Stigla je serija Lord of the Rings: Rings of Power. Isplati li je se pogledati?
Stigla je serija Lord of the Rings: Rings of Power. Isplati li je se pogledati?

Stigla je serija Lord of the Rings: Rings of
Power. Isplati li je se pogledati?

Najiščekivanija serija godine, koja se ujedno može pohvaliti i titulom jedne od najskupljih svih vremena, napokon je ugledala svijetlo dana. Serija Lord of the Rings: The Rings of Power s prikazivanjem je započela u petak 2. rujna na programu Amazon Prime Video.

The Rings of Power

Što nam donosi nova serija The Rings of Power ?

Radnja serije vraća nas u Middle-Earth fantastični svijet autora J. R. R. Tolkiena. Ova se priča, međutim, ne dotiče se konkretnih događaja iz originalne trilogije, već nas odvodi u daleku prošlost. Riječ je o svojevrsnom prequelu kultnih filmova Hobit i Gospodar prstenova, smještenom u razdoblje nazvano Second age, dok je originalna radnja smještena u Third Age.

Napokon ćemo moći dobiti uvid u to kako je tekla izrada prstena moći, kojih je izvorno napravljeno 20. Tri prstena tada su pripala vilenjacima, sedam patuljcima, devet običnim smrtnicima i jedan Sauronu.

The Lord of the Rings: The Rings of Powe

Posebno je zanimljivo što nova serija u prvom planu ima ženski lik. U fokusu serije je vilenjakinja ratnica Galadriel, koja želi spriječiti povratak zla u Međuzemlje. Lik je u filmskoj verziji Gospodara prstenova utjelovila Cate Blanchett, dok u mlađoj verziji lika možemo vidjeti velšku glumicu Morfydd Clark.

The Lord of the Rings: The Rings of Powe

Katastrofa ili trijumf serije The Rings of Power ?

Ubrzo po izlasku prve dvije epizode izašle su i prve kritike. Da li je ova najnovija TV mega-franšiza katastrofa ili trijumf? Briljantna ideja ili dosadna realizacija? Serija je izazvala podijeljene kritike, no svi se slažu kako je riječ o vizualno atraktivnom projektu.

Zanimljivo je kako na stranici Rotten Tomatoes traje velika diskrepancija između ocjena koje su seriji dali profesionalci, a koje publika. Dok je za filmske i televizijske kritičare score 83%, publika je novu seriju ocijenila znatno niže te je score 38%. Ostaje vidjeti hoće li novi nastavci donijeti promjene u rezultatima.

 Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori