Ovo je top 7 najboljih plesnih filmova uz koje nećete moći mirno sjediti
Ovo je top 7 najboljih plesnih filmova uz koje nećete moći mirno sjediti

Ovo je top 7 najboljih plesnih filmova uz
koje nećete moći mirno sjediti

Volimo spoj filma, glazbe i plesa zbog čega se nikad ne možemo zasititi mjuzikla. Filmovi koji u fokusu imaju ples nekad znaju biti najzabavniji i odmah podignu raspoloženje. Ako vam je to potrebno ovaj vikend, donosimo vam listu sedam najboljih plesnih filmova.

Moulin Rogue!

Zavodljivi Baz Luhrmannov mjuzikl iz 2001. godine Moulin Rouge! smješten je u 1890-e i prati ljubavnu priču. Christian je siromašni boemski pjesnik koji u Parizu upozna i zaljubi se u Satine, kurtizanu i kabaret zvijezdu u lokalnom klubu. Film je moderni prikaz tog doba, a glavne uloge pripale su Nicole Kidman i Ewanu McGregoru. U vizualno raskošni Moulin Rouge! nije se teško zaljubiti.

plesni filmovi

West Side Story

Iako je ona verzija iz 1961. puno poznatija, Steven Spielbergov remake iz 2021. jednako je dobar. West Side Story poznata je priča o zabranjenoj ljubavi mladića i djevojke iz suprotnih uličnih bandi i etničkih pozadina. Poznati kazališni skladatelj Stephen Sondheim zaslužan je za originalni mjuzikl, a priča je kao moderna verzija Romea i Julije. Mi vam preporučujemo najnoviju adaptaciju mjuzikla u kojem su plesne koreografije jednostavno zapanjujuće.

plesni filmovi

Grease

Ne možemo raditi listu plesnih filmova i ne spomenuti Grease. Jedan od najpoznatijih mjuzikla ikad, Grease prati srednjoškolsku ljubav dobre cure Sandy i lošeg dečka Dannyja. U glavnim ulogama su Olivia Newton-John i Joh Travolta, a pjesme i plesni pokreti svima su poznati. Summer Nights, Grease Lightning i You’re the One That I Want izrazito su zarazne pjesme uz koje se morate rasplesati.

plesni filmovi

Footloose

Još jedan klasik među plesnim filmovima, Footloose je definicija 80-ih. Zabavni film prati gradskog tinejdžera koji se doseli u gradić u kojem su rock glazba i ples zabranjeni, ali njegov buntovnički duh potrese narod željan glazbe. Footloose film je koji slavi ljepotu plesa i zabavu koja ide uz njega, a istoimena pjesma postala je ogroman hit.

plesni filmovi

High School Musical

Neke malo mlađe generacije odrasle su uz teen hit High School Musical. Film koji je proslavio Zaca Efrona i Vanessu Hudgens, prati klasičnu ljubavnu priču. Popularni sportaš u školi zaljubi se u ‘običnu’ djevojku, a poveže ih glazba i ples. High School Musical ima prepoznatljive plesne brojeve i pjesme, a njegov utjecaj je nemjerljiv. Bilo da smatrate da je film dobar ili loš, ne možete ne priznati da su pjesme Breaking Free, Stick to the Status Quo i Get’cha Head in the Game apsolutni hitovi.

plesni filmovi

Singin’ in the Rain

Klasik iz 50-ih, Singin’ in the Rain jedan je od najpoznatijih i voljenijih mjuzikla u povijesti. Za njega je zaslužan Gene Kelly, ikona američkih mjuzikla. Svima je poznata scena njega u odijelu i šeširu kako pleše po kiši s kišobranom dok pjevuši I’m singin in the rain… Osim te kultne scene, film je prepun zabavnih i prekrasnih plesnih koreografija kojima se morate diviti.

plesni filmovi

Billy Elliott

Billy Elliott simpatičan je film koji prati dječaka koji je u sukobu između svoje ljubavi prema plesu i raspada njegove obitelji. Smješten u Englesku, mali Billy želi plesati balet i postaje jedini dječak u svojoj plesnoj školi. Film je proslavio njegovu glavnu zvijezdu Jamiea Bella koji je izvrstan u plesnom klasiku. Zbog Billy Elliotta voljet će te ples još malo više.

plesni filmovi

Foto: IMDb, Profimedia, TikTok (@thegoldenaage)

Učitati još
Zatvori