I ove zime uživamo u magičnom baletu Orašar u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

I ove zime uživamo u magičnom baletu Orašar u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Postoji nekoliko vjesnika blagdanske sezone koji nam već početkom studenog krenu vedriti raspoloženje i čine našu nestrpljivost glede dolaska Božića sve većom i većom. Iako će ove blagdanska sezona biti bitno drugačija od one prošle, balet Orašar i ove se godine vraća na kazališne daske Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i donosi nam dašak blagdanske magije.

I ove zime gledamo baletu Orašar u HNK-u u Zagrebu

Iz jednog klasičnog kazališnog komada, balet Orašar u izvedbi solista i ansambla Baleta HNK-a u Zagrebu te polaznika Škole za klasični balet u posljednjih je nekoliko godina prerastao u pravi mali hrvatski fenomen. Svaka izvedba mnogobrojnu je publiku ostavljala oduševljenom i raznježenom, a osim Zagrepčana i Zagrepčanki, mnogi su ljubitelji baleta i Božića iz cijele Hrvatske svoj izlet na Advent u Zagrebu planirali oko izvedbe Orašara.

Karte za omiljeni balet već su krenule u prodaju i možete ih kupiti na blagajni HNK-a te na službenoj stranici hnk.hr. Premijera Orašara na rasporedu 27. studenog, a uz premijernu izvedbu balet Orašar je na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu još sedamnaest puta tijekom studenog, prosinca i siječnja. Sve izvedbe možete vidjeti ovdje.

Koreograf i redatelj Orašara je baletni umjetnik Vladimir Malakhov čija je čarobna vizija Orašara prošle godine oduševila sve, a ove će nas godine još jednom odvesti s daškom nostalgije u neka ljepša prošla vremena. U iščekivanju novih izvedbi, ovdje pogledajte kako je izgledalo kada smo prošle godine zavirili iza kulisa omiljenog baleta.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori