That ’90s Show: Je li spin-off serije Lude sedamdesete samo loša kopija?
That ’90s Show: Je li spin-off serije Lude sedamdesete samo loša kopija?

That ’90s Show: Je li spin-off serije Lude
sedamdesete samo loša kopija?

Jedan od najavljenih novih naslova kojima smo se posebno radovali zasigurno je That ’90s Show. Riječ je o spin-offu kultne serije Lude sedamdeseteThat ’70s Show) koji na Netflix stiže upravo danas,  19. siječnja.

Radnja serije smještena je 15 godina od službenog datuma završetka izvorne serije, odnosno u 1995. godinu. U njezinom središtu nalazi se Leia Forman, kćer Erica Formana i Donne Pinciotti, likova čiju smo ljubavnu priču pratili u originalnom serijalu.

That '90s Show
That '90s Show

Što nam donosi nova serija?

Nova serija započinje kada tinejdžerica dolazi provesti ljeto s očevim roditeljima, bakom Kitty i djedom Redom koji žive u mjestu Point Place u saveznoj državi Wisconsin. Ondje će upoznati nove prijatelje, a mi ćemo dobiti priliku pratiti njihovo podrumsko druženje iz 90-ih, srednjoškolsku dramu i prve ljubavi.

U prijevodu – lude sedamdesete, postaju lude devedesete. “Seks, droga i rock ’n roll nikad ne umiru, samo mijenjaju ruho”, istaknuto je u najavi nove serije.

That '90s Show

Povratak “lude ekipe”

U ulogama Kitty i Reda ponovno imamo priliku vidjeti glumce Debru Jo Rupp i Kurtwood Smith. Za njih vrijeme kao da je stalo te ne čudi što su ih gledatelji prozvali “najboljim dijelom novog nove serije”. Već u najavama procijenjeno je kao će o uspjehu serije uvelike odlučivati kemija među novom “ludom ekipom”, a prvotni dojam jest kako je ona izostala. Nažalost, nisu uspjeli ponoviti onu magičnu formulu koja je Ludim sedamdesetima osigurala kultni status.

That '70s Show
That '70s Show

Pokazalo se kako je najbolje upravo ono dobro nam poznato, odnosno prilika da ponovno vidimo likove Erica, Donne, Jackie, Kelsa i Feza, odnosno glumce Tophera Gracea, Lauru Prepon, Milu Kunis, Ashtona Kutchera i Wilmera Valderramu. Sjajno su uskočili u poznate uloge te nam vjerno prikazali kako njihovi životi izgledaju dvadeset godina kasnije. Štoviše, gledajući ih poželite da su njihovi likovi ponovno u fokusu. 

S druge strane, novoj glumačkoj ekipi predvođenoj s mladom glumicom Callie Haverda zamjera se “gluma tipična za Disney kanal” koja je suša suprotnost humoru, otvorenosti i provokativnosti koja je krasila izvornu seriju. U suštini, zbog That ’70s Showa rado ćete pogledati That ’90s Show, no nismo sigurni da bi isto bilo u obrnutom slučaju.

That '90s Show
That '90s Show

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori