Ovo su najgore casting odluke u povijesti Hollywooda
Ovo su najgore casting odluke u povijesti Hollywooda

Ovo su najgore casting odluke u
povijesti Hollywooda

Koliko glumac može popraviti film, toliko ga može i pokvariti! Ovoga puta prisjetili smo se najgorih casting odluka u povijesti Hollywooda, koje i danas izazivaju negodovanje kako kod publike, tako i kod kritike.

najgore casting odluke

Nije lako biti zlikovac…

Kada je Jesse Eisenberg odabran za ulogu legendarnog zlikovca Lexa Luthora, mnogi su bili uvjereni  kako ćemo dobiti “emo verziju Marka Zuckerberga” (kojeg je ranije utjelovio u filmu The Social Network) – pokazalo se kako su njihova predviđanja bila u pravu.

Izgleda kako je teško udovoljiti obožavateljima kada je odabir poznatih zlikovaca u pitanju, pa su tako lošim odabirom okarakterizirani i angažman Jareda Leta kao Jokera (Zack Snyder’s Justice League, Suicide Squad) te Tophera Gracea kao Venoma u Spider-Man 3.

najgore casting odluke
najgore casting odluke

Ima drugih, ima boljih

Teško je breme utjeloviti dobro poznate likove iz književnosti. Tako su s negodovanjem ocijenjen i angažmani Kristen Stewart kao Snjeguljice, u filmu Snow White And The Huntsman i Kevina Costnera kao Robin Hooda u filmu Robin Hood: Prince of Thieves.

“Godinama sam zbog Alexandera mislio da je Colin Farrell loš glumac”, samo je jedan u nizu sličnih komentara koji jasno dočaravaju kako irski glumac nije bio pravi odabir za ulogu Aleksandra Velikog.

najgore casting odluke
najgore casting odluke

Slabe točke nagrađivanih filmova

Nesumnjivo, uloga u The Gangs of New York jedna je od boljih u karijeri Cameron Diaz, no mnogi se filmski kritičari nisu mogli oteti dojmu kako svojim glumačkim performansom nije mogla parirati ostatku glumačke družine.

A kad smo kod povijesnih drama, svakako vrijedi spomenuti i odabir Russella Crowea u mjuziklu Les Misérables. Pjevanje doista nije njegova jača strana!

najgore casting odluke
najgore casting odluke

Najgora odluka

Za kraj smo izdvojili možda i najkontroverzniji izbor – onaj prema kojem je Tom Cruise, u istoimenom serijalu, postao Jack Reacher. Proslavljeni glumac do sada je glumio u desecima akcijskih filmova, ali to ne znači da je bio pravi odabir za svaku od tih uloga. Za obožavatelje ovog lika Cruise je predstavljao sušu suprotnost od Reachera, a negativnoj izvedbi pridonijela je i lošija glumačka izvedba.

najgore casting odluke

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori