Osam serija koje će napraviti ‘boom’: Od novih true-crime priča do povratka obožavanih hitova

Osam serija koje će napraviti ‘boom’: Od novih true-crime priča do povratka obožavanih hitova

S obzirom na siječanjsku monotoniju i blues – mogli bismo reći da je ‘ono najgore’ završilo. Samo što nismo zakoračili u novi mjesec koji će, iako su temperature još uvijek niske, donijeti dozu optimizma jer su proljetni mjeseci sve bliže, a dani polako sve dulji. Još uvijek će nam omiljeni hobiji biti gledanje filmova i serija, a veljača u tom smislu neće razočarati. Štoviše, streaming platforme pripremile su fantastičan repertoar koji će nam ispuniti hladne večeri i slobodne dane kad se samo želimo opustiti i uživati u dobrom snacku i zabavnoj streaming uspješnici.

Posebno nas veseli što se vraćaju neke od najpopularnijih serija posljednjih godina s novim sezonama, a premijerno stižu noviteti o kojima slušamo već mjesecima. Što ćemo sve gledati u veljači i o kojim će se serija pričati tijekom narednih tjedana, otkrijte u nastavku!

My Brilliant Friend

Prošlo je gotovo dvije godine otkad smo zadnji put gledali ovu svjetski popularnu seriju nastalu po romanima Elene Ferrante. Talijanska uspješnica dobila je pohvale za glumu, produkciju visokog standarda, kostimografiju i adaptiranu scenarij. Treća sezona nastavlja pratiti priču o Eleni i Lili, prijateljice čije su se sudbine tijekom serije preplitale na brojne načine. Treća sezona ponovno ih stavlja u fokus, dok se talijanska društvena i politička klima sve intenzivnije mijenja. Serija se vraća na HBO GO 7. veljače!

Killing Eve

Na HBO GO vraća se jedna od najpopularnijih serija u posljednjih nekoliko godina sa svojom četvrtom sezonom. Jodie Comer ponovno će utjeloviti Villanelle, a Sandra Oh vraća se kao Eve. Dinamika ove dvije žene, plaćene ubojice i operativke sigurnosne službe, osvojila je gledatelje u cijelom svijetu napetošću i fantastičnim glumačkim izvedbama. Međutim, u svemu tome postoji i doza humora zbog koje su i one najmračnije scene lakše za izdržati. Serija se vraća 27. veljače, a nova epizoda izlazit će svake nedjelje.

The Marvelous Mrs. Maisel

Amazonova serija oduševila je publiku prije nekoliko godina, a prva sezona zaradila joj je dva Zlatna globusa i čak osam nominacija za Emmy. Priča je tijekom preostale dvije sezone ostvarila jednako uspjehe, a ove veljače napokon stiže četvrti dio. Radnja je, prisjetimo se, pratila komičarku u pedesetim godinama prošloga stoljeća, mirnu kućanicu, koja nakon što joj je svakodnevica raspadne i proživi razvod svoju svrhu konačno nalazi – na pozornici. Serija nas je ‘kupila’ kostimografijom i šarmantnom glavnom junakinjom, a nova sezona stiže 18. veljače na Amazon Prime.

Tom and Pammy

Nitko nije znao da treba ovu priču, ali serija Pam & Tommy uspjela se nametnuti među najiščekivanije streaming naslove 2022. godine. Mini serija u osam dijelova prati Lily James kao Pamelu Anderson, seks simbol devedesetih, i Sebastiana Stana kao Tommyja Leeja. Sve se vrti oko seks skandala koji je uslijedio nakon što je njihova snimka seksa procurila u javnost i postala, kako je danas neki TV kritičari zovu, prvi viralni video. Prvi pogled na seriju šokirao je zbog fizičkih transformacija – glavni glumci gotovo su neprepoznatljivi. U seriji glume i Seth Rogen kao čovjek koji je ukrao snimku, Nick Offerman, Taylor Schilling i drugi. Serija izlazi na streaming servisu Hulu već 2. veljače.

Inventing Anna

Nova serija planetarno popularne producentice i autorice Shonde Rhimes koja se temelji na istinitoj priči o Anni Delvey, prevarantici koja se lažima uspjela nametnuti kao ključno ime elitne društvene scene New Yorka. U seriji Inventing Anna, novinarka istražuje slučaj Anne Delvey, na Instagramu popularne njemačke nasljednice koja je ukrala srca njujorške društvene scene – i krala im novac istovremeno. No, je li Anna zbilja najveća prevarantica New Yorka ili je samo nova slika i prilika američkog sna? Anna i novinarka razvijaju duhovitu love-hate vezu, dok Anna čeka suđenje, a naša novinarka pokušava odgovoriti na najveće pitanje: tko je Anna Delvey? Serija je temeljene na članku New York Magazina ‘How and Aspiring ‘It’ Girl Tricked New York’s Party People – and its Banks” autorice Jessice Pressler koja na seriji radi kao producentica. Izlazi na Netflix 22. veljače!

One of Us Is Lying

Ako ste bili obožavatelj serija poput Pretty Little Liars, na Netflixu vas ovog mjeseca očekuje nešto po vašem ukusu. Stiže serija snimljena po istoimenom hit young adult romanu Karen McManus. Nova teen opsesija prati petero tinejdžera koji se međusobno ne poznaju, a zajedno završe u školskoj kaznionici – što neopisivo podsjeća na klasik The Breakfast Club. Međutim, iz kaznionice ih izađe četvero jer je Simon, klinac koji je oduvijek bio outsider, ubijen. Što se točno dogodilo između ovih tinejdžera, dok su bili u ‘kazni’ i zašto se netko htio riješiti Simona? Saznat ćemo 18. veljače.

Space Force

Steve Carell zauvijek će ostati jedan od nama najdražih komičara nakon kultnog The Officea. Međutim, kad je na ljeto 2020. izašla njegova nova komedija Space Force, ostavila nam je gorak okus u ustima. Zašto nas je razočarala pogledajte ovdje. Prije gotovo dvadeset godina The Office je gotovo ukinut jer je prva sezona potpuno podbacila, ali nadolazeće sezone učinile su seriju jednom od najutjecajnijih sitcoma u povijesti televizije. Druga sezona serije Space Force izlazi 18. veljače, a mi ćemo joj, bez sumnje, dati novu šansu.

Sweet Magnolias

Sweet Magnolias jednom je sezonom prisvojila na milijune gledatelja. Klasična dramedija gledatelje je privukla šarmom priče smještene u mali grad kakvih smo gledali na desetke sredinom 2000-ih godina. Netflixov hit oslonio se na činjenicu da su nam takve priče poznate i često upravo comfort watch koji rado biramo, a formula je ponovno uspjela pa tako mnogi jedva čekaju drugu sezonu koja izlazi 4. veljače. Nova sezona donosi nove ljubavne drame, afere i tinejdžerke zavrzlame – ultimativni bijeg od svakodnevice.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori