Ovaj mjesec bingeamo skroz nove hit serije po kojima ćemo pamtiti ovo ljeto

Ovaj mjesec bingeamo skroz nove hit serije po
kojima ćemo pamtiti ovo ljeto

Osim najboljih ljetnih knjiga koje nosimo u torbi za plažu, godišnji odmor nije potpun bez opuštanja uz Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video ili druge streaming servise i nove uspješnice koje nam donose. Kolovoz je po tom pitanju vrlo dinamičan pa ćemo tijekom narednih tjedana gledati popularna glumačka lica u dramama, satiričnim serijama, limitiranim hororcima i ostalim hitovima. Izdvojili smo nekoliko novih streaming naslova koji stižu, a uz koje ćemo provesti one lijene ljetne večeri…

The Chair

Sandra Oh dolazi na Netflix! U novoj seriji The Chair utjelovit će pročelnicu velikog sveučilišta, prvu koja nije bijele rase. U svojoj se novoj ulozi mora uklopiti u novu okolinu i vratiti ugled sveučilištu koje potresa skandal zbog ponašanja jednog profesora. No, postavlja si pitanje je li na tu poziciju stavljena zahvaljujući svojim sposobnostima ili kao posljednja šansa da se sveučilište ‘dokaže’ i izvuče iz javne osude? Serija izlazi 20. kolovoza.

Brand New Cherry Flavor

Nešto u kolovozu stiže i za ljubitelje horora i retro estetike i atmosfere. Brand New Cherry Flavor je nova supernatural limitirana serija koja na servis dolazi 13. kolovoza, a inspirirana je istoimenim romanom Todda Grimsona. U njemu glumi zanimljiva postava – Rosa Salazar, Manny Jacinto (The Good Place), Catherine Keener (Get Out) i Jeff Ward. Serija je smještena u Hollywood devedesetih godina i prati mladu Lisu, redateljicu koja želi uspjeti u filmskoj industriji. Upoznaje Loua Burkea, producenta koji joj obećaje pomoć i veze koje joj trebaju kako bi se za njezino ime napokon i čulo. Lou je, očekivano, izdaje zbog čega cijela stvar eskalira zombijima, ubojicama, kletvama i drugim supernatural elementima, a Lisa mora otkriti kako pobjeći iz ove noćne more.

Gone for Good

Kriminalistička serija Gone for Good stiže 13. kolovoza i zvuči vrlo zanimljivo. Deset godina nakon što je tragično izgubio dvoje bliskih ljudi, Guillaume Lucchesi mora se suočiti s iznenadnim nestankom svoje djevojke. Uvučen je tako u još jedan neobjašnjiv misterij i spletku koju očajnički želi riješiti. Francuska serija snimljena je po romanu Harlana Cobena.

Friday Night Lights

Friday Night Lights oduševila je gledatelje, još 2006. godine kad je prva sezona izašla na američku televiziju. Sad svih pet nastavaka ove simpatične, feel-good i kvalitetne serije dolazi na Netflix. Priča prati dvije generacije u fiktivnom gradiću Dillonu, a sve kroz prizmu srednješkolskog nogometnog tima. Zaradila je lavinu pozitivnih reakcije kritičara, bila je nominirana za Emmyje, baš kao i neka od njezinih glavnih glumačkih lica kao što su Connie Britton i Kyle Chandler.

Nine Perfect Strangers

Serija Big Littles Lies svojevremeno je zaradila malu hordu gledatelja koji su na vršcima prstiju iščekivali nepredvidljive zaplete i vrhunske glumačke izvedbe. Nakon što je završila, dočekale su nas genijalne vijesti da se snima nova serija po knjizi iste autorice, Liane Moriarty. Nine Perfect Strangers još je jedan njezin napeti roman i uskoro još jedna streaming priča u kojoj ključnu ulogu igra Nicole Kidman. Radnja serije smještena je u sumnjivi wellness resort koji predvodi direktorica Masha (Kidman). U njega stiže devetero ljudi, svaki sa svojom životnom pričom i željom da se opuste i krenu ispočetka. Masha im obećaje da će im se životi potpuno preokrenuti, ali nisu ni svjesni na koje sve načine…Serija izlazi 18. kolovoza na Hulu servisu.

Clickbait

Jedna neobična drama stiže na Netflix 25. kolovoza. Radnja prati Nicka Brewera, naizgled tipičnog obiteljskog čovjeka koji iznenada postaje žrtva otmice. Međutim, u njegovom se slučaju društvene mreže i internet kristaliziraju kao opasni posrednici zločina, dok Nickova obitelj pokušava otkriti tko stoji iza cijele stvari. U glavnim ulogama gledamo Adriana Greniera, Zoe Kazan i Betty Gabriel.

Stargirl

Stiže druga sezona dobro ocijenjene serije Stargirl. DC-jeva Stargirl prati srednjoškolku Courtney Whitmore dok nadahnjuje neočekivanu skupinu mladih junaka da zaustave zlikovce iz prošlosti. Ova nova drama daje novi pogled na Stargirl i prvi tim superheroja, Američko društvo pravde, u ovoj nepredvidivoj seriji koja se fokusira na lik koji je pokrenuo karijeru kreatora Geoffa Johnsa kao pisca stripova kad ju je osmislio 1999., s ljubavlju nadahnut svojom pokojnom sestrom koja je poginula u avionskoj nesreći. Serija je dostupna na HBO GO-u od 11. kolovoza.

Ako nemate ideje što pogledati, naša rubrika Ovaj mjesec bingeamo redovito donosi pregled noviteta, a može vam poslužiti i kao inspiracija za binge maraton!

Foto: Profimedia.hr, Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori