Donosimo 3 nova true crime naslova koja možete pogledati u jednom vikendu
Donosimo 3 nova true crime naslova koja možete pogledati u jednom vikendu

Donosimo 3 nova true crime naslova koja
možete pogledati u jednom vikendu

Neki od najzanimljivijih sadržaja koje možete pogledati tiču se stvarnih događaja. Nije novost da ljude pogotovo privlači true crime žanr, odnosno dokumentarci koji se bave kriminalnim slučajevima. Bilo da je riječ o bizarnim slučajevima, ubojstvima ili financijskim prevarama, true crime naslovi često budu neki od najgledanijih. Zato smo danas izdvojili neke od novih koje gledamo na streaming platformama u zadnje vrijeme.

novi true crime naslovi

How to Rob a Bank

Trenutno je jedan od najgledanijih naslova na Netflixu dokumentarni film How to Rob a Bank. Prati pljačkaša banki koji je tijekom 1990-ih u Seattleu opljačkao minimalno 18 banki i ukrao milijune dolara. Zove se Scott Scurlock, a nadimak mu je Hollywood jer je svoju metodu pljačkanja temeljio ni manje ni više nego na hollywoodskim filmovima. Scurlock se odlučio okrenuti pljačkanju kada je pogledao film Point Break. Sa svojim pomagačem Steveom Meyersom tako je od 1992. do 1996. opljačkao najmanje 19 banki i ukrao preko 2.3 milijuna dolara. FBI ga je godinama pokušao uloviti, a uspjelo im je 1996. kada su se sa Scurlockom sukobili u pravoj filmskoj potjeri koja se dogodila na pljački koja je trebala biti Scurlockova zadnja. Iako im je tada pobjegao, pronašli su ga dan nakon. Dokumentarni film uključuje intervjue s istraživačima, Scurlockovim pomagačima i prijateljima.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult

Također, dokumentarac o kojem se pričalo posljednjih dana je i Dancing for the Devil. Riječ je o dokumentarcu u tri dijela koji prati zanimljivu priču. Hrpa plesača koji žele uspjeti u Los Angelesu, okupila se u menadžment kompaniji 7M iza kojeg stoji pastor Robert Shinn. Međutim, uskoro postane jasno da su plesači eksploatirani i manipulirani te da je riječ o kultu. Priču je pokrenula obitelj Wilking čija je kćer i sestra Miranda dio 7M te ih ne smije kontaktirati. Kroz tri epizode otkrivaju se nepoznati detalji te ljudi koji su bili uključeni iz prve ruke u Robertov kult.

novi true crime naslovi

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Druga sezona serije za koju smatraju da je najbolji true crime dokumentarac svih vremena The Jinx, završila je svoju priču. HBO-ova serija pratila je 2015. Roberta Dursta, bogatog nasljednika i osumnjičenika za dva ubojstva te nestanak svoje supruge u 80-ima. Serija je tada uključivala intervjue sa samim Durstom koji je sve negirao, no u šokantnoj zadnjoj epizodi je sve slučajno priznao. Nakon što ga je policija uhitila, u drugom dijelu dokumentarca pratimo njegovo suđenje i posljedice koje su njegovi zločini imali na ljude oko njega.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori