Netflix bi mogao stati na kraj dijeljenju lozinki između korisnika

Netflix bi mogao stati na kraj dijeljenju
lozinki između korisnika

Ako se u pravilima korištenja nego servisa može pronaći “rupa” budite sigurni da će je svi iskoristiti. Vrijedi to i za Netflix koji je svojim korisnicima omogućio dijeljenje lozinke kako bi unutar jednog kućanstva više ukućana moglo istovremeno gledati različit sadržaj. Korisnici su, naravno, iskoristili priliku da lozinku dijele među prijateljima te tako povećavaju broj kućanstava koja na teret jednog pretplatnika u konačnici besplatno gledaju ovaj streaming servis.

Vijest koja je uzbunila korisnike

U Netflixu su toga svjesni te su krenuli testirati opciju zabrane koja bi ovakvoj praksi stala na kraj. Korisnici su počeli prijavljivati poruku koja im se pojavila na ekranima, a koja upućuje na otvaranje novog korisničkog računa ako ne dijele isto kućanstvo s pretplatnikom. Svoj račun mogu verificirati tako da upišu kod dobiven putem SMS-a ili emaila.

S obzirom na to da se Netflix do sada nije zamarao ovim problemom zbog ionako konstantnog rasta u broju pretplatnika i zarade, još nije poznato hoće li se ova zabrana zaista primijeniti duž cijele platforme, no već je i sama vijest o njoj uzbunila korisnike.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori