Nastavak kultnog filma “Isijavanje” dolazi na veliko platno

Nastavak kultnog filma
“Isijavanje” dolazi na veliko
platno

Nakon ovogodišnje uspješnice, horor serije Haunting of Hill House, redatelj Mike Flanagan potpisuje još jedan horor od kojega se puno očekuje. Naime, riječ je o nastavku kultnog filma Isijavanje . Novi nastavak prepričat će priču o dječaku, sada odraslom čovjeku, koji je uz Nickolsona nosio dobar dio priče u slavnom hororcu iz prošlog stoljeća.

Horor Doctor Sleep radit će se po knjizi Stevena Kinga

Budući da je Steven King 2013.  javnosti predstavio roman Doctor Sleep i objasnio da je riječ upravo o nastavku spomenute priče koju je proslavio Jack Nicholsonn 1980., ljubitelji hororaca s nestrpljenjem iščekuju ekranizaciju ovog djela, a sada je poznat i datum premijere. Radi se o 24. siječnju 2020.

Podsjetimo, redatelj Flanagan prethodno je radio na filmovima kao što su Geraldova igra, Oculus, Hush i Prije nego što se probudim. A epska priča o Dan Torranceu i Abra Stoneu jedan je od najvažnijih dijelova njegove karijere, kako sam redatelj ističe.

Ewan McGregor glumi odraslog Dannyja Torrancea, a Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Bruce Greenwood, Zahn McClarnon, Jacob Tremblay i Emily Alyn Lind utjelovili su ostale likove.

Danny Torrance kao Doctor Sleep

Doktor Sleep, odnosno dječak Danny Torrance iz Isijavanja, u aktualnom filmu (koji tek treba ugledati svjetlo dana) je četrdesetogodišnjak koji se bori se s bijesom i alkoholizmom. “Sjajne” sile se vraćaju kada počinje sazrijevanje. Torrence počinje koristiti svoj dar kako bi komunicirao s umirućima u lokalnom hospicijskom centru, a njegova priča doživljava zaokret nakon što upozna mladu djevojku koja također ima “sjajne” moći.

Nastavak filma je pokrenut u Warner Brosu koji je 1975. distribuirao The Shining Stanleya Kubricka. Trevor Macy će producirati nastavak zajedno s tvrtkom Vertigo Entertainment Jon Berg. Goldsman je pak  izvršni producent na ovom projektu.

Hoće li nastavak jednog od kultnih hororaca koji je postao djelo vrijedno izučavanja ostvariti jednak uspjeh kao svoj prethodnik i kod kritike i kod publike, ostaje da vidimo za nešto više od godinu dana.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori