Netflix ovog mjeseca izbacuje nekoliko skroz novih filmova koje želimo pogledati

Netflix ovog mjeseca izbacuje nekoliko skroz novih filmova koje želimo pogledati

Volimo vikend izlaske u kino, ali tijekom ljetnih mjeseci ponekad nam je najdraže one nestvarno vruće večeri provesti kod kuće uz zabavan film. Srpanj donosi pozamašan broj odličnih naslova na Netflixu, posebno novih serija, ali i nekoliko feel-good ili zanimljivih filmova. Ovog se ljeta produkcija, izgleda, fokusira najviše na hororce i romantične komedije. Takav pretežito light sadržaj sasvim nam odgovara ljeti, a u nastavku smo izdvojili nekoliko filmova koje planiramo pogledati narednih tjedana.

Fear Street

novi horori u 2021. - Fear Street cover

Veselje za sve one koji su kao klinci i tinejdžeri čitali knjige hit teen hororce R.L. Stinea. Svaki je film smješten u drugačiji vremenski period – 1994., 1978. i, očekivano, 1666. godinu. Filmska trilogija počinje u gradiću Shadyside 1994. godine (što je vremensko razdoblje prvog filma). Grupa tinejdžera počinje shvaćati da su neobični slučajevi koji su proganjali generacije i generacije stanovnika Shadysidea zapravo – povezani. I baš bi oni i njihovi bližnji mogli biti sljedeće mete. Trailer je pokazao sve ono što želimo od jednog retro hororca inspiriranog Stineovim knjigama: jump scareovi, glasna i dramatična glazba i zvučni efekti su ovdje i teleportiraju nas natrag u 90-e. Prvi je film već stigao na Netflix, a ostala dva također možemo očekivati u srpnju.

Gunpowder Milkshake

Ljeto na Netflixu ne prolazi bez akcijskih filmova. Prošle je godine to bio film s Charlize Theron u glavnoj ulozi The Old Guard, a sad 14. srpnja stiže Gunpowder Milkshake. Radnja prati grupu ubojica i nekoliko neustrašivih žena koje im konačno žele stati na kraj. U fokusu su majka Sam i kći Scarlet koje moraju obnoviti svoj odnos kako bi spasile osmogodišnju djevojčicu, a na toj avanturi bore se s raznim zlikovcima. U filmu glume Karen Gillan, Lena Headey, Angela Basset i drugi.

Resort to Love

Simpatične romantične komedije uvijek su dobar način da provedemo vruće poslijepodne ili ljetne večeri. U filmu koji dolazi 29. srpnja glumi Christina Milian kao pop zvijezda Erica. Igrom slučaja mora održati skroz neugodan koncert na vjenčanju svog bivšeg u luksuznom resortu. Osjećaji će se, očekivano, uzburkati paralelno uz niz duhovitih spletki i okolnosti.

This Little Love of Mine

Još jedan feel-good ljubić koji ćemo rado pogledati. Na Netflixu ga gledamo od 7. srpnja, a režira ga Christine Lubby. Film prati iznimnu odvjetnicu Lauru koja je pred velikom prekretnicom u karijeru. No, kako bi plan uspio do kraja, mora se vratiti na mali otok na kojem je odrasla i uvjeriti svog dugogodišnjeg prijatelja Chipa da zamijeni njezinog oca milijunaša na mjestu direktora firme koju je izgradio.

A Classic Horror Story 

Na streaming platformu stiže još jedan interesantan horor naslov smješten na jug Italije. Radnja prati nekoliko stranaca koji su zapeli u šumi u Italiji, a jedini način da se izbave jest da se počnu međusobno boriti do smrti. Trailer izgleda vrlo intrigantno, a velik se dio publike slaže da neodoljivo podsjeća na film Midsommar u nekim aspektima.

Chernobyl 1986

Postojao je moment 2018. godine kad smo baš svi gledali limitiranu seriju na HBO GO-u, Chernobyl. Novu perspektivu na tragiča događaj sad ćemo dobiti u filmskoj inačici koja na Netflix dolazi 21. srpnja. Film ovoga puta prati vatrogasca Alexeyja koji pokušava spasiti što veći broj ljudi u eksploziji reaktora. Režirao ga je Danila Kozlovsky koji ujedno u filmu igra glavnu ulogu.

The Last Letter From Your Lover

Glavne uloge u jednom od najiščekivanijih filmova ljeta tumače Shailene Woodley, Callum Turner, Joe Alwyn, Felicity Jones koja iza sebe ima i nominaciju za Oscara i Nabhaan Rizwan. Radnja filma smještena je u sadašnjost i prošlost. Međusobno se prepliću priče iz različitih vremenskih perioda u kojima Ellie Haworth (Jones), mlada ambiciozna novinarka pronalazi ljubavna pisma iz 1965. i uroni u priču o zabranjenoj ljubavnoj aferi oko koje se pisma vrte. Istovremeno, dok pokušava rasplesti sagu između Jennifer Stirling (Woodley) žene bogataša, i Anthonyja O’Hare (Turner), Ellie se i sama upušta u sve intenzivniju romansu s arhivistom (Rizwan) koji joj pomaže pronaći više informacija o pismima. Film izlazi 23. srpnja!

Foto: Netflix, screenshot

Učitati još
Zatvori