Pogledali smo ‘The King’ s Timothéeom Chalametom u glavnoj ulozi

Pogledali smo ‘The King’ s
Timothéeom Chalametom u glavnoj ulozi

Timothée Chalamet u filmu The King

Svaki mladi glumac, posebno onaj koji se u mlađoj dobi proslavio u Hollywoodu, mora proći kroz onaj pomalo nezgodan period iz tinejdžerskog idola u glavnog, ozbiljnog, odraslog glumca. U filmu The King gledamo, između ostalog, i glumca Roberta Pattisona koji je uspio u tom prijelazu. A film The King, režisera Davida Michôda, izgleda da je upravo ta prilika za Timothéeja Chalameta – i nismo baš sigurni da je prilika u potpunosti iskorištena.

Nakon filma Call Me By Your Name, Lady Bird te posebno nakon njegove uloge u filmu Beautiful Boy, Chalamet je upisao svoje ime u niz ozbiljnih glumaca čija djela moramo gledati, no tek ga trebamo gledati u glavnoj muškoj ulozi, a da nije ona koja će zavrtjeti glavama tinejdžericama u kinima.

Ova adaptacija Shakespeareovog djela pokazuje Henryjevo sazrijevanje iz razmetnog sina u kralja dok je prisiljen ići u rat. No, iako je glavna uloga Henryja pripala Chalametu, u filmu impresivnije uloge ostvaruju Joel Edgerton kao Sir John Falstaff i Robert Pattison kao The Dauphin of France!

Pattison je možda čak najviše impresionirao u filmu, iako se pojavljuje samo na petnaestak minuta i to čak nakon cijelog sata filma u trajanju, noseći toliko lošu periku i s polomljenim francuskim naglaskom, da je čak cijeli dojam lika jednostavno – fantastičan. Njegov lik je zao i pomalo jeziv, i ova izvedba mu je sjela savršeno.

Chalametova izvedba je u potpunosti zasjenjena onom Joela Edgertona. Njegov Falstaff je čudan, glasan i veći nego što smo navikli. I prilično je dobar.

Pored njih dvojice Timothée Chalamet kao da ne može svog kralja gurnuti u prvi plan. Njegova izvedba nije toliko loša ili manjkava koliko je zasjenjena. Film je svejedno prilično dobar i naša je filmska preporuka ovog tjedna. A Timothéeja Chalameta ćemo kao odraslog punokrvnog glavnog glumca gledati u nekom sljedećem filmu.

Učitati još
Zatvori