Osam novih filmova na Netflixu zbog kojih će nam veljača još brže proći

Osam novih filmova na Netflixu zbog kojih će
nam veljača još brže proći

Početkom veljače inače bismo već sve više pozornosti posvećivali kandidatima za Oscara i iščekivanju cijele ceremonije, koliko god su mišljenja o njoj podijeljena. Ove godine stvari su drugačije, od Oscara nas dijeli gotovo dva mjeseca, ali unatoč tome, iščekuju nas novi filmovi na Netflixu u veljači. Probrali smo svakojake filmske novitete i izdvojili filmove koje svakako planiramo pogledati, ali i dva kojima se rado vraćamo i sad su dostupni na streaming divu.

Malcolm and Marie

film-Malcolm-and-Marie

O filmu ‘Malcolm and Marie’ već smo nekoliko puta pisali kao o jednom od najneizvjesnijih filmova koji stižu. Denzel Washington u ulozi producenta, njegov sin John David u glavnoj muškoj ulozi i trenutno među najvećim mladim zvijezdama Hollywooda – Zendaya kao glavna glumica. Kakvu točno radnju prati ova jedinstvena drama snimljena u tajnosti u lockdownu provjerite ovdje. Stiže nam 5. veljače!

To All the Boys: Always and Forever

Malo koji film je podigao toliki buzz kao Netflixov original To All The Boys I’ve Loved Before, tinejdžerska romantična komedija koja je postala jedna od najvećih uspješnica ovog streaming diva u 2018. Film je uspio u zvjezdanu orbitu lansirati dvoje glavnih glumaca, do te mjere da je Noah Centineo  postao najveći tinejdžerski (i ne samo tinejdžerski) crush u posljednjih desetak godina, ako ne i više. Baš uoči Valentinova, 12. veljače, stiže treći filmski nastavak. Laru Jean i Petera čeka još jedno turbulentno polugodište, upisi na fakultet i maturalni ples kao kraj ove megapopularne teen priče.

News of the World

Tom Hanks u novoj filmskoj ulozi glumi ratnog veterana s dirljivim i teškim ciljem. U ulozi Jeffersona Kylea Kidda mora vratiti desetogodišnju djevojčicu koja je puštena iz zatočeništva nakon nekoliko godina, njezinoj preostaloj obitelji. Ovaj je western izašao u američkim kinima krajem prošle godine i dobio pozitivne kritike, a sad ga napokon i mi imamo priliku pogledati. Na streaming div stiže 10. veljače.

Red Dot

Ljubitelji švedskih knjiga, trilera i krimića moraju obilježiti 11. veljače. Na Netflix stiže ‘Red Dot’, novi film švedskog redatelja Alaina Darboga. Radnja prati ljubavni par koji odlazi u planine na kratki bijeg od rutine. Međutim, u tom potpuno praznom krajoliku počinje psihološka igra nepoznatih osoba koje ih počinju ciljati vatrenim oružjem. Moraju bježati iz svog šatora u divljinu, dok ne znaju s koje strane ‘crvena točka’ dolazi.

The Last Paradise

Ubrzo, točnije 5. veljače, na Netflix dolazi talijanska drama ‘The Last Paradiso’ temeljena na stvarnim događajima. Film miješa zabranjenu ljubav, otpor i strast u priči o Cicciu Paradisu (kojeg glumi Riccardo Scamarcio kojeg smo gledali u Johnu Wicku) koji se zbog osjećaja prema Bianci (Gaia Bermani Amaral), kćeri gradonačelnika, mora suočiti s nizom nevolja.

Strip Down, Rise Up

Iako vizualnim dojmom ne izgleda revolucionarno, Netflixov novi dokumentarac koji izlazi 5. veljače donosi priču o sve popularnijom vrsti umjetnosti – pole danceu odnosno plesu na šipki. Režira ga Michele Ohayon, redateljica iza koje je i nominacija za Oscara, a prikazuje žene koje bavljenjem ovim plesom nadilaze traume i bolna iskustva iz prošlosti.

My Best Friend’s Wedding

‘My Best Friend’s Wedding’ je američka romantična komedija snimljena 1997.  s Juliom Roberts u glavnoj ulozi. Julia Roberts je za ovu ulogu bila nominirana za Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu, a Rupert Everet za Zlatni globus i Nagradu BAFTA za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. Ovaj film se nalazi na četrnaestom mjestu na listi komercijalno najuspješnijih romantičnih komedija svih vremena čiji nastavak bi, vjerujemo, baš svi voljeli pogledati.

Inception

Inception

Nedavno smo obilježili 10 godina izlaska filma ‘Inception’ s potpisom Christophera Nolana i po mnogima je njegov najbolji film.  Film se temelji na ideji o lucidnim snovima, a u njemu glumi Leonardo DiCaprio koji je utjelovio profesionalnog lopova koji krade informacije iz podsvijesti ljudi. Kad dobije zadatak da, umjesto da ukrade, ubaci ideju u um jednog čovjeka, stvari se dodatno kompliciraju. ‘Inception’ je osvojio četiri Oscara, a ukupno je bio nominiran za njih osam. U filmu se uz DiCaprija pojavljuju i Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Tom Hardy, Ellen Page, Cillian Murphy i drugi.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori