Omiljeni filmovi za snježnu večer

Omiljeni filmovi za snježnu večer

About A Boy

About A Boy

Filmovi koje uvijek možemo gledati dok vani pada snijeg

Uz snježne večeri petkom često odlučimo provesti uz dobar film – toplu obiteljsku ili romantičnu dramu ili romantičnu koemdiju. I danas je upravo takva večer. Uz ovih sedam filmova koje predlažemo, sigurno ćete naći barem dva koja će vas prikovati uz ekran i učiniti ovu večer pravom filmskom poslasticom.

About a Boy

Film Sve zbog jednog dječaka snimljen je prema istoimenom bestselleru Nicka Hornbyja, jednog od najpopularnijih suvremenih britanskih književnika. Roman je, kao i film, bio veliki hit, a neki kritičari ulogu Willa smatraju najboljom ulogom Hugha Granta.

Film su režirali braća Paul i Chris Weitz. Sve zbog jednog dječaka bio je nominiran za Oscara za scenarij, a Toni Collette osvojila je za sporednu žensku ulogu nagradu BSFC i bila nominirana za BAFTA-u, dok je Hugh Grant osvojio britansku nagradu Empire za glavnu mušku ulogu. Pohvale je dobio i Nicholas Hoult za ulogu Marcusa, za koju je bio nominiran i za nagradu američkih filmskih kritičara. Film je bio nominiran za britanski film godine i za Zlatni globus, a za Zlatni globus bio je nominiran i Hugh Grant.

About A Boy

About A Boy

One Day

Riječ je o ostvarenju ugledne i nagrađivane danske redateljice Lone Scherfig, autorice berlinskim Srebrnim medvjedom ovjenčane i prema pravilima Dogme 95 realizirane romantične drame Talijanski za početnike te hita Sve o jednoj djevojci, filma u kojem je Carey Mulligan donio nominaciju za Oscara. I današnji je film pedantno i prilično sugestivno režirana, odlično glumljena te naglašeno atmosferična priča o odrastanju i sazrijevanju, o suočavanju sa životnim izazovima i porazima, o (ne)mogućoj ljubavi i prolaznosti života te o složenim obiteljskim i međuljudskim odnosima kroz koje se profiliraju slojeviti i međusobno oprečni karakteri protagonista. Partner A. Hathaway je izvrsni J. Sturgess (21, Atlas oblaka), a u sporednim ulogama nastupaju R. Spall (Prometej, Pijev život) te sjajni karakterni glumci P. Clarkson (Zelena milja, Otok Shutter) i K. Stott (Kralj Arthur, Hobit: Neočekivano putovanje). Efektnoj ugođajnosti cjeline pridonose i dojmljiva fotografija koju potpisuje Benoît Delhomme (1408, Dječak u prugastoj pidžami), te izvrsna glazba oskarovke Rachel Portman (Emma, Kućna pravila, Čokolada).

One Day

One Day

One Day

One Day

One Day

One Day

While You Were Sleeping

Šarmantna romantična komedija i drama u kojoj smo i opet ćemo gledati odličnu Sandru Bullock koja je za ulogu u ovom filmu bila nominirana za Golden Globe nagradu. Bullock glumi Lucy koja je stalno usamljena sve dok Peteru ne spasi život. No, Peter završi u komi i ona se preko laži da je njegova djevojka zbliži s njegovom obitelji. Cijela obitelj i svi ostali primjećuju da je divna osoba, pogotovo Peterov brat Jack. Lucy i Jack se zbliže i otkriju više jedno o drugome i o sebi samima. Radnja kreće u idiličnom smjeru sve dok se Peter ne probudi iz kome.

Beautiful Girls

Njujorški džez pijanist Willie Conway (glumi ga Timothy Hutton) vraća se u svoj rodni grad u Massachusettsu na okupljanje povodom godišnjice mature. Neke od prijatelja Willie nije vidio od posljednjeg dana škole, a boravak u malom gradu, mogao bi pomoći jer se nalazi na prekretnici osobnog i profesionalnog života. Jedina strast u životu mladog Willieja je klavir, po cijeli dan je spreman svirati i da ne razmišlja o drugim, egzistencijalnim pitanjima. Pritom još uvijek ne može prelomiti u sebi želi li oženiti dugogodišnju djevojku Tracy (glumi ju Annabeth Gish). Dolaskom u Massachusettsu sreće stare prijatelje i zajedno se prisjećaju kako su najbolje dane života proveli upravo u srednjoj školi. U filmu uz Timothyja Huttona i Annabeth Gish glume još i Uma Thurman, Matt Dillon, Lauren Holly, Rosie O’Donnell, Natalie Portman i Michael Rapaport.

The Lake House

Dr.Kate Foster (glumi ju Sandra Bullock) 2006. godine odlazi u grad i ostavlja poruku za idućeg stanara u poštanskom sandučiću kuće. Zamoli ga da joj prosljeđuje poštu i kaže da su otisci šapa koje će primijetiti kod ulaznih vrata već bili ondje kad se ona doselila. Idući stanar Alex Wyler (glumi ga Keanu Reeves), darovit, ali frustriran arhitekt koji radi na obližnjem gradilištu, nalazi kuću u lošem stanju: prljava je, puna prašine i zarasla u korov. Kuća ima posebno značenje za Alexa. U neko sretnije doba izgradio ju je njegov otuđeni otac (glumi ga Christopher Plummer), poznati arhitekt koji je dopustio da mu slava raste po cijenu obiteljskog života. Alex u kući osjeća mir i obvezuje se da će vratiti njezinu nekadašnju ljepotu. Ne obraća pozornost na Kateinu poruku sve dok nekoliko dana poslije prilikom ličenja starog mola ne vidi psa lutalicu koji će preko svježe boje otrčati do ulaza u kuću i ostaviti tragove šapa točno ondje gdje je Kate opisala…

The Lake House

The Lake House

The Lake House

The Lake House

Stepmom

Jackie (glumi ju Susan Sarandon) i Luke (glumi ga Ed Harris) se razvode, a njihova djeca, Anna (glumi ju Jena Malone) i Ben (glumi ga Liam Aiken) teško se mire s činjenicom da im se roditelji razvode te da u očevu životu postoji nova žena, uspješna fotografkinja Isabel (glumi ju Julia Roberts). Isabel se trudi da se djeca osjećaju ugodno i kad su s ocem, no obožava svoj posao i ne namjerava odustati od njega. Njihova majka Jackie, smatra Isabelin trud uvredljivo nedovoljnim. Ne shvaća kako joj posao može biti važan koliko i djeca. Njihov sukob produbljuje iznenadna dijagnoza tumora koji bi za Jackie mogao biti smrtonosan. Isabel i Jackie primorane su zbližiti se…

Stepmom

Stepmom

Stepmom

Stepmom

The Perks of Being a Wallflower

Odličan film iz 2012. s Emmom Watson i Ezrom Millerom u glavni ulogama donosi priču o introvertiranom brucošu kojeg pod svoje uzmu dvoje starijih prijatelja, studenata kako bi mu pokazali svijet… Film je osvojio 19 prestižnih filmskih nagrada i bio je nominiran čak 49 puta.

The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower

Učitati još
Zatvori