Sedam novih filmova na Netflixu koje ćemo pogledati u dahu

Sedam novih filmova na Netflixu koje
ćemo pogledati u dahu

Stigli smo do travnja, prvog pravog proljetnog mjeseca koji sa sobom nosi pregršt događanja. Osim što se grad polako budi i sve će se više uzbudljivih evenata smjestiti na popularna vanjska okupljališta, trgove i terase, u televizijskom i filmskom svijetu pristižu nam brojni noviteti. I ovog smo mjeseca zavirili u ponudu Netflixa, jednog od najpopularnijih streaming servisa, koji je u travnju priredio obećavajuće filmske naslove. Neke potpisuju dobro poznati filmski kreativci, neki su snimljeni po bestseller romanima, a izlaze i dokumentarni filmovi s fascinantnim pričama u svojoj srži.

Ovog će se mjeseca, vjerujemo, u kinima prikazivati brojni filmovi koji su osvojili Oscara na nedavnoj dodjeli. Sasvim solidnu filmsku ponudu imat će i Netflix na kojem još uvijek možete pogledati film The Power of the Dog (najbolja redateljica Jane Campion) i filmove s nominacijama kao što su Don’t Look Up i The Hand of God.

U nastavku pronađite najnovije filmove koji bi mogli biti u top 10 najgledanijih vrlo brzo!

The Bubble

Na Netflix je već 1. travnja izašao film The Bubble koji će privući pažnju filmskom, kao i postavom iza kamere. Prije svega, režira ga i scenaristički potpisuje Judd Apatow, filmaš poznat po svojim komedijama. U filmu glume Maria Bakalova (koja se proslavila ulogom u posljednjem Boratu), Kate McKinnon, Leslie Mann, ali i Apatowa kći iris Apatow. Radnja prati grupu glumaca koji za vrijeme pandemije putuju na izolirani set na kojem snimaju novi nastavak popularne filmske franšize o dinosaurima. Međutim, zbog pandemije su prisiljeni u potpunosti biti zatvoreni i izolirani od bilo koga na svijetu, a tu se rađaju svakojake urnebesne zgode.

Apollo 10 ½: A Space Age Childhood

Richard Linlkater poznat je po svojim apsolutnim filmskim trijumfima i upravo on stoji iza filmova Dazed&Confused i Boyhood. Pripremio nam je još jednu nostalgičnu coming of age filmsku priču, ovoga puta o prvom letu na mjesec 1969. godine. Film se razvija iz perspektive astronauta i jednog dječaka koji ključan događaj u povijesti prati iz svog doma u Houstonu. U animiranom filmu glume Zachary Levi, Glen Powell, Jack Black i drugi, a već je izašao na streaming servisu.

Choose or Die

Asa Butterfield, zvijezda hit serije Sex Education, na Netflix dolazi u sasvim novom žanru – hororu! Britanski film Choose or Die stiže 15. travnja, a donosi intrigantnu premisu zbog koje ćemo ga svakako imati na radaru. Radnja prati mladu hakericu koja pronađe i instalira zaboravljenu i izgubljenu horor igricu iz osamdesetih godina i vrlo brzo shvaća da je sami software uklet. Mora pobijediti u igrici kako bi zaustavila prodor katastrofalne sile koja ju može ubiti. Većina filmskih kritičara tvrdi da bi Choose or Die mogao biti interesantan spoj horora i kulture videoigrica, a izvedbe mladih glumaca razlog su zašto ga svakako planiramo pogledati.

White Hot: The Rise and Fall of Abercrombie and Fitch

Dokumentarni film koji izlazi 19. travnja donosi jednu modnu priču – onu o slavnom brendu Abercrombie and Fitch koji je 2000-ih bio vodeći modni gigant i definirao jednu modnu generaciju te postao i fenomenom pop kulture. Film dokumentira što je pošlo po krivu i koje su to kritične odluke uništile reputaciju i status brenda koji se činio gotovo nedodirljivim. Paralelno, međutim, otkriva i tretman prema zaposlenicima i druge prakse koje pričaju širu priču o modnoj industriji i nerijetko pokvarenim motivima iza takvih divova.

Silverton Siege

Krajem mjeseca, 27. travnja, filmskoj se ponudi pridružuje i naslov inspiriran stvarnim događajima. Silverton Siege prati troje boraca za slobodu koji se spletom okolnosti nađu usred talačke krize u banci. Trio je na meti policije, a iako se bore za jednakost i protiv Apartheida, na kocku stavljaju živote nedužnih civila. Upravo se iz ove priče izrodio pokret Free Mandela koji će kasnije rezultirati potpunim političkim preokretom u Južnoj Africi.

Along For the Ride

Ako ste među onima koji na listi priželjkuju nešto lakši i šarmantniji sadržaj, pričekajte izlazak young-adult filma Along for the Ride. Simpatična i topla priča temelji se na knjizi Sarah Dessen, inače autorice obožavanih coming of age romana. Radnja je smještena u jedno ljeto prije početka fakulteta, a prati dvoje mladih koji se nalaze svake noći i stvaraju vlastitu ljubavnu priču dok ostatak grada spava. Scenarij i režiju potpisuje Sofia Alvarez koja je zaslužna i za megapopularnu romantičnu teen komediju To All The Boys I’ve Loved Before. Film izlazi 22. travnja, a glavne uloge u njemu igraju Belont Cameli kao Eli, Emma Pasarow kao Auden, a u filmu glume i Kate Bosworth i Andie MacDowell.

The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes

Kao jedna od kultnih ličnosti Hollywooda prošloga stoljeća, o Marilyn Monroe ispričano je na tisuću priča. Međutim, ona najveća misterija ostaje upravo vezana za njezinu smrt koja je oduvijek obavijena velom kompleksnih tajni. Najnoviji Netflixov dokumentarac pokušat će proniknuti u sumnjive okolnosti odlaska legendarne glumice i to kroz rijetke audio intervjue s osobama iz Monroeinog života koji su je u to vrijeme poznavali i bili bliski s njom. Film izlazi 27. travnja, a već trailer izgleda obećavajuće zbog arhivskih snimki i novih detalja koje nismo znali o životu slavne glumice.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori