‘The Great Gatsby’ postaje mini serija!

‘The Great Gatsby’
postaje mini serija!

Mnogima od nas omiljeni klasik, a od 2013. godine i najdraži film! Baš nas zato posebno veseli vijest da je potvrđeno snimanje ‘The Great Gatsby’ serije po romanu F. Scotta Fitzgeralda.

Nosit će potpis Michaela Hirsta zbog čega su nam očekivanja odmah skočila na vrhunac. U pitanju je kreativac koji stoji iza izvrnih povijesnih serija i drama poput nagrađivane serije ‘The Tudors’ i filma ‘Elizabeth.’ Kako bi mini serija bila vjerna, ali originalna adaptacija knjige Hirst je u produkcijski tim doveo prapraunuku F. Scotta i Zelde Fitzgerald.

Međutim, baš kao što to čini Netflixov ‘Bridgerton‘, serija ‘The Great Gatsby’ u priču će inkorporirati raznoliku glumačku postavu.

Uz glavnu bezvremensku romantičnu priču, Hirst će tako istražiti i tadašnju Ameriku kroz pitanje rase, spola i sksualne orijentacije. U tome će mu pomagati profesori engleske literature i povijesti kako bi u radnji pravilno i uvjerljivo predstavio jazz subkulturu i marginalizirane skupine.

Informacija o glumačkoj postavi ili izlasku serije još nema, a dok čekamo vijesti, ponovno ćemo pogledati prekrasnu filmsku inačicu s Carey Mulligan, Leonardom DiCaprijem i Tobyjem Maguireom.

Foto: IMDb, Amazon

Učitati još
Zatvori