Serija s Elle Fanning donosi true-crime priču o jezivom zločinu koji se dogodio – preko poruka

Serija s Elle Fanning donosi true-crime priču o jezivom zločinu koji se dogodio – preko poruka

Prva tri mjeseca 2022. godine u pop kulturi i svijetu streaming sadržaja bez dileme su obilježile serije i filmovi nastali po istinitoj priči. O onim najpopularnijima već smo vam pisali ovdje, a u valu true-crime serija koje stižu na streaming platforme našla se još jedna koja će uskoro zaplijeniti pažnju, budući da se temelji na neslavnom slučaju texting suicide, kako su ga mediji spontano prozvali.

The Girl from Plainville i slučaj koji je rasplamsao raspravu o mentalnom zdravlju

The Girl from Plainville donosi Elle Fanning, glumicu mlađe generacije koja svakom novom ulogom u posljednje vrijeme nadmašuje očekivanja, u glavnoj ulozi Michelle Carter, tinejdžerke koja se našla u fokusu društva i medija, kolektivno zgroženih 2017. nakon samoubojstva njezinog tadašnjeg dečka tinejdžera Conrada Royja – na što ga je Carter poticala preko niza tekstualnih poruka. Njihov slučaj potaknuo je velike debate o javnosti o mentalnom zdravlju, emotivnom nasilju i slobodi govora, a već je bio adaptiran u TV priču u dvodijenlom dokumentarcu HBO-a I Love You, Now Die. The Commonwealth v. Michelle Carter, a zatim i u seriji s Bellom Thorne u glavnoj ulozi.

U seriji glavne uloge igraju upravo Fanning, Colton Ryan u ulozi Conrada (Dear Evan Hansen), Chloe Sevigny utjelovila je Conradovu majka, a Norber Leo Butz (Bloodline) igra Conradova oca.

Radnja će pratiti Michelle Carter i Conrada Royja III. koji su se upoznali na Floridi i brzo se svidjeli jedan drugom. Svoje tinejdžerske simpatije nastavili su komunikacijom koja se pretežno odvijala preko telefonskih razgovora, poruka na mobitelu ili e-maila, a od 2012. kad su se upoznali do 2014. godine uživo su se vidjeli svega pet puta. Conrad je te godine počinio samoubojstvo, a nakon temeljite istrage Carter je bila optužena za ubojstvo iz nehaja sedam mjeseci napokon njegove smrti. Za vrijeme suđenja na površinu su isplivale poruke u kojima potiče Conrada na samoubojstvo, a u nekim mu je porukama davala i ideje i točne upute kako da počini suicid. Na sudu je utvrđeno da Carter nije ništa učinila kako bi spriječila tragediju, štoviše, njezina djela u određenim situacijama uzrokovale su, izjavio je sud, Conradovu smrt.

Michelle Carter osuđena je na 15 mjeseci zatvora, ali puštena je puno brže, nakon manje od godinu dana u zatvoru, zbog uzornog ponašanja.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori