Ovo su najbolji hororci koje smo gledali u 2019.

Ovo su najbolji hororci koje
smo gledali u 2019.

Iako je prošla godina bila u znaku horor filmova i njihovog revivala i 2019. godina donosi jako dobra horor ostvarenja. Pogledali smo ih desetak do sada, a ova tri su nas se posebno dojmila. Ako ste planirali filmsku večer u danima koji su pred vama, ova tri filma su pun pogodak.

Climax

Ugledni francuski redatelj Gaspar Noé donosi nam ovu glazbenu horor priču o skupini hip hop plesača koji propadaju u ludilo nakon što su drogirani.

Sredina je 90-ih, a dvadeset urbanih plesača okupilo se na trodnevnoj probi u zatvorenoj školi koja se nalazi u srcu šume kako bi podijelili posljednji ples. Uskoro organiziraju zabavu u kojoj glavnu ulogu igra zdjela alkohola. Nedugo potom atmosfera se zahuktava, a tijekom cijele noći obuzme ih čudnjikavo ludilo. Očito je da su drogirani, ali ne mogu dokučiti tko ih je drogirao i zašto. Ubrzo za sve plesače postaje nemoguće oduprijeti se vlastitim neurozama i psihozama, a zamamni i nabijeni ritam glazbe potpuno ih je hipnotizirao. I premda se neki zbog toga osjećaju kao u raju, mnogi od njih uronit će direktno u osobni pakao. 

Us

Od Oscarom nagrađenog vizionara Jordana Peela, autora velikog hita “Get Out” stiže nam originalni i provokativni horor triler o maloj afroameričkoj obitelji koja se nađi na meti okrutnih neznanaca koji izgledaju kao njihovi dvojnici.

Velvet Buzzsaw

Velvet Buzzsaw je originalan Netflixov horor triler koji je napisao Dan Gilroy, a u kojemu ćete gledati Jakea Gyllenhaala  u ulozi kolekcionara umjetnina i vlasnika galerije koji otkrije seriju umjetnina nepoznatog umjetnika. Odlučivši izložiti radove u svojoj galeriji i pokazati ih javnosti više radi svoje pohlepe nego divljenja umjetnosti otpuštaju se nadnarane sile koje se kreću osvećivati… Film je odmah dostupan na Netflixu.

Učitati još
Zatvori