10 serija koje bi trebali pogledati svi zaljubljenici u modu
10 serija koje bi trebali pogledati svi zaljubljenici u modu

10 serija koje bi trebali pogledati
svi zaljubljenici u modu

Gotovo je nemoguće zamisliti idealan vikend bez serija uz koje se planiramo opustiti. Još ako je riječ o produženom vikendu, nema bolje opcije od večernjeg izležavanja i uživanja u omiljenim ekranizacijama. Kao što znamo, pop-kultura oduvijek je imala velik utjecaj na društvo. Ono što gledamo oduvijek je oblikovalo poimanje svijeta, razmišljanje i djelovanje.

Ipak, možda najveći utjecaj serije imaju upravo na svijet mode, a koju neki tada gotovo slijepo prate. Slavni likovi iz serija vrlo često pokreću modne trendove te od njih crpimo ideje i inspiraciju za naše odjevne kombinacije.

Euforija
IMDB

Serije u kojima će uživati svi ljubitelji mode

O brojnim se serijama ove godine neprestano pričalo, a zaslužne su za niz modnih trendova. Euforija je, primjerice, pokrenula trend šljokica, kristalića i crop topova pri čemu se vratila moda koja je bila aktualna krajem 90-ih i početkom 2000-ih. S druge strane jedna od vječitih muza i inspiracija iz godine u godinu svakako je i Carrie Bradshaw koja je pokrenula trend ogrlica s imenom kao i vratila u život cipele s kopčom.

U nastavku izdvajamo 10 serija koje obiluju izvrsnim modnim kombinacijama i u kojima će uživati svi ljubitelji mode (a vjerujemo i svi oni koji se žele samo opustiti).

The Nanny, Dadilja

Pravi bi grijeh bio započeti popis, a ne spomenuti modnu ikonu 90-ih. Svi smo još kao djeca voljeli pratiti avanture Fran Fine, koju glumi nezaboravna Fran Drescher. Serija Dadilja emitirana je od 1993. do 1999., a ponudila nam je ono najbolje od tadašnje mode zahvaljujući Toddu Oldhamanu i Isaacu Mizrahiju koji su bili jedni od najpoznatijih njujorških dizajnera u 90-ima. Leopard uzorak, jarke boje i kombinacije s geometrijskim uzorcima prepoznatljiv su modni stil dadilje Fine, a i danas su trend za kojim volimo posegnuti kada želimo nešto odvažnije.

Dadilja
IMDB
Dadilja
IMDB

Sex and The City, Seks i grad

Kultnu serija Seks i grad, potvrđuje da je moda definitivno jedan od glavnih likova ove serije. Ekstravagantne, hrabre i odvažne modne kombinacije savršeno su se uklopile u životni stil na Manhattanu. Samantha, Charlotte, Miranda i Carrie postavljale su trendove koji su obilježili 90-e i početak 2000-ih godina. Slip-haljine, ogrlice s imenima, tutu-suknja, haljina s uzorkom novina, cipele s kopčom – sve su to trendovi koje je serija diktirala i koji se danas vraćaju u novom obliku.

Stoga ne čudi da je kostimografkinja Patricia Field osvojila Emmy za kreacije, a cipele Manola Blahnika dosegnule su vrhunac slave i mnoštvo kopija high street brendova.

Seks i grad serija
IMDB
Seks i grad serija
IMDB

And Just Like That…, I tek tako

Ovo novo poglavlje serije Seks i grad prati Carrie, Mirandu i Charlotte u kompliciranoj i izazovnoj stvarnosti te njihovo prijateljstvo u 50-ima. I ovdje imamo prilike vidjeti razne modne kombinacije, no ipak u nešto ozbiljnijem izdanju pa se one mogu nositi i na posao.

I tek tako serija
IMDB

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, Američka kriminalistička priča: Ubojstvo Giannija Versacea

Serija se bavi ubojstvom slavnog modnog dizajnera Giannija Versacea – čovjeka za čijom su modom žudjeli milijuni.  Ubijen je 1997. na kućnom pragu, a motiv serijskog ubojice Andrewa Cunanana nikad nije otkriven. Posebnu su pažnju privukli glumci koji su utjelovili glavne likove. Versacea glumi Édgar Ramírez, njegovog ubojicu Darren Criss, Ricky Martin utjelovio je njegovog partnera, a Penélope Cruz našla se u ulozi dizajnerove sestre Donatelle.

IMDB

Emily in Paris, Emily u Parizu

Serija Emily u Parizu prati mladu ženu u dvadesetima Emily Cooper (Lily Collins) koja se preselila iz SAD-a u Pariz zbog posla. Naime tamo počinje raditi za francusku marketinšku tvrtku u kojoj je zadužena za promoviranje na društvenim mrežama. Iza ove vrckave i romantične serije stoji tim koji je radio i na kultnoj seriji Sex and The City, što je posebno razveselilo sve ljubitelje mode.

Idilični i romantični prizori Pariza, glazba i boje koje prevladavaju stvaraju atmosferu koja će rijetko koga ostaviti ravnodušnim. Iako pomalo nerealne, scene su idealne za bijeg od stvarnosti i uživanju na kraju dana. Što se tiče mode, ova serija donosi nam luksuzne modne brendove. Međutim, u stvaranju stajlinga spaja se nespojivo, dodaje se vibrantna nota svakoj kombinaciji i sve izgleda pomalo dramatično i naglašeno.

Emily u Parizu
IMDB
IMDB

Killing Eve, Ubijanje Eve

Napeta serija sa Sandrom Oh i Jodie Comer u glavnim ulogama donosi nam odvažne i hrabre modne kombinacije kakve ne očekujemo u kriminalističkim pričama. Kombinacije koje nosi ubojica Villanelle (Jodie Comer) ubrzo su privukle pažnju. Naime, one se tematski i stilski mijenjaju ovisno o situaciji u kojoj se nađe. U pitanju je nerijetko odjeća popularnih luksuznih brendova, a najčešći je to Alexander McQueen.

Gossip Girl, Tračerica

Emitirana između 2007. i 2012., serija temeljena na knjigama Cecily von Ziegesar veliki dio svog uspjeha duguje stajlinzima koje kreirao Eric Daman. Blair Waldorf (Leighton Meester) i Serena van der Woodsen (Blake Lively) uvode nas u elitni svijet Upper East Sidea stilovima koji savršeno utjelovljuju suprotstavljene osobnosti. Blair je opsesivna i teži perfekcionizmu, stoga vješto kombinira zanimljive krojeve, kravate i elegantne trake za glavu. Opuštenija Serena njeguje svoj boho-stil svestranim komadima koje kao da je uvijek nasumično birala.

Osim njih dvije, veliku je pažnju privukao i Chuck Bass (velika ljubav Blair Waldorf) koji nosi vrlo odvažne i trendi kombinacije. Lik je to kojeg tijekom sezona malo mrzimo, malo volimo. No jedno je sigurno, ima stila.

 

Tračerica serija moda
IMDB
Gossip Girl
IMDB
Gossip Girl
IMDB

Tračerica Spin-off

O uspjehu serije Tračerica govori nam i činjenica da se 2021. g. počeo snimati spin-off. Nova Tračerica okrenula se estetici koja nam danas više odgovara, pa tako imamo prilike vidjeti chic kombinacije, ležernija izdanja, ali i povratak trendova iz devedesetih. U ovoj je seriji prevladavaju današnji trendovi kao što su eco-friendly i održivi komadi, a udobnost je na prvom mjestu. Na kostimima je radio Eric Daman, koji je kreirao stajlinge i u originalnom izdanju serije.

IMDB
Gossip girl serija
IMDB

The Bold Type, Odvažne

Radnja serije vrti se oko tri dvadesetogodišnjakinje koje su i bliske prijateljice, a one su Jane Sloan (Katie Stevens), pomoćnica stilista Sutton Brady (Meghann Fahy) i voditeljica društvenih mreža Kat Edison (Aisha Dee).

Djevojke rade u prestižnom njujorškom modnom časopisu Scarlet, a njihov odnos je poseban. Osim u radnji ove serije, uživat ćete u modnim odabirima jer su uvijek pomno dotjerane i spremne za lude noćne provode.

The Bold Type
IMDB
The Bold Type
IMDB

Euphoria, Euforija

Serija govori o problemima mladih kao što su ovisnost, psihičkim problemima, okrutnosti, seksualnoj ovisnosti, problemima spolne orijentacije što kod gledatelja izaziva vrlo pomiješane osjećaje. No ono s čime se definitivno moramo složiti jest da apsolutno svaki lik izgleda fenomenalno. Likovi su u trendu, a modne kombinacije koje nose odražavaju njihov karakter. Stoga ne čudi da su komadi koje nose brzinom svjetlosti postali trend i brzo se rasprodaju. Primjerice, serija je oživjela trend šljokica i kristala, a vratio se i crop top te odvažni kupaći kostimi.

Euforija
IMDB
Euforija
IMDB

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori