Objavljene su nominacije za Emmy: Succession  vodi s 25 nominacija, Zendaya pomiče granice
Objavljene su nominacije za Emmy: Succession  vodi s 25 nominacija, Zendaya pomiče granice

Objavljene su nominacije za Emmy: Succession vodi s 25 nominacija, Zendaya pomiče granice

Objavljene su nominacije za najvažniju televizijsku nagradu – Emmy. Moramo priznati, prema svemu sudeći, utrka će biti tijesna.

Pogledajte tko su nominirani

Severance (Apple TV+), Squid Game (Netflix), Stranger Things (Netflix) i Euforija (HBO), koja ima ukupno 16 nominacija, zasluženo se nalaze među nominiranima za najbolju dramsku seriju. Squid Game je ujedno i prva nominirana serija u toj kategoriji koja nije na engleskom jeziku.

Za glavne uloge u kategoriji dramske serije nominirani su Lee Jung-jae (Squid Game) i Adam Scott (Severance). Za sporednu ulogu u dramskoj seriji nominirani su Park Hae-soo (Squid Game), Oh Yeong-su (Squid Game), Jung Ho-yeon (Squid Game), John Turturro (Severance), Christopher Walken (Severance) i Patricia Arquette (Severance).

What We Do in the Shadows se potpuno zasluženo našao među nominacijama za najbolju humorističnu seriju. No unatoč izvrsnoj glumačkoj postavi, nije dobio niti jednu nominaciju u nekoj od kategorija za glumce. U ovoj kategoriji bismo istaknuli Only Murders in the Building (Hulu) koji ima ukupno 17 nominacija te Ted Laso (Apple) s ukupno 20 nominacija.

Osim toga, u kategoriji serija s limitiranim trajanjem istaknuli bismo The White Lotus (HBO) koja ima ukupno 20 nominacija. Zanimljivo je da je u kategoriji serije s limitiranim trajanjem svoje prve nominacije za Emmy osvojila i Sydney Sweeney za najbolju sporednu glumicu u HBO seriji The White Lotus. Osim toga, nominirana je i za najbolju sporednu glumicu u HBO dramskoj seriji Euforija.

Disney Plus

Ako vas zanima kako su prošle nominacije za žanrovske serije s Disney Plus platforme onda ih trebate tražiti uglavnom u animiranoj kategoriji. What If…? je dobio nominaciju za najbolju animiranu seriju, a Star Wars: Visions je nominiran u kategoriji kratke animirane forme.

Glazbena supervizorica Stranger Thingsa Nora Felder nominirana je za Chapter Four: Dear Billy, epizodu koja je Kate Bush dovela do novog osvajanja top lista i nove generacije fanova. Stranger Things je također nominiran za najbolju glumačku postavu, zajedno sa serijom Severance.

Najviše nominacija

HBO-ova dramska serija Nasljeđe (Succession) koja prati afere moćne obitelji čiji članovi kuju urote i međusobno si podmeću, preuzela je vodstvo u utrci za nagradu Emmy s ukupno 25 nominacija, a slijede ju serije The White Lotus i Ted Lasso s njih 20.

S druge strane, u borbi velikih streaming kompanija, HBO ima ukupno 108 nominacija, dok Netflix ima 105 nominacija.

Zendaya zasluženo dominira kategorijama za Emmy nagrade

Ako Zendaya išta zna, onda je to kako ući u povijest. Ova 25-godišnja glumica je nakon objave ovogodišnjih nominacija oborila još jedan rekord Emmyja. Zendaya je tako postala najmlađa osoba koja je osvojila dvostruku nominaciju za Emmy, i to za glumu i autorski tekst pjesme.

Glumica je ponovno nominirana u kategoriji glavne uloge u HBO-ovoj tinejdžerskoj seriji Euforija. Također je službeno postala prva afroamerikanka koja je nominirana u dvije kategorije iste godine.

Zendaya je prvotno ušla u povijest na dodjeli Emmyja 2020. kada je postala najmlađa osoba (tada 24) koja je ponijela nagradu kući, također za svoju ulogu Rue u Euforiji. Svoj virtualni zahvalni govor, okružena obitelji i bliskim prijateljima, posvetila je aktivistima koji su se borili za rasnu i društvenu pravdu diljem Amerike u to vrijeme, nakon ubojstva Georgea Floyda.

Sve u svemu, prema svemu što smo imali prilike vidjeti, utrka će biti napeta. Stoga s nestrpljenjem iščekujemo dodjelu nagrada koja će se održati 12. rujna.

Foto: Youtube, Instagram, Profimedia

Učitati još
Zatvori