Danas počinje prodaja ulaznica za balet ‘Orašar’
Danas počinje prodaja ulaznica za balet ‘Orašar’

Danas počinje prodaja ulaznica za
balet ‘Orašar’

U utorak, 8. studenog počinje službena prodaja ulaznica za balet Orašar skladatelja Petra Iljiča Čajkovskoga u koreografiji Vladimira Malakhova. Ulaznice će se moći kupiti putem weba te na blagajni Hrvatkog narodnog kazališta u Zagrebu.

Službena informacija iz kazališta glasi: Na blagajni kazališta se prodaju izvedbe na rasporedu 30. studenog, zatim 5., 12., 20., 24. prosinca 2022., te 4. siječnja 2023. Na mrežnim stranicama kazališta se prodaju sve preostale izvedbe prema objavljenom rasporedu. Radno vrijeme blagajne je radnim danom od 10.00 do 19.00 sati, a subotom od 10.00 do 13.00 sati.

O baletu

Podsjetimo, koreografski i režijski Orašara je 2019. u zagrebačkom HNK postavio baletni umjetnik svjetske reputacije Vladimir Malakhov, koji je s baletnim ansamblom već uprizorio popularno Labuđe jezero. Malakhov svoju fascinaciju klasikom, kako je sam rekao, voli podijeliti s mnogima diljem svijeta, smatrajući kako ljudi vole gledati dobro ispričane priče koje izazivaju emocije. Vjeruje kako je upravo to razlog zbog kojih neki i po desetak puta dolaze vidjeti Orašara.

Ovu jedinstvenu baletnu bajku osim odraslih obožavaju i djeca različite dobi i ona je neizostavan dio svake adventske čarolije u svim dijelovima zemaljske kugle.

Orašar u Lisinskom

No, to nije jedini Orašar koji će se predstaviti zagrebačkoj publici. Nakon brojnih rasprodanih izvedbi 2019. i 2021. godine – Orašar se vraća u Lisinski! Popularnu božićnu bajku predstavit će nam baletna trupa Ukrainian Classical Ballet.

Koreografiju potpisuje jedan od najpoznatijih koreografa i baletnih majstora i – Valerij Petrovič Kovtun. Ulaznice za veliku božićnu bajku u Lisinskom, obogaćenu uzbudljivim svjetlosnim i specijalnim efektima, pronađite ovdje.

Foto: HNK

Učitati još
Zatvori