Pogledali smo: ‘The Lovebirds’ je klasična no-brainer komedija uz koju ćete umirati od smijeha

Pogledali smo: ‘The Lovebirds’ je klasična no-brainer komedija uz koju ćete umirati od smijeha

Hollywoodu nikad dosta ratnih drama, biografskih i akcijskih trilera, ali zato već dugo nismo pogledali nešto poput Netflixovog posljednjeg noviteta ‘The Lovebirds.’ Film je to koji se najbolje može opisati kao savršena pauza od ‘ozbiljnih’ blockbustera.

Na Netflix u zadnji čas

‘The Lovebirds’ je jedan od brojnih filmova čija je premijera bila otkazana radi pandemije koronavirusa. U posljednji je čas Paramount prodao akcijsku komediju s Issom Rae i Kumailom Nanjianijem Netflixu.

Rae smo gledali u uspješnoj HBO-jevoj seriji ‘Insecure‘ čija je nova sezona nedavno stigla na streaming servis, dok smo Kumaila Nanjianija upoznali u filmu ‘The Big Sick’, a zatim u urnebesnom ‘Stuberu.’ Vrlo brzo njihov je zajednički film postao jedna od najiščekivanijih komedija u svibnju. ‘The Lovebirds’ je jedan od onih filmova koji odaju osredanji dojam i to na najbolji način.

Posvađani par u središtu kriminala

Par upoznajemo na idiličnom prvom spoju, a zatim nas redatelj Michael Showalter vodi četiri godine kasnije za vrijeme kojih su se, očekivano, stvari drastično zaokrenule. Lelani (Rae) smatra da je Jibran (Nanjiani) monotoni snob, dok Jibran tvrdi da je Lelani zaluđena Instagramom i plitkim stvarima. Na putu do večere s prijateljima u opakoj svađi odlučuju prekinuti, ali taj je važan trenutak naprasno prekinut jer – pregaze biciklista. Srećom, on preživi, ali ne zadugo jer im u automobil ulijeće čovjek koji se predstavlja kao policajac i ubija biciklista tako što ga ponovno pregazi. Nekoliko puta.

Tako se Lelani i Jibran spletom okolnosti uvlače u misteriozne zločine. Odlučuju da neće priznati policiji jer, kako Lelani objašnjava, oboje su pripadnici manjina, u SAD-u su i našli su se u srcu zločina. Ironični osvrti na problem rasizma u Americi još će nekoliko puta izviriti tijekom filma. Primjerice, kad pokraj njih prođe policijski automobil iz kojeg ih bijeli policajac sumnjičavo pogleda, a zatim samo nastavi, Jibran to sarkastično opisuje: „Oh, u redu je. Bio je samo ‘regularni’ rasist.“

Likovi iznad priče

‘The Lovebirds’ će vas podsjetiti na filmove poput ‘Gamenight’ ili ‘Superbad’ svojom radnjom. Međutim, u navedenim je komedijama priča važna, dok u ovom slučaju potpuno pada u maglu. Zasjenjena je dijalogom glavnih likova i na njega se cijeli film oslanja. Kemija između Rae i Nanjianija frca, njihove su svađe iritantne, brze, popraćene urnebesnim izrazima lica i – u najmanju ruku – ‘blesavim’ šalama i upadicama. Upravo ćete zbog njih ‘plakati’ od smijeha! Dobacuju se svojim rečenicama i nadopunjuju pa tako čak i već viđena radnja postaje podnošljiva.

‘The Lovebirds’ bi bila samo još jedna u moru jeftinih komedija s Netflixa da je Issa Rae i Kumail Nanjiani nisu povukli. Njihovi su likovi toliko opipljivi, njihova prepucavanja stvarna i teško ih je ne zavoljeti. U pitanju nije novi klasik niti film o kojem ćete danima razmišljati, ali zato će vas u tih 90 minuta iskreno zabaviti i nasmijati do suza.  

Ako ste raspoloženi za maraton urnebesnih filmova, provjerite najbolje komedije ikada snimljene o kojima smo pisali ovdje.

Učitati još
Zatvori