Filmovi koje ćemo pogledati čim se vratimo u CineStar kina

Filmovi koje ćemo pogledati čim se
vratimo u CineStar kina

Odlazak u kino, mnogima omiljena vikend tradicija, naglo je prekinuta uslijed pandemije koronavirusa. Proteklih pet mjeseci, a posebno za vrijeme najstrožih mjera, glad za filmovima spašavali su nam streaming servisi, no, zaokupljenost kinoplatnom gotovo je nemoguće zamijeniti.

CineStar kina konačno otvaraju svoja vrata uz nove mjere – vijest je to koja nam je svima razveselila tjedan. Znamo i koji filmovi stižu u kinodvorane, a da ćemo odmah rezervirati karte.

Bijesan / Unhinged

Povratak u CineStarove dvorane među prvima će obilježiti psihološki triler Derricka Bortea, ‘Bijesan.’ Genijalni Oskarovac Russell Crowe igra nestabilnog stranca koji počinje uhoditi mladu ženu nakon okršaja na cesti. Glavnu ulogu uz Crowea igra Caren Pistorius koja u filmu postaje meta psihopata.

Još uvijek vjerujem / I Still Believe

Ljubitelji romantike pohrlit će na premijeru drame u kojoj glume KJ Apa, zvijezda serije Riverdale, i Britt Robertson. Film se temelji na stvarnoj ljubavnoj priči glazbenika Jeremyja Campa i njegove prve supruge Melisse. Vodi nas kroz život glazbenika koji pronalazi ljubav, doživljava uspon u karijeri, a u konačnici mora pronaći način kako se nositi s gubitkom.

Brahms: Dječak II / Brahms: The Boy II

Po otvorenju kina, na kinoplatna stiže i jedan supernatural horor. Radi se o drugom, zasebnom nastavku filma ‘The Boy’ iz 2016. godine. Prvi ćemo put nakon nekoliko godina imati priliku na filmu gledati Katie Holmes. Radnja prati dječaka koji nakon preseljenja u novu kuću i traumatičnog događaja zbog kojeg mjesecima nije govorio, pronalazi jezivu lutku za koju se izuzetno veže.

Tenet

Drugi tjedan otvaranja, 27. kolovoza, u CineStar konačno stiže najvažniji film sezone s jednim od najdebljih budžeta ikad u Hollywoodu. Najnoviji rad sad već kultnog Christophera Nolana stiže 10 godina nakon njegovog klasika ‘Inception.’ U filmu ‘Tenet’ glume John David Washington i Robert Pattinson, a pridružuje im se i Michael Caine. Poigravanje konceptom prolaska vremena oduvijek je u opisu posla Christophera Nolana. ‘Tenet’ nije iznimka. Film prati Protagonista (Johny David Washington) koji ima sposobnost inverzije vremena i tako može poništiti stvari koje su se već dogodile. “Naoružan samo jednom riječju – Tenet – i boreći se za opstanak cijelog svijeta, glavni junak priče kreće kroz polumračni svijet međunarodne špijunaže na misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Inverzija. Nije putovanje kroz vrijeme.”

Mulan

U tjednu od 3. rujna među rijetkom smo sretnom publikom koja će film ‘Mulan’ prvi put gledati u kinu. ‘Mulan’ je trebala biti najveća filmska kinopremijera 2020. godine. No, u situaciji u kojoj jesmo, Disney je odlučio lansirati film službeno 4. rujna na streaming servisu Disney + koji uvjerljivo dostiže HBO i Netflix. ‘Mulan’ je jedan u cijelom nizu live-action filmskih adaptacija kojima se Disney posljednjih godina posvetio. Baš kao i u originalu, pratimo mladu Kineskinju koja se odlučuje maskirati u muškog vojnika kako bi spasila život svoga oca.

Antebellum

‘Get Out’ i ‘Us’ podsjetili su nas kako izgleda hvalevrijedna kombinacija trilera i horora, a od istih producenata sad stiže i film ‘Antebellum.’ Popularna glazbenica i glumica Janelle Monae utjelovit će Veronicu Henley, uspješnu autoricu koja ostaje zarobljena u jezivoj poremećenoj stvarnosti. Kako bi se oslobodila mora riješiti strašnu misteriju prije nego što bude prekasno.

Poslije svega: Sudar / After We Collided

CineStar nam od 10. rujna prikazuje još jednu romantičnu dramu koja se temelji na istoimenom romanu Anne Todd. Nastavak je filma ‘After’ iz 2019. godine, a u istim se ulogama vraćaju protagonisti Josephine Langford i Hero Fiennes Tiffin, a pridružuju im se Dylan Sprouse i Candice King (Vampirski dnevnici). Prisjetimo se, prvi roman dobio je titulu bestsellera, a film je bio ogroman uspjeh. Pratio je mladu Tessu Young koja započinje školovanje na fakultetu i upoznaje Hardina Scotta te razvoj i prepreke u njihovom odnosu.

Ubojice s razglednice / Postcard Killings

Također u tjednu od 10. rujna u CineStar dolazi napeti film snimljen po romanu jednog od najslavnijih autora trilera i krimi priča, Jamesa Pattersona. Glavne uloge ostvaruju Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen i Naomi Battrick. Radnja prati njujorškog detektiva koji istražuje smrti svoje brutalno ubijene kćeri koja je život izgubila na medenom mjesecu u Londonu. U istrazi mu se pridružuje skandinavska novinarka nakon što se sličan scenarij počinje događati parovima diljem Europe, a jedini trag koji imaju su razglednice s fotografijama koje naizgled slučajni novinari šalju od ubojice kao najave sljedećih zločina.

Filmske senzacije za djecu

Programa za djecu ne nedostaje. ‘Naprijed’ odnosno ‘Onward’ jedan je od najiščekivanijih animacija, film koji je dobio i izvrsne ocjene kritičara i publike. Tu je i ‘Kapetan Sabljozubi i magični dijamant’ (Captain Sabertooth and the magic diamond), 27. kolovoza stiže animirani film ‘Crvencipelica i sedam patuljaka’ (Red Shoes and the Seven Dwarfs) te od 3. rujna klinci mogu gledati i prvi animirani film o najpoznatijem psu na svijetu, ‘Scooby-Doo.’

Foto: Unsplash, Cinestar

Učitati još
Zatvori