Prvi pogled na novu seriju ‘Conversations With Friends’ snimljenu po romanu Sally Rooney

Prvi pogled na novu seriju ‘Conversations With Friends’ snimljenu po romanu Sally Rooney

Koliko volimo književnost Sally Rooney već ste zasigurno mogli uočiti. Njezina najnovija knjiga Beautiful World Where Are You (Divni svijete), gdje si bila je u fokusu rujanskog Journal Book Cluba, a nakon što je svijet osvojila serija Normal People, svi su se pitali kad ćemo gledati i ekranizaciju njezin prvog romana, fantastičnog naslova Conversations With Friends odnosno Razgovori s prijateljima.

Sad je i službeno: serija izlazi u svibnju ove godine, a nedavno smo dobili i prvi pogled na glumce i teaser koji već sad djeluje više nego obećavajuće. Fantastična je vijest što nova serija nosi Alice Birch, scenaristice koja je napisala veliku većinu epizoda za Normal People.

Među glumcima nove ekranizacije ima već dobro poznatih imena, kao i onih koja će serija, pretpostavljamo, lansirati u velike produkcijske studije – baš kao što je slučaj bio s Paulom Mescalom i Daisy Edgar-Jones. Ulogu Frances igra Alison Oliver, otvorenu Bobbi glumi Sasha Lane, dok bračni bar igraju Jemima Kirke i Joe Alwyn.

U nastavku otkrijte što nas sve očekuje u najnovijoj TV priči nastaloj po bestselleru Sally Rooney.

Conversations With Friends – još jedna strastvena društveno-ljubavna saga

Kao i radnja knjige, serija prati 21-godišnju Frances, naratoricu priče, i njezinu najbolju prijateljicu Bobbi koje se spletom okolnosti povežu sa starijim vjenčanim parom. Frances je oštroumna intelektualka, ali svakako više introvertirana od svoje prijateljice Bobbi koja, pak, kaže sve što joj je na umu. Njih su dvije prekinule prije nekoliko godina, ali ostale su vrlo bliske i redovito nastupaju na večerima poezije. Na jednom od tih događanja upoznaju Melissu, spisateljicu koja ih zaintrigira, pa s njom i njezinim suprugom Nickom počinju provoditi sve više vremena. Međutim, iz tog druženja rađa se i flert koja vodi do tajne afere zbog koje će na kušnju biti stavljeni odnosi svih naših protagonista.

Foto: Enda Bowe/ HULU/IMDB

Učitati još
Zatvori