Večeras je idealno vrijeme za pogledati odličnu predstavu ‘Vitača’, a mi vam dijelimo ulaznice

Večeras je idealno vrijeme za pogledati odličnu predstavu ‘Vitača’, a mi vam dijelimo ulaznice

Nedavno smo vam pisali o hrvatskom kazalištu koje u posljednje vrijeme vrvi intrigantnim naslovima. Osim što su na rasporedu premijere predstava, na omiljenim kazališnim adresama također se iznova mogu gledati neki od najpopularnijih kazališnih komada posljednjih godina. Ovo je prilika da nadoknadite predstave koje niste stigli uvrstiti u svoj kulturni kalendar, a jedna se takva ukazala i u zagrebačkoj Uraniji koja je u dvije godine postala fantastično okupljalište ambicioznih umjetničkih projekata.

Ispred nas je kišni petak koji mnogi planiraju provesti kod kuće, ali upravo je odlazak na hvaljenu predstavu izvrsna alternativa. Danas vam donosimo šansu da osvojite ulaznice za predstavu Vitača koja igra večeras u Uraniji. O čemu se zapravo predstava radi i kako do besplatnih ulaznica otkrijte u nastavku!

Predstava ‘Vitača’

Predstava je nastala prema motivima romana Predeo slikan čajem Milorada Pavić iz koje je jedna sporedna ženska figura uzeta kao okosnica radnje u predstavi. Dramatizaciju i režiju potpisuje Sara Stanić koja ujedno i glumi u priči o ženskom naslijeđu uz hrvatsku glumicu Lelu Margitić. Vitača se bavi pitanjem tradicije ženskosti i ženstva u odnosu na sve ostale društveno-tjelesne parametre – zaljubljivanje, brak, erotsko iskustvo, rođenje i smrt. Dvije glumice (Lela Margitić i Sara Stanić) traže identitet neovisan o generacijskom naslijeđu.  

Sara Stanić
Lela Margitić

Na predstavi je radila zanimljiva kreativna ekipa; dramaturgiju potpisuje Kristina Kegljen, scenski pokret Maja Marjančić, dizajn Luka Borčić, glazbu Nenad Kovačić, snimanje i montažu slike Karla Budišćak, kao suradnica na projektu radila je Hana Veček, montažu zvuka Tihomir Vrbanec, a na produkciji je radila Umjetnička organizacija Thearte, Hana Zrnčić Dim i Ana Sikavica.

Kako do ulaznica?

U suradnji s Uranijom, dijelimo dvije ulaznice za večerašnju predstavu koja počinje u 21 sat. Sve što morate napraviti kako biste osvojili karte je sljedeće:

  1. Pratiti Facebook stranicu Journal.hr-a
  2. U komentaru ispod ove objave označiti osobu koju biste poveli na predstavu

Igramo se do danas u 15 sati, a dobitnike ćemo izvući nasumičnim odabirom i proglasiti ih nakon toga. Sretno!

Sretna dobitnica je Kristina Želježnjak. Čestitamo!

Foto: Urania

Učitati još
Zatvori