Čak 10 serija koje će podići prašinu ovog mjeseca

Čak 10 serija koje će podići
prašinu ovog mjeseca

Prvim danom ožujka u mnogima se od nas javlja želja za pravim sunčanim danima i slobodnom vremenu provedenom u prirodi. Iako ćemo vjerojatno upravo tako planirati svoje vikende, radne dane još uvijek ćemo s najvećim guštom obilježiti odmorom ispred televizora ili uz laptop, uz dobar snack i najdraže nam društvo.

Iza nas je nekoliko mjeseci zaista uzbudljivog streaming sadržaja: izašle su prave true-crime poslastice, a HBO-jeva Euphoria upravo je postala najgledanija serija u povijesti te platforme, nakon kultne Game of Thrones. U takvom će se tonu nastaviti i ožujak tijekom kojeg izlazi čak 10 intrigantnih noviteta za svačiji ukus.

Što su nam streaming platforme pripremile u narednim tjednima i o čemu će se najviše pričati, otkrijte u novom izdanju naše mjesečne rubrike Ovaj mjesec bingeamo!

Pieces of Her

Toni Collette poznata je po šarolikoj lepezi likova koje je glumila tijekom svoje karijere, a još jedan takav igrat će u novoj seriji Pieces of Her. Triler drama temelji se na istoimenom romanu Karin Slaughter, a izlazi već 4. ožujka. Nova serija počinje kad se mlada Andy (Bella Heathcote) nađe usred masovne pucnjave u američkoj zalogajnici usred koje zatekne svoju majku Lauru kako jednostavnim postupkom obuzdava nasilnika. Nakon tog prizora, Andyin pogled na svoju obitelj, poglavito majku, se potpuno mijenja, a uskoro se Laurina prošlost počinje rasplitati i osobe iz njezine prošlosti razlog su se Andy mora dati u bijeg.

The Andy Warhol Diaries

Andy Warhol kulturna je ikona koja je obilježila likovnu i pop kulturu, a osim umjetnošću, novije generacije i danas intrigira svojim životom i krugovima kojima se kretao. Ryan Murphy, jedan od najslavnijih TV producenata koji zna kako napraviti komercijalno uspješnu seriju, producirao je novi Netflixov spektakl The Andy Warhol Diaries u kojem dokumentira život umjetnika upravo kroz sadržaj pronađen u njegovim dnevnicima. Zapise dnevnika u seriji će čitati glumac Bill Irwin čiji je glas u oblikovan tako da nevjerojatno nalikuje na Warholov, a u šest epizoda dokuserija prikazivat će umjetnikov osobni osvrt na svijet umjetnosti život toga vremena. Serija izlazi 9. ožujka na Netflix.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives

Nakon serija Tiger King i Fyre, Chris Smith pripremio je još jednu true-crime poslasticu. U novoj seriji donosi priču o Sarmi Melngailis, ženi koja je nekoć bila na glasu kao najpoznatija veganka na svijetu koja se posvetila širenju tog načina života. Bila je vlasnica veganskog restorana u New Yorku koji je bio česti izbor najvećih hollywoodskih zvijezdi, a onda je na internetu upoznala Anthonyja Strangisa i život joj se potpuno promijenio. Nakon niza sumnjivih okolnosti, Melgailis i Strangis optuženi su za tešku prevaru i zajedno uhićeni u Tennessee, a o čemu se detaljnije radi i kako je ‘kraljica vegana’ pala saznat ćemo 16. ožujka. na Netflixu.

Human Resources

Big Mouth je animirana serija, jedna od najuspješnijih takvog tipa na Netflixu. Kroz likove tinejdžera i njihovih tzv. hormonskih čudovišta, serija je na simpatičan, duhovit i pitak način dala osvrt na neobičan period odrastanja, spoznavanja vlastitog identiteta i seksualnosti, uklapanje u društvo i život u različitim obiteljima. Motivirani uspjehom serije, iz produkcije stiže novi spin-off Human Resources koji se fokusira upravo na hormonska čudovišta, njihov posao i značaj u ljudskom životu. Duhovita nova serija stiže 18. ožujka na Netflix.

The Bureau

Izvanredna francuska špijunska serija The Bureau s visokom IMDB ocjenom od 8,7 stiže na streaming servis Pickbox NOW. Kritičari je uspoređuju sa serijom The Wire ističući kako ono što je The Wire napravila za policijske serije, francuska serija The Bureau radi za špijunske serije 21. stoljeća. Prva sezona može se gledati od 28. veljače, a ostale sezone stižu u ožujku. Francuski obavještajac Malotru, cijenjeni i talentirani špijun vraća se u Pariz nakon šestogodišnje tajne misije u Siriji. Pokušava zaboraviti svoj tajni identitet, obučiti mladog regruta za tajne zadatke te istražiti slučaj agenta koji je nestao u Alžiru. Malotru je za boravka u Siriji razvio stvarne osjećaje prema Nadiji, lijepoj, ali i udanoj profesorici povijesti. Kad sazna da je Nadia u Parizu, prekrši protokol i oživi svoj tajni identitet kako bi se našao s njom i tu stvari krenu naopako.

Standing Up

Nedavno smo vam pisali o francuskoj hit seriji Call My Agent koja je osvojila brojne gledatelje, a od iste autorice, Fanny Herrere, sad stiže nova francuska priča Standing-Up. Radnja prati četiri umjetnika različitih životnih priča. Oni su Aïssatou, Nezir, Bling i Apolline i svi se žele probiti u svijetu stand-up komedije. Svaki dan se sastaju u pariškom stand up klubu Drôleu u kojem vježbaju svoje točke, a paralelno ih pratimo dok navigiraju kroz svoju svakodnevicu i privatne živote.

Bridgerton

Izašla je samim krajem 2020. godine i postala doza eskapizma koju smo u to vrijeme silno trebali. Bridgerton je oborio rekorde gledanosti u tom trenutku, a njegove glavne zvijezde, Rege-Jean Page i Phoebe Dynevor, postali su jedna od najpopularnijih lica. Nakon što se jedna romansa rasplela, stigla je vijest da nas u novoj sezoni očekuje nova afera. Krajem mjeseca, 25. ožujka, stiže druga sezona serije u kojoj ćemo pratiti Anthonyja Bridgertona i mladu Kate Sharmu (Ashley Simone).

The Dropout

Mnogi se od nas sjećaju medijskih natpisa prije nekoliko godina kad je mlada Elizabeth Holmes, koju su novinari i svi koji su pratili događanja u Silicijskoj dolini nazivali Steveom Jobsom svoje generacije, ispala prvoklasna prevarantica. Njezin ‘revolucionarni’ način testiranja krvi pretvorio se u skandal koji je zahvatio brojne aktere. Theranos je bila kompanija koja je u jednom trenutku vrijedila više od 9 milijardi dolara, a samo godinu dana nakon vrtoglavih uspjeha, ispostavilo se da je sve bila obična farsa. U seriji prevaranticu glumi Amanda Seyfriend, a epizode izlaze već 3. ožujka na platformi Hulu.

The Thing About Pam

Rene Zellweger već mjesecima plijeni pažnju fotografijama sa seta serije The Thing About Pam, novoj NBC-jevoj seriji snimljenoj po istinitom događaju. Svojevremeno je ova priča punila stupce crne kronike u američkim novinama, a serija je nastala po istoimenom podcastu koji je u nekoliko epizoda razradio slučaj ubojstva Betsy Farije. Te 2011. godine Betsyino ubojstvo je šokiralo javnost, a nedugo zatim u zatvor je poslan njezin suprug. Međutim, nakon što je dvije godine proveo u zatvoru, novi dokazi počeli su ukazivati na Pam Hupp, Betsynu blisku prijateljicu koja je zapravo imala poremećeni plan. Serija izlazi 8. ožujka.

WeCrashed

Apple TV+ također je pripremio svoj udarni naslov za ožujak. U pitanju je još jedna true-crime priča i još jedna nastala na temelju podcasta. Prašina koja se dignula oko noviteta opravdana je glavnim glumcima – ključne likove igraju upravo Anne Hathaway i Jared Leto, a radnja prati uspon i pad tvrtke WeWork i njezinih čelnih ljudi, Adama i Rebekah Neumann. Startup je jedno vrijeme glasio kao najuspješnija biznis priča u Silicijskoj dolini (slično Theranosu Elizabeth Holmes) da bi je raskalašeni lifestyle ovo para i njihova ljubavna priča potpuno dokrajčila. Serija izlazi 18. ožujka!

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori