Ovaj vikend dajte priliku mini seriji Keep Breathing
Ovaj vikend dajte priliku mini seriji Keep Breathing

Ovaj vikend dajte priliku mini
seriji Keep Breathing

Kako ćemo doživjeti neku seriju ili film svakako ovisi i o vlastitom raspoloženju te fazi života u kojoj se nalazimo. Ponekad ćemo jednostavno propustiti poantu ili uopće ne imati interes za temu koja se odvija pred nama na ekranu, no ponekad će ona sjesti točno onako kako treba.

Keep Breathing na Netflixu

Posljednjih nekoliko dana, kako to obično biva s Netflixom, mediji pišu o novoj mini seriji Keep Breathing. Napisali su je Martin Gero i Brendan Gall. U glavnoj ulozi je Melissa Barrera, Meksikanka o kojoj se tek počelo pisati na filmskoj sceni. Keep breathing započinje njenim putovanjem u kanadski Inuvik, međutim nakon što joj je let otkazan pomoć traži od dva muškarca koji taman planiraju uzletjeti Cessnom. Uspijeva ih nagovoriti da je prihvate kao trećeg putnika. No, doživljavaju nesreću i Liv (Melissa Barrera) ostaje sama, izgubljena u kanadskoj šumi, bez signala, hrane… Tu je i činjenica da nitko ne zna da se ona uopće nalazila na tom letu.

Kako će se rasplitati priča?

Već u samom početku jasno je da će njeno iskustvo preživljavanja biti isprepleteno prošlim događanjima. Kroz kratke kadrove saznajemo da je Liv krenula u Kanadu u potrazi za majkom, da je uspješna odvjetnica koja je iza sebe ostavila ljubavnu vezu s kolegom, ali i da se ovdje radi o svojevrsnom emotivnom putu na prvu vrlo stabilne i ostvarene mlade žene. Ipak, tek se kreće rasplitati priča koja iz epizode u epizodu razotkriva rasplet događanja s kojim se lako poistovjetiti.

Žena u centru mini serije

Jeste li fan filma ‘Wild’ s Reese Witherspoon? Ako da, Keep breathing mogao bi vam se svidjeti. On Također u centar stavlja ženu i svu njenu emotivnu kompleksnost. Tu je i potraga za vlastitom srećom i identitetom. Liv iz epizode u epizodu prolazi kroz etape svoje prošlosti i sadašnjost. U njima nanovo proživljava odnos s nestabilnom majkom koja je napustila nju i njenog oca, nikad ju nije naučila samovrijednosti, a upravo njen razlog putovanja u Kanadu je da ju pokuša pronaći.

Prisjeća se i smrti svoga oca s kojim je odrasla. Kroz dijaloge s njima nalazi načine kako se snaći, preživjeti, i koji se putem kretati. Jedina pozitivna stvar koju promišlja je njen ljubavni odnos. Ipak, i na njega se reflektiralo njeno odrastanje i strahovi koje je nakupila tokom prošlosti. Kataklizmičke spoznaje, otpuštanja i rast ono su što Liv vodi na njenom putu prema tome da se spasi iz nastale situacije.

Keep Breathing već je predmet rasprava

Svi znamo da su upravo odnosi s roditeljima, kao i naše djetinjstvo, ono što nas određuje. Kao i obrasci koje smo naučili, strahovi i traume koje smo stvorili i emocije s kojima nas nisu naučili nositi se. Gledajući ih kroz prizmu mlade uspješne odvjetnice, saznajemo da ih svi imamo i kako je suočavanje s njima nezaobilazna stanica svih nas. Dok je neka od tih iskustva sputavaju da nastavi dalje i izbavi se iz situacija kako što je pad u ponor usred šume ili prelazak hladne rijeke, druga je provociraju, pomiču njene granice izdrživljosti i pomažu joj da se naposljetku uspijeva izbaviti iz svake situacije.

Priča se lijepo i emotivno raspliće iz epizode u epizodu do zanimljivog kraja o kojem su se naposljetku razvile diskusije u bespućima interneta. Mi ćemo vam ostaviti prostora da seriju pogledate i da si njen završetak protumačite sami.

Foto: IMBD

Učitati još
Zatvori