Ako ovog vikenda planirate ići u kino, mogli biste pogledati ovih nekoliko filmova

Ako ovog vikenda planirate ići u kino, mogli biste pogledati ovih nekoliko filmova

Trenutno streaming servisi vrve ponudom filmova, a samo se redaju nove serije o kojima smo vam pisali ovdje. Vjerujemo da su mnogi jedva dočekali vikend tijekom kojeg će se izležavati i upijati svaki slobodan trenutak, a u slučaju da se zasitite vlastitog doma i ponude na streaming servisima, trenutno u kinu igra nekoliko intrigantnih filmova o kojima se priča na sve strane. Ovaj smo vikend zamislili u ležernom izdanju, a kino se u tu priču idealno uklapa.

Bez obzira jeste li raspoloženi za film složene radnje i neobičnih likova, onaj u kojem se sve vrti oko akcijskih scena ili pak šarmantnu i jednostavnu romantičnu komediju uz koju će vam vrijeme proletjeti, ne sumnjamo da će vam barem jedan od ovih filmova izvrsno ‘sjesti’ ovog vikenda!

Nightmare Alley

Nakon hvaljenih filmova Pan’s Labyrinth i The Shape of Water, redatelj Guilermo del Toro vratio se na platno kino dvorana filmom Nightmare Alley koji okuplja impresivnu glumačku ekipu. Bradley Cooper, Cate Blachett, Willem Dafoe, Toni Collette, Rooney Mara, Richard Jenkins i drugi igraju u ovoj pomalo nadnaravnoj (kako to inače s del Torom biva) drami koja je u kinima počela igrati prije nekoliko dana. Radnja prati Stantona Carlislea (Cooper) koji se pridruži neobičnoj ‘vidovitoj’ Zeeni (Collette) i njezinog suprugu mentalistu Peteru (David Strathairn), zapravo varalicama, na putujućem karnevalu i mijenja svoj život iz temelja. Uči okrutno manipulirati bogatima i njujorškom elitom 40-ih godina prošloga stoljeća, a kad se odluči prevariti opasnog tajkuna s misterioznom psihijatricom, stvari neće ići kako je očekivao. Film se bazira na istoimenoj knjizi Williama Lindsayja Greshama, a kritike, iako podijeljene, većinom tvrde da je u pitanju izuzetno raskošna noir filmska priča oskarovca s elementima trilera koju vrijedi pogledati.

The Electrical Life of Louis Wain

Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Aimee Lou Wood (Sex Education), Taika Waititi, Olivia Colman – već ovakva postava za neke je od nas sasvim dovoljan razlog zašto otići pogledati film. No, za one kojima kombinacija naših omiljenih brintaskih glumaca nije glavni povod – sama radnja zvuči jednako dojmljivo. Zapravo se radi o biografskom filmu koji prati život ekscentričnog britanskog umjetnika Louisa Waina (Cumberbatch) čiji su psihodelični umjetnički radovi promijenili percepciju javnosti prema umjetnosti generalno. Povijesna drama rasteže se na događanja od 1800-ih sve do 1930-ih godina tijekom kojih nam film pokušava dočarati životne momente koji su promijenili ovog čovjeka, ljude koje su ga okruživali, okolnostima u kojima je stvarao i ljubav koju je uživao sa suprugom Emily Richardson (Claire Foy).

The Book of Love

Ako ste među onima koji se vikendom vole prije svega opustiti uz romantičnu komediju, imamo film koji bi vam mogao baš dobro ‘sjesti.’ U pitanju je romantična komedija koja u glavnim ulogama donosi miljenika publike Sama Claflina i Veronicu Echegui. Sve se vrti oko ozbiljnog i pomalo uštogljenog engleskog pisca Henryja (Claflin) čiji je najnoviji roman potpuno podbacio. Upravo ga zato razveseli vijest da je knjiga ipak hit u Meksiku i upravo tamo odlazi na promotivnu turneju. Međutim, uskoro shvaća i zašto je publika baš u Meksiku poludjela za romanom – njegova španjolska prevoditeljica dodala je knjizi mnoštvo novih detalja i pretvorila je u erotsku knjigu. Kad njegov izdavač odredi da njih dvoje zajedno moraju na turneju, priča bi se mogla razviti u bezbroj smjerova, ali vjerujemo da i sami znate kraj. Iako je u pitanju zaista klasična romantična komedija, prve reakcije zapravo su pretežno pozitivne, posebice na račun dvoje glavnih glumaca i njihove kemije. Unatoč klišejima i relativno viđenoj radnji, kritičari koji su ga već pogledali tvrde da je u pitanju sasvim simpatična ljubavna priča.

The Worst Person in the World

Ovog vikenda iskoristite priliku i pogledajte film The Worst Person in the World koji je prema recenzijama kritike i publike nevjerojatno filmsko iznenađenje. U pitanju je norveška dramedija koja kroz dirljiv, duhovit i svjež način progovara o mladoj ženi Julie (Renate Reinsve) koja tijekom četiri godine pokušava navigirati svojim životom, pronaći smisao, izgraditi karijeru, pokušati izvući svoju ljubavnu priču i jednostavno otkriti tko je ona uopće. Radnja je smještena u modernom Oslu, a zaradila je niz pohvala za način na koji obrađuje temu samoće i otkrivanja vlastitog identiteta – od potpuno bizarnog i mračnog pogleda do emotivnih trenutaka koji će vam se urezati u pamćenje.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori