Journal ekskluzivni intervju: Milan Marić, glumac koji je osvojio cijelu regiju
Journal ekskluzivni intervju: Milan Marić, glumac koji je osvojio cijelu regiju

Journal ekskluzivni intervju: Milan Marić,
glumac koji je osvojio cijelu regiju

Zaveo je cijelu regiju kao Toma Zdravković, na magičnim Brijunima godinama se “odmara” tako što igra predstavu svaku večer pod zvijezdama, voli i Zagreb i Sarajevo i Beograd, a i mi volimo njega, i u Besi, serijalu o krvnoj osveti, i kao Tomu, koji je na tren ujedinio prostor bivše YU, i kao jednog od najintrigantnijih mladih glumaca današnjice.

Ulovili smo ga na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, a pitali smo ga ljetna pitanja, obiteljska pitanja i pitanja za suvremenog frajera. On je Milan Marić.

Redakcije Journal Srbija i Journal Hrvatska udružile su svoje snage i napravile listu pitanja kako bismo svi bolje upoznali Milana:

Milan Marić
  • Jesi li na odmoru ovog ljeta s obzirom na to da je kazališna scena na pauzi ili snimaš nešto?

Ovo ljeto sam odlučio dobro se odmoriti. Godina je bila poprilično turbulentna i nakupio mi se umor. Već par sezona nisam imao odmor, sve nešto po par dana, tako da sam si uzeo oduška i mjesec dana nisam radio ništa. Glumio sam u predstavi na Brijunima i to je bilo jedino što sam radio. To je već četvrta sezona da glumim u predstavi Tko se boji Virginije Wolf u sklopu Teatra Ulysses i predstavlja mi veliko zadovoljstvo.

  • Jedno hipotetsko pitanje. Da se budiš sutra ujutro na posao, bi li ti bilo draže otići na kazališne daske i glumiti u predstavi Hotel 88 ili na snimanje epizode serije Besa?

Hipotetski, volio bih se ujutro probuditi i snimati Besu, a navečer bih igrao u predstavi Hotel 88.

  • Kada bi mogao birati, koju povijesnu ličnost bi volio utjeloviti na velikom platnu?

Zanimljivo je da mi se u karijeri namjestilo da više puta glumim povijesne ličnosti. Nekako se nametnulo kao da je to neki moj odabir, a zapravo su te neke uloge mene pronašle. Primjerice, uloga ruskog pisca je naprosto meni došla, nisam išao na audiciju, uloga mi je ponuđena. Ima povijesnih ličnosti koje bih volio glumiti, ali ne mogu izdvojiti samo jednu. Kada donosim odluke o tome koju ću ulogu igrati, više se vodim time raduje li me nešto unutar tog scenarija, vidim li neki prostor u kojem mogu istraživati, zadirati u nepoznato i samog sebe testirati.

Milan Marić
  • Aktivno koristiš društvenu mrežu Twitter i voliš da je pravda zadovoljena. Je li to teži put za jednu javnu ličnost kada bira jasno i glasno dijeliti svoje stavove?

Ne razmišljam o tome na takav način. Jednostavno, mislim da kao javna ličnost imaš dodatnu odgovornost. Imaš neku vrstu publiciteta, a prema tome treba imati i neki odnos. S druge strane, puno stvari iz mene izlazi impulzivno, nemam nikakvu taktiku. Je li to lakši ili teži put, pojma nemam, ni o tome ne razmišljam. Da tako razmišljam, vjerojatno bih puno stvari radio drugačije, vjerojatno bih svoj karakter malo pripitomio, a to bi se onda vjerojatno odrazilo i na moje društvene mreže. Radim ono i onako kako mislim da je ispravno.

  • Aktualna je tvoja suradnja sa svjetskim brendom Boss na lokalnoj razini. Na koji način tumačiš njihov slogan BE YOUR OWN BOSS?

Ja sam na tu suradnju jako ponosan. Naime, oni su me podržali i to na najljepši mogući način kad sam zapravo bio nepoznat široj javnosti, i kroz cijelu su tu našu suradnju vrlo korektni. Njihova odijela volim i nadam se da će se ta suradnja i nastaviti.

  • Je li film Toma trenutak kada se Balkan ponovo ujedinio?

Volio bih da je to tako lako, volio bih da to može napraviti samo jedan film, ali nisam siguran da jest. Ovaj film je samo pokazao da je tako nešto moguće, i činjenica da je film sam po sebi izazvao snažne emocije na području cijele regije, i da su reakcije bile vrlo lijepe govori upravo o tome.

  • Koja pjesma ti nije izlazila iz glave za vrijeme snimanja filma?

Svirajte noćas samo za nju.

Milan Marić
  • Tamara Dragičević ili Tamara Krcunović?

Obje su moje drage kolegice i s obje sam uživao surađivati.

  • Kako si smršavio 20 kg za ulogu?

Ja sam se zapravo prije te uloge udebljao, pa sam se nekako u stvari vratio na svoju neku kilažu. Generalno imam veći problem s debljanjem, nego s mršavljenjem tako da mi to i nije predstavljalo toliki problem koliko se čini.

Milan Marić
Sarajevo Film Festival
  • Omiljeni trenutak s ovogodišnjeg SFF?

Mnogo ih je bilo, ali kako sam ove godine član žirija, nekako najviše uživam u gledanju filmova.

  • Mjesto koje najviše voliš u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu?

U Zagrebu volim restoran Vinodol, u Sarajevu Delikatesnu radnju, a Beograd je moj grad i tu je mnogo mjesta koja volim.

Milan Marić
Profimedia
  • Bjelogrlić kao redatelj vs. Bjelogrlić kao prijatelj?

Dragana volim i kao redatelja i kao prijatelja.

  • Top 5 all time favorite filmova?

JFK, Sve o mojoj majci, Dancers in the dark, Oslo, 31. kolovozaIzgubljeni u prijevodu, Persona, Život drugih, Roma, Velika ljepota, itd. Zaista ih ima mnogo, neke sam sigurno i zaboravio.

  • Bi li volio da si glumio u jednom od tih filmova?

Naravno, volio bih da sam u svim tim filmovima glumio. 🙂

Milan Marić
žiri Natjecateljskog programa "igrani film"
  • Nakon što se zatvori klapa ili spuste zavjese, koji je Milanov ‘ritual’ vraćanja u realnost?

Nemam neki posebni ritual. Sigurno da su i predstave i snimanja ponekad i fizički i emocionalno iscrpljujući, ali ovisi i o trenutku i o situaciji. Ponekad odem s prijateljima na piće, ponekad se vozim po gradu na motoru, nema nekog pravila.

  • Postoji li neka kazališna uloga o kojoj sanjaš još iz akademskih dana?

Ako bih morao izdvojiti jednu, onda uloga Raskoljnikova u Zločinu i kazni.

  • Kada bi dobio kartu u jednom smjeru, kamo bi otišao?

Možda negdje na more… Kako izabrati samo jedno mjesto? Toliko je lijepih mjesta na svijetu, a i to u jednom smjeru mi se nekako ne sviđa.

Milan Marić SFF
Ekipa serije Pad
  • Kolegica iz regije s kojom bi volio dijeliti veliko filmsko platno ili kazališne daske?

Mnogo ih je. S mnogima sam imao sreću raditi, ali teško mi je izdvojiti samo jednu.

  • Muškarci sve više vode računa o izgledu. Imaš li neki skincare ritual koji prakticiraš?

Imam, da. Ujutro se svakako umijem, a navečer otuširam.

 

 

Foto: SFF, Profimedia, PR, Instagram

Pitanja su postavljali: Vanja Pantin, Ljubomir Dorontić i redakcija Journal.hr

Učitati još
Zatvori