Pogledali smo: O seriji ‘Mare of Easttown’ s razlogom se ne prestaje brujati

Pogledali smo: O seriji ‘Mare of Easttown’ s razlogom se ne prestaje brujati

Kvalitetne detektivske serije uvijek nam privuku pažnju zahvaljujući brojnim plot twistovima i neodoljivoj dozi napetosti zbog čega je tako lako ‘nakačiti se’ za radnju. Proteklih smo godina s iščekivanjem dočekivali nove sezone serija poput Broadchurch, The Sinner i The Killing, a 2021. iznjedrila je još jednu takvu priču s oskarovkom Kate Winslet u glavnoj ulozi. Serija Mare of Easttown već nekoliko tjedana privlači pažnju svakom novom objavljenom epizodom, no, veliko finale potaknulo je oduševljenje mnogobrojnih gledatelja i zaključak da je u pitanju jedna od najboljih novih detektivskih serija.

Malo drugačija napeta istraga zločina u malom gradu

Sumorna atmosfera serije smještena je u imaginarni gradić Easttown u suvremenom SAD-u. Drugačije od ostalih detektivskih priča smještenih u male zajednice koje na površini djeluju idilično, Mare of Easttown od samog početka prikazuje neobičan grč i napetost koja vlada među mještanima. Nestanak djevojke, ubojstvo i otmica razorilo je svaki privid da bi život u Easttownu mogao nastaviti teći normalno, a hub svih tih događanja je lokalna detektivka Mare (Kate Winslet).

https://www.youtube.com/watch?v=miQqyfO66uw

Nekadašnja košarkaška zvijezda danas u rukama ima jezivi misterij koji mora rasplesti, problematičan odnos s detektivom koji s njom počinje raditi na slučaju ( Evan Peters kao Colin Zabel), a najvažnije od svega – brojne osobne tragedije iz prošlosti i obveze iz sadašnjosti kojima mora balansirati. Njezin život s majkom Helen, kćeri tinejdžerkom Siobhan i unukom o kojem mora brinuti počinje se preplitati s Mareinim radom na rješavanju zločina. Preostali likovi, baš kao ona, ne mogu se otisnuti iz prošlosti koja kao da je zapečatila cijelo postojanje tog gradića i njihove su sudbine jednako intrigantne. Zahvaljujući tom mozaiku priča, Mare of Easttown dobiva dimenziju više od samog trilera.

Zašto seriju vrijedi pogledati?

HBO nastavlja redati neke od naših omiljenih novijih serija, a detektivska uspješnica podsjetila nas je na zanimljivi hibrid serije Broadchurch (također small town detektivski misterij) i odlične prošlogodišnje I Know This Much Is True s Markom Ruffalom u glavnoj ulozi. Turobno ozračje i radnju povremeno razbija dobra doza crnog humora, a rasplet serije donosi nam na jednoj razini i lijepo zaokruženu priču o ljudskim odnosima i obitelji.

Još je jedna ovo u nizu izvedbi Kate Winslet koje ćemo pamtiti. Njezina je Mare uvjerljiva, raspada se na toliko načina i u svakoj situaciji otkrivamo još jednu razinu tog lika. Međutim, ostali glumci ne kaskaju, štoviše, Jean Smart u ulozi Mareine majke Helen i Julianne Nicholson kao prijateljica Lori također briljiraju.

Seriju Mare of Easttown sigurno ćemo pronaći na listama najboljih streaming serija 2021. godine – u to uopće ne sumnjamo. Ako ste među onima koji seriju još nisu pogledali, sad je idealan trenutak jer su sve epizode izašle i bingeanje može početi!

Foto: HBO, IMDb

Učitati još
Zatvori