Nekoliko super knjiga koje čitamo prije nego što izađu kao filmovi u narednim mjesecima

Nekoliko super knjiga koje čitamo prije nego što izađu kao filmovi u narednim mjesecima

‘Death of the Nile’

Savršeno je vrijeme za opuštanje uz knjigu, a u moru novih naslova u našim knjižarama odlična je ideja uhvatiti se nekog štiva koje ćemo uskoro gledati na malim ili velikim ekranima. Na streaming servise, ali i kina, dolaze brojne adaptacije; od dječjih i ljubavnik klasika, detektivskih romana do novijih naslova i sci-fi priča.

Izdvojili smo knjige koje ćemo čitati ovih dana prije nego što vrlo brzo postanu filmovi!

Rebecca, Daphne de Maurier

Jedan od najiščekivanijih novih filmova je Rebecca koja kroz desetak dana izlazi na Netflixu. Baš zato ćemo požuriti kako bismo stigli pročitati ovaj popularni klasik autorice Daphne du Maurirer. U pitanju je psihološki triler koji nas vodi u misli gospođice de Winter koja je opsjednuta prvom suprugom njezinog muža – Rebeccom.

Na imanju na koje je upravo vjenčani par došao živjeti nailazi na mnoštvo uspomena na Rebeccu, prekrasnu, popularnu i inteligentu ženu. U filmu glume Lily James i  Armie Hammer, a izlazi 21. listopada.

The Witches, Roald Dahl

Roald Dahl jedan je od najslavnijih autora knjiga za djecu i odrasle, a njegovo djelo ‘The Witches’ savršeno je za uljuljati se u Halloween atmosferu. Knjiga iz 1983. godine prati sedmogodišnjeg dječaka koji mora otići živjeti kod bake nakon smrti roditelja. Baka mu često priča priče o vješticama koje žive diljem svijeta i kuju planove protiv djece, a sve su pod vladavinom najviše, Grand High vještice.

https://www.youtube.com/watch?v=4IVKVZ-Yk-c

Za vrijeme praznika, dječak slučajno nailazi na konvenciju vještica na kojem otkriva njihov zastrašujući plan da se riješe djece ovog svijeta. Filmska adaptacija s Anne Hathaway, Octavijo Spencer i Stanleyjem Tuccijem izlazi 22. listopada na streaming servisu HBO Max.

Death on the Nile, Agatha Christie

Uskoro u naša kina dolazi izuzetno iščekivana filmska adaptacija knjige Agathe Christie, ‘Death on the Nile.’ Radnja se odvija usred zamamnih pustinjskih vizura i veličanstvenih piramida u Gizi. Mlada, bogata i lijepa Linnet Ridgeway ima gotovo sve. Ono što nema, uzme. Na primjer, zaručnika svoje najbolje prijateljice Jackie.

Kad se Linnet i njezin novi dragi upute na medeni mjesec krstareći Nilom, ništa ne može sačuvati Jackie od njezinih demona. I nitko – čak ni čuveni detektiv Hercule Poirot – ne može spriječiti zločin iz strasti. Film stiže u kina 22. listopada. Kenneth Branagh ponovno je Hercul Poirot, a pridružuju mu se Tom Bateman, Annette Benin, Russell Brand, Armie Hammer, Emma Mackey, Gal Gadot i brojni drugi.

Good Morning, Midnight, Lily Brooks-Dalton

‘Good Morning, Midnight’ knjiga je po kojoj se snima nadolazeći film ‘The Midnight Sky.’ Djelo Lily Brooks-Dalton iz 2016. godine prati Augustine, astronoma koji ostaje na svom mjestu istraživanja kad se svi iz njegovog tima evakuiraju zbog opasne prijetnje. Otkrije da je ostao sam s misterioznim djetetom Iris. Istovremenom voditeljica misije Sullivan i njezini astronauti vraćaju se s Jupitera i postaju prvi ljudi koji su otkrili ‘duboki svemir.’ No, kad kontrola leta na zemlji utihne, Sully i njezina ekipa pitaju se kako će se uopće vratiti doma. U filmu glumi genijalna postava – George Clooney, Felicity Jones, Kylie Chanadler i Tiffany Boone, a film bi trebao izaći u prosincu na Netflixu.

News of the World

‘News of the World’ autorice Paulette Jiles izašao je 2016. godine. Radnja je smještena u 1870. godini na području Teksasa, a vrti se oko neobičnog prijateljstva kapetana Jefferson Kylea Kidda i desetogodišnje djevojčice koja je puštena iz zatočeništva nakon četiri godine. Kidd je dobio zadatak vratiti Johannu njezinoj obitelji. U filmskoj će inačici glumiti Tom Hanks kao glavni lik, a film bi trebao izaći oko Nove godine.

Without Remorse

Knjigu iz 1993 potpisuje Tom Clancy, a smještena je u period Vijetnamskog rata. Priča nam zapravo predstavlja pozadinu Johna Clarka, popularnog lika iza Clancyjevih djela. Radnja prati Clarka kao bivšeg specijalca Johna Kellyja koji traži osvetu zbog ubojstva svoje supruge, a tako se nađe usred još ogromne krimi spletke.

Film s Michaelom B. Jordanom u glavnoj ulozi trebao bi izaći početkom, a najkasnije u veljači 2021. godine.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori