Netflix izbacio najskuplji film svih vremena – The Gray Man
Netflix izbacio najskuplji film svih vremena – The Gray Man

Netflix izbacio najskuplji film svih
vremena – The Gray Man

Još jednom, Gosling glumi čovjeka bez imena, ovaj put ubojicu po imenu Six. The Gray Man, temeljen na bestseleru iz 2009. godine, režirala su braća Russo. Cijenjeni su to tvorci hitova poput filmova o superherojima Captain America i Avengersa (Endgame i Civil War). Redateljski pečat ostao je i u ovom filmu isti, samo nema superheroja.

Ljetni film za razbibrigu

Likovi su stvarni ljudi s izuzetnim, ali ipak realnim sposobnostima za borbu. Uz Ryana Goslinga u glavnoj ulozi, tu se nalazi sjajna glumačka postava koju čine Chris Evans, Ana de Armas i Billy Bob Thornton, a koji su samo neka od slavnih imena koja se pojavljuju.

 

 

Ryan Gosling
IMDB

Što se tiče radnje, ona je vrlo jednostavna i eksplozivna. Dugoočekivani akcijski spektakl The Gray Man pravo je ljetno osvježenje i jedan od onih filmova koji su idealni za vruće ljetne večeri uz čašu gin tonica i kokice.

Radnja

Visoki dužnosnik CIA-e Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton) posjećuje osuđenog ubojicu (Ryan Gosling) u zatvoru i ponudi mu slobodu u zamjenu da postane ubojica u CIA-inom programu pod nazivom Sierra.

Osamnaest godina kasnije, s kodnim imenom Sierra Six bivši zatvorenik odlazi u misiju u Bankoku. Cilj mu je ubiti metu za koju se sumnja da želi prodati tajne i ugroziti nacionalnu sigurnost.

Ana de Armas
IMDB
Chris Evans
IMDB

Stvari krenu po zlu jer likvidiranje mete podrazumijeva i ozljedu civila. Zato Sierra Six odustaje od zadanog plana i izravno napada metu, smrtno ga ranivši.

Saznaje da je upravo ubio Sierru Four, agenta koji mu povjerava šifrirani disk s detaljima o korupciji unutar CIA-e i mutnim radnjama Dennyja Carmichaela (Rege Jean Page), koji je također jedan od vodećih agenata. Na tom putu, većina aktivnosti Sierre Six svest će se na bijeg od agenta kojeg glumi Chris Evans.

Hrvatski Nacionalni park pojavljuje se u filmu

Osim glumačke postave, obradovala nas je i činjenica da se Hrvatska ponovo našla u atraktivnoj filmskoj ulozi, tj. da su njene prirodne ljepote ponovo poslužile kao lokacija za snimanje nekog filmskog hita. Naime na 56. minuti filma radnja se događa na našem prekrasnom Mljetu. Međutim, kompjuterskom animacijom dodan je dvorac koji tamo zapravo ne postoji. Na mljetskom Velikom jezeru postoji benediktinski samostan, ali su se producenti odlučili usred Jadrana “instalirati” francuski dvorac Chantilly.

Nacionalni park Mljet
Nacionalni park Mljet

Sve u svemu, The Gray Man film je koji je eksplozivnom brzinom postao blockbuster. Vrijedan 200 milijuna dolara, nakon što je objavljen na Netflixu ovaj film odmah se našao na 1. mjestu trendinga.

Foto: IMDB, Nacionalni park Mljet, Youtube

Učitati još
Zatvori