mogao zamijeniti Kristen Stewart, Roberta Pattinsona i Taylora Lautnera kao prve asocijacije na poznate junake. Ipak, ima i onih koje raduje mogućnost da bi Twilight sada mogao privući i novu publiku.

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori