Imamo popis novih serija i sezona koje izlaze ovog mjeseca, a ostavit će vas bez teksta

Imamo popis novih serija i sezona koje izlaze ovog mjeseca, a ostavit će vas bez teksta

Nakon što je sezona dodjela nagrada dosegnula svoj vrhunac Oscarima, na streaming servise počeo je pristizati novi val ekskluzivnog sadržaja. O novim filmovima koje ćemo gledati na Netflixu cijelog mjeseca pisali smo vam ovdje, ali uz filmski, stiže nam i fantastičan repertoar serija. Osim popularnih serija koje napokon izlaze s novim sezonama, izlaze neki sasvim novi naslovi koji zvuče obećavajuće. Od povijesnih serija preko novih komedija i sitcoma pa sve do serija inspiriranih stvarnim događajima, u travnju će materijala za gledanje biti i više nego dovoljno.

Elite

Popularna španjolska tinejdžerska serija napokon se vraća s petom sezonom, a nakon događanja s kojima smo je otpratili prošle godine, malo je reći da je uzbuđenje na vrhuncu. U seriju se vraćaju dobro nam poznata lica koja smo gledali u prethodnim sezonama poput Itzana Escamilla u ulozi Samuela, Omara Ayusoa u ulozi Omara, Cladije Salas koja je utjelovila Rebeku, Carla Diaz kao mlada Air, Georgina Amoros u ulozi Cayetane, Manu Rios kao Patrick, Dieo Martin kao Benjamin i Pol Granch kao Philipe. Međutim, stižu i neka nova lica u intrigantnim ulogama koje bi mogle promijeniti cijelu dinamiku serije. Elite izlazi već sutra, 8. travnja, a što možete očekivati otkrijte ovdje.

Hard Cell

Ako volite mockumentary formu u kojoj su snimljene, recimo, What We Do In the Shadows ili The Office, vjerujemo da si na popis želite staviti novu komediju Hard Cell. Glavnu ulogu igra Catherine Tate (iz spomenutog The Officea) kao nekadašnja planerica evenata koja je sada voditeljica zatvora. Humoristična serija prati Lauru Willis (Tate) koja se snalazi u svojoj ulozi i njezin odnos sa zaposlenicima i zatvorenicima. Satirični Netflixov novitet daje novi pogled na američki kazneni sustav, a sve kroz urnebesne zgode u jednom zatvoru. Serija izlazi 12. travnja.

Šutnja

Na isti dan izlazi i jedan hrvatski spektakl. Serija Šutnja u režiji Dalibora Matanića dobila je lavinu pozitivnih recenzija nakon prikazivanja na HRT-u. Ubrzo nakon toga, stigla nam je vijest da serija ‘seli’ na jedan od najpopularnijih streaming servisa HBO Max koji odnedavno postoji i u Hrvatskoj. Kriminalistički TV hit snimljen je po romanima Drage Hedla, a u njemu glume ukrajinski i domaći glumci među kojima su Ksenija Mišina, Goran Bogdan, Tihana Lazović, Zlatko Burić, Leon Lučev i drugi. Više o seriji otkrijte ovdje.

The First Lady

Ako ste ljubitelji serija poput The Crown ili generalno preferirate biografske drame, onda će vas razveseliti vijest o izlasku serije The First Lady. Radnja će pratiti priču o tri prve dame SAD-a: Betty Ford, Eleanor Roosevelt i Michelle Obame. Fantastičnu glumačku postavu čine Gillian Anderson, Michelle Pfeiffer i Viola Davis, a u seriji ćemo gledati i Dakotu Fanning, Aarona Eckharta kao predsjednika Forda, O-T Fagbelea kao Baracka Obamu, dok će Lexi Underwood igrati njegovu kći Maliju Obamu. Serija izlazi 17. travnja na američkom Showtimeu, a zasad nije poznato hoće li je otkupiti i neki od streaming servisa. Više o radnji otkrijte ovdje.

Anatomy of Scandal

Antologijska drama temeljena na bestselleru Sarah Vaughan još je jedna uzbudljiva nova serija koju željno iščekujemo. Nakon dugo vremena, na malom ekranu gledat ćemo Siennu Miller, a pridružit će joj se i Michelle Dockery, Ruper Friend, Naomi Scott, Josette Simon i drugi. Radnja prati različite skandale koji su se dogodili u elitnim britanskim krugovima u kojima glavnu riječ imaju oni u poziciji moći. TV kritičari koji su je već dobili priliku pogledati tvrde da se radi o zanimljivoj antologiji s primjesom serija Big Little Lies i The Undoing, posebice jer ih potpisuje isti kreativac – David E. Kelley. Serija izlazi 15. travnja na Netflixu.

Russian Doll

Nakon tri godine vraća se jedna od nama najdražih Netflixovih serija, iako je nerijetko na glasu i kao izuzetno podcijenjena. U njoj je briljirala Natasha Lyonne u ulozi Nadije Vukov, žene koja je zaglavila u neobičnom time loopu u kojem neprestano – umire. Situacija se pomiče s mrtve točke kad upoznaje mladog muškarca koji je zapeo s njom u istom time loopu, a da bi izašli iz njega, moraju se suočiti s vlastitom prošlošću. Nastavak će pratiti Nadiju i Alana četiri godine nakon prve sezone. Pronašli su vremenski portal u New Yorku zbog kojeg će se ponovno morati suočiti s događajima koji su ih obilježili. Serija izlazi na Netflixu 20. travnja!

Ozark

Koncem mjeseca, 29. travnja, izlaze posljednje epizode proslavljenog Ozarka! Jason Bateman, Laura Linney i Julia Garner vraćaju se u zaključno poglavlje napete serije. Ispratili smo Martyja (Bateman) i Wendy (Linney) na vrhu Navarrovog carstva. Pokušavaju pronaći novi način da zauvijek napuste mračnu prošlost, ali od toga je nemoguće pobjeći, a ne olakšava im Ruth (Garner) koja je na osvetničkom putu zbog ubojstva svog bratića. Ne sumnjamo da će finale jedne od najnapetijih serija u posljednjih godina donijeti eksplozivan kraj ove sage!

Under the Banner of Heaven

Andrew Garfield i Daisy Edgar-Jones glavne su zvijezde nove true-crime serije koja izlazi na Hulu. Radnja se temelji na bestseller romanu Jona Kraukera. Izašao je 2003. godine, a pokušao je rasvijetliti okolnosti stvarnog ubojstva Brende Wright Lafferty i njezine kćeri koje se pretvorilo u pitanje cijele zajednice u inače mormonskom Salt Lake Cityju. Sve se razvija oko religioznog mormonskog detektiva Jeba Pyrea (Garfield) čija vjera dolazi na kušnju dok istražuje brutalno ubojstvo u Utahu. Kontroverzan slučaj polako se raspliće u širu mračnu priču o jednoj obitelji iz Utaha, a Daisy Edgar-Jones prati predanu vjernicu koja postaje jednom od žrtava. Serija stiže 28. travnja!

Grace and Frankie

Za slatki kraj popisa ostala je serija Grace and Frankie, obožavana komedija s Jane Fondom i Lily Tomlin u glavnim ulogama. Sedma sezona ujedno je i finalna! Prisjetimo se, u sedam godina serija je pratila dvije žene, Grace i Frankie, čiji su se životi u potpunosti preokrenuli nakon što su im njihovi partneri obznanili da su zaljubljeni jedan u drugog. Stvorile su tako nevjerojatno dirljivo prijateljstvo i odnos koji nas je zabavljao i oduševljavao iz sezone u sezonu. Feel-good serija dolazi svom kraju 29. travnja!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori