Jake Gyllenhaal osumnjičen je za ubojstvo svoje ljubavnice u novoj triler miniseriji koju jedva čekamo
Jake Gyllenhaal osumnjičen je za ubojstvo svoje ljubavnice u novoj triler miniseriji koju jedva čekamo

Jake Gyllenhaal osumnjičen je za ubojstvo svoje ljubavnice u novoj triler miniseriji koju jedva čekamo

Ljubav nije ono što ljudi govore da je. Iz mog iskustva, to je nešto što raste. Dok jedan dan ne shvatite da vam netko treba. Rečenica je to kojom Jake Gyllenhaal otvara prvu najavu za novu napetu miniseriju – Presumed Innocent. Temeljena na istoimenom romanu, ova miniserija mogla bi postati ovogodišnji hit. Evo što znamo do sad.

Presumed Innocent

Presumed Innocent

Radnja prati užasno ubojstvo koje potrese Ured tužiteljstva u Chicagu, kada je jedan od njihovih odvjetnika optužen da je počinitelj. On je Rusty Sabich (Jake Gyllenhaal), no je li zaista kriv? Rusty je perspektivni čikaški tužitelj koji postaje glavni osumnjičenik u slučaju koji se vrti oko ubojstva nekoga iz njegova ureda. Ta osoba je Carolyn, ne samo njegova kolegica, nego i ljubavnica. U pokušaju da spere svoje ime i pritom sačuva svoju obitelji i život od raspada, bit će prisiljen učiniti svašta kako bi dokazao da je zapravo nevin. Presumed Innocent mogli bi okarakterizirati kao pravnu triler seriju, a znamo da takvi žanrovi često najviše i privlače publiku. Sami teaser za miniseriju ne otkriva previše, a to i volimo. Znamo da se miješaju preljub, laži i ubojstvo te da napokon Jakea Gyllenhaala ponovno gledamo u ozbiljnoj i napetoj ulozi.

Presumed Innocent

Prva velika TV uloga

Jake Gyllenhaal poznat je po mnogim izvrsnim filmskim ulogama, a pogotovo onim napetim. Odličan je bio u filmovima poput Donnie Darko, Brokeback Mountain, Zodiac, Prisoners, Spider Man: Far Frome Home, no ovo će mu biti prva velika TV uloga. Dugo Gyllenhaala nismo gledali u nekom trileru, stoga će biti zanimljivo pratiti ga kao osumnjičenika za ubojstvo. Osim njega, i ostatak serije je prepun poznatih imena. Njegovu suprugu Barbaru, glumi Ruth Negga, dok ubijenu ljubavnicu glumi norveška glumica Renate Reinsve koju smo gledali u hit filmu The Worst Person in the World. Osim njih, pojavljuju se i Peter Sarsgaard, Billy Camp te Lily Rabe.

Presumed Innocent
Presumed Innocent

Potencijalni Emmy hit?

Ako vam radnja miniserije zvuči poznato, to je zato što je prema romanu napravljen i istoimeni film s Harrisonom Fordom u ulozi optuženika Rustyja. Često je smatran jednim od njegovih najboljih filmova, a kada je izašao 1990. godine, bio je ogromni hit kod kritičara i na kinoblagajnama gdje je zaradio više od 200 milijuna dolara. TV adaptaciju potpisuje David E. Kelley. Njegovo ime možda ne znate, no riječ je o scenaristu i producentu iza nekih od najboljih trilera i napetih serija poput Lincoln Lawyer, Big Little Lies, The Practice i Ally McBeal. Za svoj rad, Kelley je nagrađen s 11 Emmy nagrada, tako da nije suludo očekivati da i Presumed Innocent postigne takav uspjeh.

Iako nam ne nedostaje napetih pravnih triler serija, nikad ih ne možemo imati dovoljno. S izvrsnom glumačkom postavom, vrhunskim materijalom i produkcijom, Presumed Innocent mogao bi postati veliki ovogodišnji hit kod publike i kod kritičara. Serija izlazi 12. lipnja na Apple TV+ platformu. Donosimo prvi pogled na seriju u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori