U kina je stigla nova Slagalica strave. Oni koji su ju pogledali ne skrivaju oduševljenje
U kina je stigla nova Slagalica strave. Oni koji su ju pogledali ne skrivaju oduševljenje

U kina je stigla nova Slagalica strave. Oni koji su ju pogledali ne skrivaju oduševljenje

Jedan od najpopularnijih horor serijala vratio se na velika platna  – stigla je nova Slagalica strave. Film službeno nosi naziv Saw X, a u domaćim je kinima dostupan od 28. rujna.

U posljednjih (gotovo) 20 godina imali smo priliku svjedočiti nizu uspona i padova, legendarnih trenutaka i legendarnih posrtaja ove franšize. Aktualni naslov Saw X vraća se s osnovama koje su prva dva filma učinile žanrovski hitovima po kojima su postali poznati. Njegov potencijal prepoznali su i gledatelji koji su ga nagradili nizom pozitivnih kritika, a stekao je i razmjerno visoke ocjene ne najpopularnijim recenzentskim stranicama.

Saw X
Saw X

Povratak osnovama

Film Saw X i služi kao izravan nastavak Saw (2004.) i  Saw II (2005.), a prati Johna Kramera (aka Jigsawa) na njegovom putovanju u Meksiko kamo se uputio u želji da pronađe potencijalni spasonosni lijek za svoj terminalni rak. Međutim, ubrzo shvaća da je cijela operacija prevara usmjerena na ranjive pojedince. Pronalazeći novu svrhu, zloglasni serijski ubojica i njegov šegrt otimaju prevarante te podvrgavaju ih novom zastrašujućem nizu zadataka.

Režija filma povjerena je Kevinu Greutertu, redatelju specijaliziranom za žanr hororaca koji je prethodno radio i na sedam naslova iz Saw franšize. Scenarij potpisuju Peter Goldfinger i Josh Stolberg, pisci koji su svoj talent brusili u prethodnim nastavcima iste franšize. U glavnim ulogama možemo vidjeti fantastičnog Tobina Bella, Shawnee Smith i Synnøve Macody Lund.

Saw X
Saw X

Imamo li horor godine?

Prve recenzije gledatelja mahom su pozitivne te ističu kako je za ljubitelje franšize, posebno one koji cijene početne filmove, Saw X prava riznica užitka. Navode kako film razvija uvjerljivu pripovijest od početka do kraja, isprekidanu, kao i uvijek, prepoznatljivim obratom. Film je to koji će vas natjerati da na trenutke osjetite i empatiju prema naslovnom antijunaku te će vas uspješno prikovati za sjedala.

Prema dosad dostupnim komentarima čini se kako je Saw X uspješno nadmašio prethodne nastavke, a samo će vrijeme pokazati hoće li uspjeti parirati i originalu. Potencijalni ‘horor godine’ čeka vas u domaćim kinima, a njegov najavni video donosimo u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori