20 najpopularnijih romantičnih komedija ikad
20 najpopularnijih romantičnih komedija ikad

20 najpopularnijih
romantičnih komedija ikad

Prekid

Filmske večeri su najbolje večeri, pogotovo ako je na repertoaru vaš najdraži žanr. Romantične komedije možda nisu poznate kao svima omiljene, definitivno su im sklonije žene, ali će vas njihovo gledanje sigurno opustiti.

Komedije u kojima je glavni zaplet onaj ljubavni uvijek su lagano večernje rješenje jer će vas nasmijati, razveseliti i pomoći vam da smetnete s uma sve što vas je tokom dana brinulo. Često su prvi izbor kada se radi o odlasku na spoj i zato na kino blagajnama broje dobre uspjehe. U njima ćete vidjeti sve poznate glumce, od kojih su se neki profilirali samo za ovaj tip filma.

U romantičnim komedijama pamtimo najdraže filmske parove, one s posebnom kemijom. Možda su nam upropastile viziju idealne veze jer očekujemo previše, ali uvijek ćemo ih pogledati na TV-u, čak i ako smo ih gledali već sto puta.

U nastavku donosimo dvadeset do sad najuspješnijih, koje su pomele kino blagajne od 1978. godine do danas i barem će vas jedna od njih inspirirati da je večeras opet pogledate. A film na broju jedan bi vas mogao iznenaditi…

20. Prekid (The Break-Up, 2016.)

Što se događa kada ljubav nije dovoljna? Iako su prekinuli vezu Gary (Vince Vaughn) i Brooke (Jennifer Aniston) odbijaju napustiti zajednički stan, a to će dovesti do još mukotrpnijeg raskidanja i potenciranih osjećaja.

19. 50 prvih poljubaca (50 First Dates, 2004.)

Nakon prvog uspješnog upoznavanja, Henry (Adam Sandler) shvati da ako želi biti u vezi s Lucy (Drew Barrymore), svakog je dana, do kraja života, mora nanovo šarmirati i osvajati njeno srce.

50 prvih poljubaca

18. Ljubav nema pravila (Something’s Gotta Give, 2003.)

Nakon spoja s mladom djevojkom postariji glazbeni mogul se zaljubljuje u njenu majku. Film Nancy Meyers u glavnim ulogama donosi Jacka Nicholsona i Diane Keaton.

17. Slučajni milijunaš (Mr. Deeds, 2002.)

Kada vlasnik pizzerije u malom gradu i pjesnik Longfellow Deeds naslijedi 40 milijardi dolara od svog ujaka, preseli se u velegrad i nađe se okružen prevrtljivcima koji žele svoj dio kolača. Adamu Sandleru u ovom se filmu pridružuje Winona Ryder.

Ljubav nema pravila

16. Romansa u Seattleu (Sleepless in Seattle, 1993.)

Popularnu romantičnu komedija 1990-ih režirala je Nora Ephron, a u glavnim ulogama obožavamo Toma Hanksa i Meg Ryan. Tom glumi Sama čiji osmogodišnji sin smatra da je vrijeme da si nađe novu ženu, a Meg je Annie koja cijelu priču čuje preko radija i pomisli da bi Sam mogao biti čovjek njenog života.

15. Moj najbolji prijatelj se ženi (My Best Friend’s Wedding, 1997.)

Julianne (Julia Roberts) je tijekom studija prekinula vezu s Michaelom, uz dogovor da će se vjenčati jedno s drugim ako u 28. godini još uvijek budu samci. Kada Michael (Dermot Mulroney) nazove Julianne upravo pred njezin 28. rođendan, on joj obznani da će za tri dana oženiti Kimberly (Cameron Diaz).

Šminkerica sa sela

14. Šminkerica sa sela (Sweet Home Alabama, 2002.)

Profinjena Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) njujorška je modna kreatorica u usponu koja se zaruči za najpoželjnijeg muškarca u gradu. Iako o tome maštaju sve djevojke, za Melanie nastala situacija ne predstavlja nikakvu romansu iz bajke jer je ona zapravo već udana…

13. Princ otkriva Ameriku (Coming to America, 1988.)

Mladi princ Akim (Eddie Murphy) izmišljene afričke države Zimunda navršio je 21. godinu i želi još malo proputovati svijetom prije nego što se skrasi. Tako dolazi u SAD praveći se da je siromašni student…

12. U dobru i zlu (Silver Linings Playbook, 2012.)

Pat Solatano (Bradley Cooper) je izgubio sve, kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver), ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život te upoznaje Tiffany (Jennifer Lawrence).

11. Raspad sistema (Bringing Down the House, 2003.)

Peter Sanderson (Steve Martin) rastaje se od žene koju još voli. Osamljen je i zato uživa u kompjutorskoj komunikaciji s djevojkom koja se predstavlja kao Odvjetnica, no Charlene (Queen Latifah) definitivno nije osoba za koju se izdaje…

Bolje ne može

10. Bolje ne može (As Good as It Gets, 1997.)

Melvin Udall (Jack Nicholson) je naporan, zajedljiv njujorški pisac koji ima opsesivno-kompulzivni poremećaj. Život mu se promijeni kad njegovog susjeda homoseksualca pretuku i on mora ići u bolnicu.

9. Zalomilo se (Knocked Up, 2007.)

Kažu da se suprotnosti privlače, pa je za ultimativnog lijenčinu Bena (Seth Rogen) i poslovnu djevojku Alison (Katherine Heigl), to zasigurno bio slučaj – barem jedne alkoholizirane večeri. Dva mjeseca i nekoliko testova za trudnoću kasnije, bit će prisiljeni svoje razlike pomiriti…

8. Odbjegla nevjesta (Runaway Bride, 1999.)

Maggie (Julia Roberts) je žena koja je pred oltarom ostavila toliko zaručnika da su je prozvali Odbjeglom nevjestom, a njujorški reporter (Richard Gere) dobio je zadatak da o njoj napiše članak.

Prisila na brak

7. Seks i grad (Sex and the City, 2008.)

Film “Seks i grad” odgovorit će na sva neodgovorena pitanja: hoće li se Carrie i Faca napokon vjenčati? Može li Samantha uistinu biti zadovoljena samo s jednim muškarcem? Hoće li Charlotte ikada zatrudnjeti? Mogu li Miranda i Steve zapravo živjeti sretno do kraja života?

6. Prisila na brak (The Proposal, 2009.)

Margaret (Sandra Bullock) je žena-zmaj, u izdavačkoj kući gdje radi kao šefica znana pod nadimkom Vještica. Andrew (Ryan Reynolds) je njezin pomoćnik koji trpi tiraniju strpljivo čekajući svoju priliku za napredovanje, koja se ukaže kad Kanađanki Margaret zbog nepoštivanja pravila bude uskraćena viza.

Svi su ludi za Mary

5. Svi su ludi za Mary (There’s Something About Mary, 1998.)

Od srednje škole kada su trebali ići na maturalnu zabavu prošlo je 13 godina, a Ted (Ben Stiller), sada uspješan pisac, i dalje razmišlja o tadašnjoj ljubavi Mary (Cameron Diaz). Unajmi privatnog detektiva Pata (Matt Dillon) koji joj ulazi u trag, međutim i sam se zaljubi u Mary…

4. Zgodna žena (Pretty Woman, 1990.)

Richard Gere je biznismen Edward Lewis koji poslom dolazi u Los Angeles, gdje mu privlačna ulična prostitutka Vivian Ward (Julia Roberts) pokaže put do Beverly Hillsa. On je pozove da provede noć s njim u luksuznom hotelu, a sutradan joj predloži da s njim ostane cijeli taj tjedan, za tri tisuće dolara.

3. Hitch – doktor za ljubav (Hitch, 2005.)

Anonimni newyorški “doktor za ljubav” uz naknadu pomaže muškarcima da osvoje ženu svojih snova. Iako je Hitchens “Hitch” (Will Smith) okorjeli neženja on nalazi svoj par u prekrasnoj novinarki trač rubrike Sari (Eva Mendes) koja želi otkriti identitet “doktora”.

2. Što žene vole (What Women Want, 2000.)

Bahati reklamni stručnjak Nick (Mel Gibson) pokušava osmisliti reklame za tipično ženske proizvode, a pri pokušaju da uđe u žensku psihu, doživi nesreću, nakon koje postaje sposoban čuti sve ono što žene žele i misle…

1. Moje grčko vjenčanje (My Big Fat Greek Wedding, 2002.)

Svi u obitelji Portokalos brinu se za Toulu koja je neudata, a ima već trideset godina. Touli je s druge strane dosta posla u restoranu svojih roditelja i spremna je na promjenu. Nakon što se zaposli u tetkinoj putnoj agenciji, zaljubljuje se u Iana, učitelja koji je visok, zgodan i sasvim sigurno nije Grk.

Foto: Profimedia, pr

Učitati još
Zatvori