Ipak nije kraj Sumrak sage: Potvrđeno je kako nam stiže serija Twilight 
Ipak nije kraj Sumrak sage: Potvrđeno je kako nam stiže serija Twilight 

Ipak nije kraj Sumrak sage: Potvrđeno je
kako nam stiže serija Twilight 

Još uvijek nismo odlučili što mislimo o televizijskom remakeu Harry Potter franšize, a već su nas sustigle vijesti o još jednom sličnom projektu. Nakon nešto više od desetljeća kako je okončana filmska saga, Twilight će postati serija. I to – animirana serija! Vijest o pripremi serije stigla je još prošlog travnja, no sada je potvrđeno kako će ona ipak biti smještena u animiranom svijetu.

Twilight
Twilight

Kako je projekt u začetku, još uvijek ne znamo kada možemo očekivati novu ekranizaciju popularnih vampirskih romana. Za sada je poznato da će na scenariju raditi Sinead Daly, čiji raniji radovi uključuju serije poput The Walking Dead: World Beyond. Očekuje se da će i ovog puta autorica književne franšize, Stephenie Meyer, također biti uključena u novi projekt.

Ona je prethodno surađivala i na filmskoj adaptaciji, koja broji ukupno pet filmova, temeljenih na prve četiri knjige iz serijala. Posljednja dva nastavka, The Short Second Life of Bree Tanner i Life and Death: Twilight Reimagined, objavljeni su 2010., odnosno 2016. godine.

Twilight

Vijest o novoj ekranizaciji popularne serije romana naišla je na pomiješane reakcije. Osim što je iznova pokrenuta nikada razriješena debata team Edward vs. team Jacob, postavlja se pitanje hoće li novi serijal nadmašiti prethodni. Poznati likovi vampira i vukodlaka tijekom posljednjeg desetljeća postali su neizostavni dio pop kulture.

Budući da je teško je zamisliti da bi netko mogao zamijeniti Kristen Stewart, Roberta Pattinsona i Taylora Lautnera kao prve asocijacije na poznate junake, ne čudi što se studio Lionsgate usmjerio ka animiranoj verziji. Ipak, ima i onih koje raduje mogućnost da bi Twilight sada mogao privući i novu publiku.

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori