Stiže nastavak kultnog filma Practical Magic sa Sandrom Bullock, Nicole Kidman i Goranom Višnjićem
Stiže nastavak kultnog filma Practical Magic sa Sandrom Bullock, Nicole Kidman i Goranom Višnjićem

Stiže nastavak kultnog filma Practical Magic sa Sandrom Bullock, Nicole Kidman i Goranom Višnjićem

Nakon Hocus Pocus i The Craft, još jedan film o vješticama iz 90-ih dobiva svoj nastavak. Na velika platna će se vratiti klasik iz 1998. – Practical Magic! Podsjetimo, riječ je o filmu u kojem Sandra Bullock i Nicole Kidman glume sestre vještice, a značajnu ulogu ima i naš Goran Višnjić. Potvrđeno je da ćemo dobiti nastavak. Evo što sve do sad znamo.

Practical Magic

Practical Magic

Nakon što je originalni film izašao prije 26 godina, sada je stigla vijest i o njegovom nastavku. Practical Magic pratio je Bullock i Kidman, na samim početcima njihove karijere. One su glumile sestre Gillian (Kidman) i Sally (Bullock) Owens. One su vještice čija je loza prokleta time da nikad neće pronaći vječnu ljubav. Gillian ima nasilnog dečka Jimmyja (Višnjić) kojeg Sally slučajno usmrti propalom čarolijom. Ta greška ih natjera da ožive njegov leš.

Devedesete su definitivno bile najbolje godine za ovakve filmove o vješticama te se Practical Magic uz Hocus Pocus i The Craft, uspostavio kao kultni klasik i film koji mnogi biraju za gledanje tijekom spooky sezone i Noć vještica. Još nije potvrđeno kada nam stiže nastavak, no znamo da je u pripremi.

Practical Magic

Tko se sve vraća?

Znamo i da se svojim ulogama vraćaju sad već glumačke veteranke Sandra Bullock i Nicole Kidman koje će biti i producentice te scenarist Akiva Goldsman. Iako je u filmu njegovo tijelo umrlo, Jimmyjev duh još uvijek je prisutan pa bi se Višnjić čak i mogao vratiti i u nastavku. Cijeli film upotpunilo bi i da se ulogama teta vještica vrate Stockard Channing i Dianne Wiest. U originalnom filmu glumila je i mlada Evan Rachel Woods koju bismo htjeli vidjeti i u sequelu.

Što će nastavak pratiti?

Practical Magic nastao je prema istoimenom romanu Alice Hoffman iz 1995. godine, a postoji i njegov nastavak koji bi mogao biti polazište za drugi film. U drugom romanu pratimo sestre Owens i tetu Francis koje pokušavaju spasiti tetu Jet nakon što je dobila magično upozorenje za svoju skoru smrt. To uključuje i zavjeru za ubojstvo mladog muškarca i upoznavanje s davno izgubljenim bratom. Također, tri generacije obitelji Owens pokušaju srušiti kletvu bačenu na njih.

Practical Magic

Spremala se i serija

Ovo nije prvi pokušaj povratka kultnog filma. Planirala se i serija na HBO Maxu koja se zvala Rules of Magic, temeljena na Hoffmaninom romanu iz 2020. koji je bio prequel originalnog filma i romana. Serija se nikad nije realizirala, a pratila je origin story Marie Owens koja je zaslužna za kletvu bačenu na sve generacije. Nakon što ju je njezin partner ostavio samu i trudnu, Maria sama na sebe baci čaroliju da nikad neće više osjetiti bol ljubavi. Kako je njezina ljutnja prema ljubavi rasla, tako se čarolija pretvorila u kletvu koja je osudila cijelu generaciju Owens žena. Svaki muškarac koji se usudi voljeti jednu od njih, umrijet će.

Practical Magic

Što će nam novi film donijeti te koji će se sve likovi vratiti, još se ne zna. No jedva čekamo nove informacije, a za to vrijeme se ponovno bacamo na gledanje ovog hit filma.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori