Stiže film koji jedva čekamo pogledati s zvijezdom serije Sex Education u glavnoj ulozi

Stiže film koji jedva čekamo pogledati s zvijezdom serije Sex Education u glavnoj ulozi

Emma Mackey

Nakon serije Sex Education u kojoj je milijune njezinih obožavatelja osvojila u ulozi sarkastične i buntovne Meave, britanska glumica Emma Mackey utjelovit će jednu od najvećih britanskih spisateljica 19. stoljeća, Emily Brontë, u biografskoj povijesnoj drami koju jedva čekamo gledati.

Emma Mackey u povijesnoj drami Emily

Povijesna biografska drama Emily vodit će nas kroz svijet Emily Brontë kao žene u 19. stoljeću koja želi pisati. Smatrana buntovnicom, Emily je svoj poznati roman koji se danas nalazi među najvećim književnim klasicima britanske, ali i svjetske književnosti, Orkanski visovi, napisala u tajnosti jer je 1847. godine smatrano da je njezino mjesto kao žene u dom, a ne u književnom svijetu.

Snimanje filma Emily planirano je za sljedeću godinu, a uz Emmu Mackey u filmu ćemo gledati i Joea Alwyna u ulozi Emilynog ljubavnika, Fionna Whiteheada u ulozi Emminog brata Branwella Brontëa te Emily Beecham u ulozi Emilyne sestre i autorice književnog klasika Jane Eyre, Charlotte Brontë. U redateljskoj stolici nalazit će se glumica Frances O’Connor.

“Rad i riječi Emily Brontë pune su strasti, osjećaja, nasilja i inteligencije. U stvaranju zamišljenog života za Emily, ona će ponovno zaživjeti za našu publiku. Njena priča govori o mladoj ženi koja se usudi stvoriti sebe, usprkos posljedicama. Tako sam uzbuđena što ću raditi s toliko uzbudljivom, talentiranom i mladom glumačkom postavom – blistavom, inteligentnom i vedrom.” – o svom redateljskom debiju rekla je Frances O’Connor

Osim odlične glumačke postave koja okuplja neke od najvećih talenata nove generacije britanskih glumaca, možemo se veseliti i prekrasnom portretu engleskog seoskog života za koji će kao savršena pozadina poslužiti Yorkshire u kojem je planirano snimanje.

Foto: Profimedia, Screenshot

Učitati još
Zatvori