Podizanjem zastave Libertas sinoć su svečano otvorene Dubrovačke ljetne igre
Podizanjem zastave Libertas sinoć su svečano otvorene Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem zastave Libertas sinoć su svečano
otvorene Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi, ispred crkve sv. Vlaha jučer su svečano otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno do 25. kolovoza održati na gotovo 20 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. Režija ceremonije svečanog otvaranja pripala je Aidi Bukvić koja, zajedno s dramaturginjom Marijanom Fumić, potpisuje i scenarij.

U ceremoniji su, pod ravnanjem maestra Ivana Huta, nastupili sopranistica Kristina Kolar, Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor te Zbor Blasius, a Festivalskom dramskom ansamblu pridružili su se studenti završne godine glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i Folklorni ansambl Linđo.

“Otvaranje Igara uvijek je čast i velika odgovornost. To je nešto što se svake godine očekuje i iščekuje, kako u Gradu, tako i u ostatku Hrvatske. Zadovoljstvo mi je da nakon dvije godine u kojima otvaranja nisu bila u punoj snazi, ove godine imamo i orkestar i zbor i jednu veliku ekipu divnih glumaca koji će ući u Grad.” – istaknula je redateljica svečanog otvaranja Aida Bukvić koja, zajedno s dramaturginjom Marijanom Fumić, potpisuje i scenarij.

U 46 nadolazećih festivalskih dana, Igre će brojnoj domaćoj i inozemnoj publici ponuditi više od 60 sjajnih dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi na gotovo 20 scenskih i ambijentalnih lokacija Grada, a već večeras, 11. srpnja u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora, glazbeni program otvorit će španjolska sopranistica Nuria Rial i ansambl Accademia del Piacere predvođen Fahmijem Alqhaijem.

Ulaznice za sve festivalske programe dostupne su preko mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30% popusta na festivalske suvenire.

 

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori