Od najgoreg do najboljeg: Serije nominirane za Emmy koje vrijedi pogledati i one koje možete preskočiti

Od najgoreg do najboljeg: Serije nominirane za Emmy koje vrijedi pogledati i one koje možete preskočiti

serija 'The Queen's Gambit' - Beth Harmon

Nova dodjela nagrade, nova burna reakcija. Tako bi se posljednjih godina mogla opisati gotovo svaka objava nominacija za neko važno priznanje u filmskoj, TV, hollywoodskoj industriji. Međutim, dok je dominantno za to zaslužan manjak inkluzivnosti (sjetimo se primjera kao što su #OscarsoWhite), nominacije za Emmy 2021. eksplodirale su jer su jednostavno – bizarne.

Osim očekivanih favorita Emmyja kao što su The Handmaid’s Tale i The Crown, ujedno i serije s najviše nominacija, protekla je godina iznjedrila nekoliko fantastičnih iznenađenja. I baš su se zato mnogi iznenadili kad su pod najbolje serije i TV ostvarenja prošle stvari poput Emily in Paris.

Donosimo vam popis hitova nominiranih za Emmy – od onih najgorih do najboljih koje vrijedi pogledati, ako još niste.

Dolly Partons Christmas on Square

Nije serija, no, nominacija nas je jednako iznenadila. Jedan od vjerojatno najslabijih filmova prošlog Božića nominiran je u kategoriji najboljeg televizijskog filma. Film nas upoznaje s Reginom Fuller, bogatašicom koja se nakon očeve smrti vraća u svoj rodni gradić i mora deložirati stanovnike kako bi prodala zemlju za igradnju velikog shopping centra. Sve se odvija uoči božićnih blagdana, a njezin anđeo čuvar koju glumi legendarna Dolly Parton ima sasvim druge planove. Film je zadobio vrlo loše ocjene publike i medijskih kritičara, ali i nominaciju za Emmy.

Emily in Paris

Najpopularnije-serije-2020.-godine-Emily-in-Paris

Uvjerljivo tvrdimo da niti jedna serija posljednjih godina nije toliko podijelila publiku kao što je to učinila Netflixova Emily in Paris. Ono što je trebao biti šarmantan prikaz pariških avantura brzo je eskaliralo u raspravu o stereotipima i upitnoj produkciji. Zašto je serija s Lily Collins u glavnoj ulozi izazvala takve reakcije i zašto je jedna od najgorih nominiranih za Emmy ove godine – otkrijte ovdje.

Bridgerton

Bridgerton-knjige

Slično kao Emily in Paris, Netflixov Bridgerton izazvao je dvojne reakcije. Nekima je bio simpatičan twist britansko visoko društvo 1800-ih, a nekima potpuni promašaj. Serija Shonde Rhimes privukla je pažnju estetikom i glumcima, ponajviše Rege-Jean Page koji je također nominiran za Emmy za svoju izvedbu. Međutim, svojim je nalikovanjem na pravu Netflix sapunicu mnoge odbio, uz pregršt klišeja i melodrame. Unatoč tomu, druga sezona već je na putu, a možda i Emmy.

Ted Lasso

Dobre vijesti: ove godine ima i puno ugodnih iznenađenja. Primjerice, nominacija za seriju Ted Lasso u kategoriji najbolje komedije. Jason Sudeikis već je osvojio Zlatni globus za svoju izvedbu, a ovo bi moglo zacementirati uspjeh atipičnog humorističnog streaming hita. Ted je šašavi trener koji dobiva zadatak trenirati nogometnu ligu u Velikoj Britaniji. Jedini je problem što on baš tu vrstu nogometa nikad nije trenirao, a sad mora trenirati propalu londonsku ekipu. Serija Apple TV-a oduševila je brojne gledatelje specifičnim humorom. Uskoro stiže druga sezona pa svakako nadoknadite, ako ju još niste pogledali.

The Flight Attendant

nove-sezone-serija-The-Flight-Attendant

HBO također je ostvario uspjeh među nominiranima. Osim ustaljenog favorita The Handmaid’s Tale, iznenadile su nas i brojne napete mračne priče. Serija koja nas posebno izaintrigirala bila je The Flight Attendant koja nam je predstavila novu Kaley Cuoco. Njezin se lik budi se u svojoj hotelskoj sobi u Dubaiju, mamurna od noći prije, s mrtvim tijelom pokraj sebe i uopće ne shvaća što se moglo dogoditi. Miniserija nastala je po romanu Chrisa Bohjaliana i Cuoco se zahvaljujući njoj uspjela oteti liku Penny iz sitcoma The Big Bang Theory.

Mare of Easttown

serija-Mare-of-Easttown-Kate-Winslet-Mare

Posebno nas je razveselila nominacija za Mare of Eastttown kao najbolju limitiranu seriju. O ovoj se napetom krimi priči puno pričalo u našoj redakciji, a Kate Winslet apsolutno je dominirala izvedbom u streaming uspješnici. Radnja započinje kao klasična detektivska priča, ali nudi nam puno više. Nekadašnja košarkaška zvijezda (Winslet) danas u rukama ima jezivi misterij koji mora rasplesti, problematičan odnos s detektivom koji s njom počinje raditi na slučaju ( Evan Peters kao Colin Zabel), a najvažnije od svega – brojne osobne tragedije iz prošlosti i obveze iz sadašnjosti kojima mora balansirati.

The Queen’s Gambit

mikro šiške The Queen's Gambit

Ovo je jedna od onih očekivanih nominacija. O The Queen’s Gambit smo puno pisali i bez sumnje je jedna od najboljih novih serija unatrag nekoliko godina. Serija u sedam nastavaka donosi nam fiktivnu priču o djevojci koja 60-ih godina prošloga stoljeća cilja na sam vrh u igranju šaha. Protagonisticu Beth Harmon utjelovila je genijalna Anya Taylor-Joy koja, je napokon dobila vidljivost koju njezina gluma svakako zaslužuje. Nakon Zlatnih globusa, ne sumnjamo da će The Queen’s Gambit dominirati i na dodjeli Emmyja.

I May Destroy You

i-may-destroy-you-imdb

Nakon fijaska na dosadašnjim dodjelama nagrada, I May Destroy You i Michaela Coel napokon su pridobili pažnju i priznanje kakvo im već dugo priželjkujemo. Jedno od najboljih streaming ostvarenja govori o seksualnom zlostavljanju, pristanku, rasi i milenijalcima. Priča prati Arabellu, autoricu bestseller knjige koja se muči s pisanjem nastavka. Jedne noći uzima pauzu i izlazi van, a to se pretvara u pravi noćni izlazak. Sljedeće se jutro budi s laptopom, sa slabim sjećanjem o stvarima koje su se dogodile – osim prizora muškarca iznad nje u toaletu. Michaela Coel producirala napisala je, ko-režirala i producirala ovu dramu zbog koje ju je GQ proglasio kreativnim licem godine.

Foto: IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori