Nominacije za Emmyje pokazale su kojih pet Netflixovih serija baš svi moraju pogledati

Nominacije za Emmyje pokazale su kojih pet Netflixovih serija baš svi moraju pogledati

Vrućine će mnoge od nas nagnati da odmaramo kod kuće i odgledamo neku seriju. Upitnik iznad glave po pitanju koji od brojnih hitova upaliti eliminirale su jučer objavljene nominacije za nagradu Emmy i još su jednom utvrdile gradivo; streaming servisi uvjerljivo krče televizijske mreže i danas su najvažniji igrači u svijetu TV formata. Pobjednik, pak, u toj areni očekivano je Netflix koji je ove godine osigurao čak 160 nominacija svojim hitovima, dok ga HBO slijedi sa 107.

Top 5 Netflixovih serija koje sada morate pogledati

Iako se mnogima na sami spomen još jedne krimi-policijske serije publici tada dizala kosa na glavi, ‘Ozark’ je s lakoćom pokosio sva očekivanja s prvom sezonom 2017. godine. Uvjerljivo je najuspješnija Netflixova serija s čak 18 nominacija! Od kinematografije, preko scenarija, sporednih glumaca i u konačnici nominacija za Jasona Batemana i Lauru Linney.

Kako izgleda kad se fini ljudi okrenu kriminalu – tako bi se ukratko mogla opisati nepredvidljiva radnja. Bateman i Linney glume supružnike Martyja i Wendy Byrde, koji su prisiljeni pobjeći iz Chicaga u gradić Ozark u Missouriju zbog Martyjeve umiješanosti u posao s narko kartelom. Marty je prisiljen povući nekoliko brzih radikalnih poteza kako bi spasio svoj i život svoje obitelji. U Ozarku mora iznaći način kako oprati novac, istovremeno pokušavajući držati FBI na pristojnoj udaljenosti.

https://www.youtube.com/watch?v=vLXYfgpqb8A

Po broju nominacija odmah nakon ‘Ozarka’ našla se povijesna drama ‘The Crown’ u koju smo se zaljubili odmah po izlasku zahvaljujući izvrsnim kostimima i zapletima uz koje smo bolje upoznali stvarnost kraljevske obitelji. Ove je godine osvojila 13 nominacija za nagradu Emmy; među nominacijama za najbolju dramsku seriju, glazbu, kostimografiju, režiju i ostalo, našla se i nominacija za Oliviju Colman kao najbolju glumicu u izvedbi kraljice Elizabete II.

Te 2016. godine ‘The Crown’ je bila produkcijski najskuplja serija ikad snimljena u Netflixovoj produkciji. Prati život kraljice Elizabete II. i donosi pogled iza kulisa u borbu između privatne i javne persone najistaknutije ličnosti u Velikoj Britaniji. Nedavno je stigla vijest da se uz petu, snima i šesta sezona. Tako nas iščekuje za mnoge najuzbudljiviji dio serije kad će se pojaviti i princeza Diana.

Iznenađenje na listi najuspješnijih Netflixovih hitova je ‘Hollywood’ renomiranog redatelja Ryana Murphyja. Uspjela je uhvatiti čak 12 nominacija među kojima je najznačajnija ona za glavnog glumca Jeremyja Popea. O ovoj neobičnoj drami koja prikazuje Hollywood iz druge perspektive pisali smo ovdje.

‘Hollywood’ prati događanja 1940-ih godina tijekom kojih upoznajemo brojne likove s različitim pozadinskim pričama i jednim zajedničkim ciljem; da se probiju na velika platna i postanu zvijezde u moralno rasutom Hollywoodu.

Tik iza Murphyjevog hita nalazi se treća sezona ‘Stranger Things’, vjerojatno najpopularnije Netflixove serije uopće. I pravo je iznenađenje da je odnijela tek osam nominacija za, po mnogima, najbolju sezonu dosad. Pretežito su ovdje nominacije za kreativan rad na seriji te nominacija za najbolju dramsku seriju uopće, dok niti jedan glumac nije dobio zasebno priznanje.

Čudnovata događanja u imaginarnom gradiću Hawkinsu osvojila su publiku 2016. godine kad je stigla prva sezona serije. No, doza nostalgije, retro atmosfera osamdesetih godina i neodoljivi likovi stekli su seriji braće Duffer svjetsku slavu. Svakako je to jedna od onih serija za koju možemo reći da se jednostavno mora pogledati.

U top 5 pronašla se i potresna priča ‘Unorthodox’ koja je zaludjela svijet prije nekoliko mjeseci. Odnijela je osam nominacija za Emmy, a Shira Haas nominirana je za najbolju glavnu glumicu u seriji. Mini serija od četiri nastavka prenijela je na ekran priču memoara Deborah Feldman iz 2012. godine. Prati 19-godišnjakinju koja bježi od ugovorenog braka u dobi od 19 godina, trudna s prvim djetetom te stiže u Njemačku. Više o seriji i tome kakav je dojam ostavila na nas pročitajte ovdje.

Među ostalim naslova koji su uspjeli pokupiti više nominacija u raznim kategorijama našla se i crna komedija ‘Dead To Me’ o čijoj smo drugoj sezoni pisali, doku-serijal ‘Tiger King’ o kojem je brujao cijeli svijet i reality emisija ‘Cheer.’

Serija s najviše nominacija ove godine fantastična je za bingeanje

A u pitanju je ‘Watchmen’, HBO serija koja je ujedno naslov s najviše nominacija za Emmy ove godine – njih čak 26. Radi se o akcijskoj priči o alternativnoj sadašnjoj stvarnosti u kojoj su glavni protagonisti maskirani osvetnici i policajci, a spletke su zamišljene kao nastavak stripa ‘Watchmen’ iz 1986. godine. Radnja prve sezone vrti se oko rasističkih događanja u konzervativnoj Tulsi, a u uz brojne genijalne glumce u seriji glumi i izvrsna Regina King.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori