Palm Royale serija je koja osvaja sjajnom kostimografijom i scenografijom
Palm Royale serija je koja osvaja sjajnom kostimografijom i scenografijom

Palm Royale serija je koja osvaja sjajnom
kostimografijom i scenografijom

Godina je 1969., mjesto radnje prestižno ljetovalište Palm Beach, a glavni akteri su pripadnici američkog visokog društva (Kao i oni što to tek žele postati). Kratka je ovo okosnica radnje nove serije Palm Royale, izvorno kreirane za platformu Apple +. Nastala je prema romanu Mr. & Mrs. American Pie spisateljice Juliet McDaniel, a prati nastojanja glavne protagonistice Maxine Simmons da se nakon kraha braka i niza neuspjeha uspne na društvenoj ljestvici.

Naslovna uloga povjerena je glumici Kristen Wiig, a sjajnu glumačku ekipu čine i Leslie Bibb, Laura Dern i Allison Janney. Zanimljivo, jedna od istaknutih uloga povjerena je i poznatom pjevaču Rickyju Martinu.

Palm Royale
Palm Royale
Palm Royale

Serija Palm Royale okarakterizirana je kao jedna od onih naslova koje je vrlo lako gledati – što zbog sjajne kostimografije, vizualnih i scenografskih ostvarenja, što zbog jednostavnih scenarističkih rješenja. Pirom, humorističnih sekvenci ne nedostaje.

I dok je publika mahom pozitivno ocijenila ovaj naslov, kritičari su prema njemu bili znatno stroži. Radnju su na mjestima okarakterizirali suviše predvidljivom, smatrajući kako time ovaj naslov nikad ne ostvari svoj puni potencijal. Također, aktualizirali su i pitanje je li u ovom naslovu pakiranje nadmašilo proizvod, odnosno je li estetika nadmašila karakterizaciju. Prema kritičarima, scenaristički propusti zamaskirani su vizualno atraktivnim rješenjima. No, i jedni i drugi su u ovom složni – glumačka ekipa je sjajna!

Palm Royale
Palm Royale
Palm Royale

Ako ponekad jednostavno poželite pogledati nešto oko ugodno, Palm Royale sjajan je odabir. Možda se neće naći na listama najboljih serija godine, ali njezinih 10 epizoda može predstavljati sjajnu razonodu. Najavni video serije donosimo u nastavku.

PS: Ako ste ljubitelj povijesnih serija koje tematiziraju skandale visokog društva, neka se na vašem popisu nađe i nova sezona serije Feud. Više o njoj možete doznati ovdje.

Foto: Apple+

Učitati još
Zatvori