Peaky Blinders party rasplesao Zagrepčane

Peaky Blinders party rasplesao Zagrepčane

Peaky Blinders, poznati epski serijal smješten u kriminalno podzemlje u Birminghamu dvadesetih godina prošlog stoljeća, od danas premijerno možete pratiti na CineStar TV Premiere 1 kanalu s početkom u 21:15 sati, a proteklog vikenda se u WOW baru Kaptol Boutique Cinema održao Peaky Blinders party uoči premijernog prikazivanja ovog epskog serijala.

Na partyju je sve okupljene rasplesala DJ-ica Tajana Beck sa svojom playlistom na kojoj su se našli neki od najvećih rock glazbenika poput White Stripesa, Johnnyja Casha, Radioheda, Toma Waitsa, Nicka Cavea, Davida Bowiea, a mnogobrojni posjetitelji su u pop up barber shopu mogli izabrati frizuru prema liku iz serije. U odličnom partyju uživali su i Mirna Maras, Miran Kurspahić, Aleksej Puninski te Dean Sinovčić.

Miran Kurspahić

Mirna Maras

Peaky Blinders je gangsterska drama čija je radnja smještena početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom britanskom verzijom serije Carstvo poroka (Boardwalk Empire). Serijal pripovijeda priču o Thomasu Shelbyju i njegovoj obitelji koji predvode moćnu bandu. Ime su dobili po običaju ušivanja britvica u rubove svojih kapa, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnog tržišta. Radnja serije je smještena u neizvjesno razdoblje u britanskoj povijesti, kada su zemlju još potresale posljedice Prvog svjetskoga rata. Peaky Blinders ima zavidnu glumačku ekipu koja ubraja Sama Neilla i Cilliana Murphyja, Helen McCrory i Sophie Rundle dok im se u drugoj sezoni pridružuje za Oscara ® nominirani Tom Hardy.

Iako obiluje kostimima s početka 20. stoljeća, serija Peaky Blinders nije još jedna u nizu sladunjavih povijesnih drama. Za početak, smještena je u Birminghamu, gradu koji je, usprkos svojoj industrijskoj baštini, rijetko predmet televizijske fikcije. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom birmingenskom Obitelji Soprano.

Scenarist Steven Knight tvrdi kako se serija dijelom temelji na stvarnim događajima, a dijelom na obiteljskoj legendi: „To je fikcija utkana u činjenični krajolik. Moj je tata od svoje devete ili desete godine imao uzbudljive uspomene na te ljude. Bili su nevjerojatno dobro odjeveni i moćni i imali su mnogo novca u kraju u kojemu nitko nije imao novaca. Bili su gangsteri.“

O uspješnosti ove višestruko nagrađivane serije najbolje govori činjenica da je 2018. godine proglašena najboljom dramskom serijom od strane Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti, a do danas je ukupno osvojila čak 14 nagrada struke. Uplovite u ovo televizijsko kriminalno podzemlje zajedno s birmingemskom obitelji Soprano svaki tjedan od ponedjeljka do četvrtka na CineStar TV Premiere 1 kanalu od 21:15 sati.

Sanja Drakulic i Pamela Elkes

Veronika Rosandić

Nabilah Harron

Foto: Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori