Ne prestaje se brujiti o novoj seriji s Hilary Swank u glavnoj ulozi

Ne prestaje se brujiti o novoj seriji s
Hilary Swank u glavnoj ulozi

Odmah po izlasku na streaming div, ‘Away‘ je zasjela na vrh liste u trendingu na Netflixu. Nova serija vratila je Hilary Swank pred široku publiku u sci-fi drami smještenoj u svemir, a uz nju glume Josh Charles, Talitha Bateman, Ray Panthaki, Vivian Wu i drugi. Čak i u tjednima prije premijere, serije je izmamila dvojaka očekivanja; onih koji su već zasićeni dramskim svemirskim serijama i onima koji su jedva čekali novu izvedbu poznatog žanra.

Priča prati američku astronautkinju koja ostavlja svoju obitelj kako bi bila zapovjednica u svemirskoj misiji u trajanju od tri godine na putu do neistraženog crvenog planeta.

“Imam supruga koji je kritično, kćer koja misli da sam ju napustila i ekipu koja smatra da sam ih pokušala ubiti”, otkriva Emma Green (Swank) psihologinji na prvoj misiji ikad na Mars. Tako počinju Emmina unutarnja razdiranja između toga da uđe u povijest i zapečati si karijeru najvećim uspjehom i toga da ima obitelj. Istovremeno ‘Away’ poprima dimenziju ‘workplace drame’ u kojoj se najvažnija događanja odvijaju u svemirskoj postaji, dotiču se zaposlenika i njihovog odnosa s Emmom te dinamike unutar ekipe.

Reakcije publike odmah su bile podijeljene. Kritičari i publika prvenstveno su seriji zamjerili ‘osrednjost’ u žanru koji je već toliko klišejiziran i činjenicu da je serija puno manje svemirska avantura, a puno više obiteljska melodrama. Ipak, upravo se na tim dirljivim trenucima ‘Away’ skuplja najviše pozitivnih bodova. Tako mnogi hvale glumu Hilary Swank te psihologiju izolacije, udaljenosti od obitelji i donošenja teških odluka.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori