Ovo su precijenjene serije na Netflixu koje je odabrala publika – slažete li se s izborom?

Ovo su precijenjene serije na Netflixu koje je odabrala publika – slažete li se s izborom?

Najveći streaming div ove je godine najavio da će svakog tjedna pristizati novi filmovi, a produkciju serija nije praktički zaustavila ni pandemija. Prošle smo godine tako, dok je svijet bio na delayju, svakodnevno pratili nove dokumentarne i igrane serije. Hype koji se stvarao oko istih tjerao nas je da izbingeamo baš sve. Međutim, nerijetko se dogodi da baš nakon tih najviše nahypanih serija, kao što je to trenutno ‘Behind Her Eyes’, ostanemo relativno razočarani.

Precijenjene serije koje je izglasala publika

Kompanija OnBuy.com istražila je putem ankete kojim su to serijama obožavatelji Netflixa ostali ponajviše razočarani. Nakon što su ispitali više od 3 tisuće ljudi, rangirali su i recenzije na IMDb-ju. Izdvojili smo neke od inače obožavanih serija koje su mnogi naveli kao potpuno precijenjene.

Ozark

Ozark

U njihovom je kratkom istraživanju hit serija ‘Ozark’ proglašena najviše precijenjenom serijom, tako ju je okarakteriziralo 39 posto sudionika ankete. Napeta priča prati obitelj koja je zbog umiješanosti oca u posao s narko kartelom prisiljena napustiti Chicago i preseliti se u Missouri Ozark. Međutim, njegova ga djela i dalje proganjaju i to neprestano. Jason Bateman i i Julia Garner za svoje su izvedbe dobili Zlatne globuse.

Stranger Things

stranger-things-treca-sezona-imdb-2

Odmah nakon ‘Ozarka’, u precijenjene serije uvrstila se i megapopularna uspješnica ‘Stranger Things.’ Već dugo čekamo četvrtu sezonu, a klinci iz serije, estetika i vibe 80-ih godina zaludjeli su publiku još 2016. godine prvom epizodom. Radnja serije počinje misterioznim nestankom dječaka Willa uslijed neobičnih događanja u gradu, a njegova je mala grupa prijatelja odlučna u tome da ga pronađu.

Money Heist

La Casa de Papel

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od pete sezone ‘La Casa de Papel’ odnosno ‘Money Heist.’ Iako je najuspješnija Netflixova serija na stranom jeziku, proglašena je čak trećom najprecjenjenijom na tom streaming servisu. Radnja prati grupu malih kriminalaca koji se okupljaju pod vodstvom genijalnog lumena, Profesora, kako bi izveli najveću pljačku u povijesti.

Black Mirror

‘Black Mirror’ također se svrstala u precijenjene serije, iako bismo ju prozvali gotovo novim kultnim TV proizvodom. Pomalo ‘pomaknuta’ serija na jedinstven način promatra utjecaj tehnologije, ljudsko stanje uma u današnjici uokvireno u potpuno nestvarne situacije. Sijaset nagrada dobio je ovaj hit Charlieja Brookera, tvorca serije kojeg danas nazivaju televizijskim genijalcem.

Peaky Blinders

Cillian Murphy

Još jedan TV naslov koji se iznenađujuće pronašao na listi je ‘Peaky Blinders.’ Nakon što je 2013. godine počela s prikazivanjem, jedna od najuspješnijih BBC-jevih serija Peaky Blinders ubrzo je postala globalni fenomen. Smještena u kriminalno podzemlje u Birminghamu 20-tih godina prošlog stoljeća, britanska serija koja prati obitelj Shelby i njihovu bandu iz godine u godinu oduševljava i kritiku i publiku.

The Queen’s Gambit

mikro šiške The Queen's Gambit

Prošlu je 2020. godinu obilježilo mnogo toga, ali u svijetu Netflixa to je svakako ‘The Queen’s Gambit.’ Nedavno je nominirana za Zlatni globus i ne sumnjamo da će briljirati na ovogodišnjoj sezoni dodjela nagrada. Međutim, ipak se našla na popisu precijenjenih serija. Serija u sedam nastavaka donosi nam fiktivnu priču o djevojci koja 60-ih godina prošloga stoljeća cilja na sam vrh u igranju šaha, ali istovremeno se mora izboriti s mnogim osobnim izazovima.

The Crown

The Crown

Pokupila je sve prestižne nagrade koje postoje, postala jedna od najgledanijih Netflixovih uspješnica i dala novu perspektivu na kraljevsku obitelj. Iako je pretposljednja na listi, i dalje je neki smatraju precijenjenom. Radnja se fokusira na vladavinu kraljice Elizabete II. te spletke i odnose unutar kraljevske obitelji, uključujući sve i danas prominentne ličnosti poput princa Phillipa, princa Charlesa, princeze Diane, Camille Parker-Bowles i ostalih.

Foto: Profimedia.hr, The Crown

Učitati još
Zatvori