Nakon hita ‘Squid Game’, imamo još nekoliko novih serija koje dižu prašinu

Nakon hita ‘Squid Game’, imamo još nekoliko novih serija koje dižu prašinu

Zagazili smo u pravu jesensku sezonu u kojoj ćemo sve više vremena provoditi kod kuće. Iako će vikendi još neko vrijeme biti savršeni za izlete nadomak grada, one hladnije večeri tijekom tjedna rado ćemo provesti uz izvrsne serije i filmove. Na brojne streaming servise, srećom, dolaze upravo TV noviteti koje ćemo rado bingeati ovog mjeseca. Polako se nižu naslovi koji će nas uljuljati u spooky jesensku atmosferu (u znaku američkog Halloweena), ali i serije drugih žanrova koje će se odlično uklopiti u listopadski repertoar. Probrali smo ponudu streaming servisa (od Netflixa i HBO GO-a do Amazon Prime Videa i drugih) i u novom izdanju rubrike Ovaj mjesec bingeamo donosimo popis najzanimljivijih noviteta!

Gossip Girl

serije u 2021. godini - Gossip Girl

Ljetos je jedna od najiščekivanijih serija svakako bila nova verzija Gossip Girl, serije koja je odjeknula sredinom 2000-ih godina. Iako su reakcije nakon svjetske premijere bile podijeljene, serija je već dobila zeleno svjetlo za drugu sezonu! Nova Gossip Girl vrti oko mlađe generacije tinejdžera na Upper East Sideu koji, kao i u originalu, žive život prepun benefita, na vrlo visokoj nozi. Međutim, u cijelu su se priču sada uvukle i društvene mreže i njihova moć. Od 26. listopada na HBO GO-u dostupna je prva sezona koja će, ne sumnjamo, privući veliki broj domaćih gledatelja.

Beartown

Fredrik Backman jedan je od najpoznatijih skandinavskih autora i već smo čitali nekoliko njegovih svjetskih bestsellera (A Man Called Ove, Anxious People). Po njegovim se radovima nerijetko snimaju serije i filmovi, a jedna švedska upravo stiže na HBO. Radnja se odvija u gradu Beartown koji polako nestaje među drvećem koje ga okružuje. Lokalni junak i bivša hokejaška zvijezda, Peter, vraća se u Beartown kako bi osnovao juniorski tim i osigurao bolju budućnost grada. Nositi nade cijelog grada na svojim ramenima težak je teret za dječake iz tima. A kad mladu zvijezdu momčadi optuže za užasno djelo, u gradu nastaje kaos koji pogađa sve njegove stanovnike. Beartown istražuje nadu koja okuplja malu zajednicu, tajne koje ju razdvajaju, hrabrost koja je potrebna pojedincu da se suprotstavi grupi i posljedice načina na koji odgajamo svoju djecu.

Succession

Succession

Serija Succession oduševila je svjetski publiku fascinantnim pogledom u svijet moći i financijskih igrica, a sve u kulisi obiteljskog medijskog konglomerata na čelu s Loganom Royjem, glavom obitelji. Međutim, odnosi moći u obitelji Roy neprestano se mijenjaju. , a posebno s obzirom na Loganovo sve slabije zdravlje. Serija je osvojila Zlatni globus i Emmy za najbolju dramsku seriju, a nagrade su dobila i glavna lica serije – kao što su Jeremy Strong i Brian Cox. Dugoiščekivana nova sezona stiže 18. listopada na HBO GO!

Maid

Margaret Qualley, mlada glumica koju smo prije dvije godine gledali u Tarantinovom Once Upon a Time in Hollywood, nastavlja redati uspjehe na ekranu. Po svemu sudeći, bit će novo mlado hollywoodsko ime koje ćemo uskoro gledati u sve više blockbustera. Nova serija Maid koja je izašla na Netflixu prikazuje ju u ulozi mlade majke koja nakon bijega iz nasilne veze pronalazi posao spremačice kako bi priuštila svom djetetu bolju budućnost. U seriji glumi i njezina majka, genijalna Andie MacDowell, a serija već ima vrlo pozitivne ocjene publike i kritike.

Dopesick

Mini serije postale su naša TV opsesija posljednjih godina. Sažeta radnja i često izvrsno razrađeni likovi čine ih užitkom za gledanje, a bonus je što mali broj epizoda najčešće brzo pogledamo. Jedna takva stiže na Hulu 13. listopada. Dopesick donosi izvrsnu glumačku postavu među kojima su i Michael Keaton te Peter Sarsgaard. Radnja se vrti oko opioidne epidemije koja je zavladala SAD-om i postala najgora epidemija droge u američkoj povijesti.

You

Penn Badgley vraća se kao antagonist Joe u novoj sezoni. Nakon kaosa i tragedije koju je izazvao u New Yorku, a zatim i u Los Angelesu, Joe seli u predgrađe sjeverne Kalifornije – spreman za novo, ovoga puta obiteljsko, poglavlje. Netflix je podijelio prve fotografije nove sezone, datum izlaska serije i – ime bebe koju (spoiler alert) Joe čeka s njegovom novom djevojkom Love (Victoria Pedretti). Treća sezona pratit će njegove jezive ‘zgode’ nakon rođenja sina Henryja, a činjenica da mu se sad u svemu pridružuje jednako upitna Love znači samo jedno – možemo očekivati neočekivano.

I Know What You Did Last Summer

Na Amazon Prime Video stiže nova teen horor serija savršena za jesensku atmosferu. Ususret Halloweenu, Amazon je pripremio streaming naslov koji se temelji na slavnom istoimenom romanu Louis Duncan iz 1973. godine. Izlazi 15. listopada, a u premisa je ista kao u gotovo kultnom slasheru iz 1997. godine. Radnja je smještena u mali grad prepun tajni i prati grupu tinejdžera koji su meta misterioznog ubojice, godinu dana nakon teške nesreće koja se dogodila na maturalnu večer.

Foto: Profimedia.hr, IMDb, Netflix, Amazon

Učitati još
Zatvori