‘Stranger Things’ ima novi trailer i ne možemo dočekati kraj svibnja

‘Stranger Things’ ima novi trailer i ne možemo dočekati kraj svibnja

Serija Stranger Things postala je svojevrsni Netflixov fenomen u kategoriji SF horor žanra, a obožavaju je sve generacije. Četvrta sezona je pred nama, a autori su najavili kako će ona izaći u dva dijela. Prvi dio je na rasporedu 27. svibnja. Dok željno iščekujemo datum, sada smo napokon dobili puni uvid u ono što nas očekuje u priči u kojoj se isprepliću mirni američki gradić i Upside down svijet.

Upside Down i dalje prijeti mirnom američkom gradiću

Ono što možemo vidjeti u nešto više od tri minute novo trailera jest kako se horor i apsolutni kaos koji sije spomenuti Upside Down svijet nastavljaju, ovoga puta možda i najintenzivnije do sada. Iako je serija oduvijek uspješno balansirala između humora i horora, čini se da je nova sezona ipak prevagnula na ovu mračniju stranu. Pararelno s događajima u gradu Hawkinsu, pratimo i priču Jima Hoppera. On je, spletom okolnosti, na kraju treće sezone završio u Rusiji.

Unatoč poprilično mračnom raspoloženju u cijelom traileru, serija i dalje ostaje vjerna svojoj originalnoj premisi, a to je da prvenstveno prati priču djece. Sada već srednjoškolaci Mike, Eleven, Will, Dustin i Lucas i dalje se snalaze u događajima koji svima predstavljaju prijetnju i veliku nepoznanicu. Unatoč svemu, vizualni dojam nove sezone je jasan – i dalje su 80-e godine, a tinejdžeri se, uz sve što se oko njih događa, i dalje bore sa svakodnevnim poteškoćama i uklapanjem u društvo vršnjaka.

Što se same serije tiče, autori Stranger Thingsa, braća Duffer, potvrdili su kako će serija dobiti još jednu, petu sezonu, ali da će ona biti i posljednja. Premijera serije na Netflixu bila je 2016. godine, a od samog početka prikazivanja redovito je rušila rekorde gledanosti. Ono što je uslijedilo preraslo je granice popularnosti na platformi. Stranger Things svijet je u međuvremenu dobio svoju video igru, tematski park, kao i cijeli spektar proizvoda povezanih sa serijom.

I u novoj sezoni gledat ćemo originalnu glumačku postavu. U njoj su Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin i Noah Schnapp.

Tekst: Nataša Vuk

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori