Tri najgledanije Netflixove serije 2021. godine

Tri najgledanije Netflixove
serije 2021. godine

Godina je na izmaku i punim su nam mahom počele pristizati liste najboljeg sadržaja koji smo konzumirali ove godine. Sve najbolje filmove, serije, knjige i glazbu o kojoj se pričalo izdvojili smo ovdje, ali ono najbolje i najgledanije ponekad nije sinonim. Netflix kao najveća streaming platforma izbacuje enormnu količinu sadržaja među kojima je onaj vrhunske produkcije i popularni ‘šund’ koji, unatoč svemu, volimo pogledati kao svojevrsni guilty pleasure. Iako Netflix brojke ne odaje redovito, svakih nekoliko mjeseci ipak objavljuje koji su filmove, serije i emisije briljirali među publikom.

Popularni britanski Independent prošao je sve statistike koje je Netflix objavio tijekom posljednjih mjeseci i rangirao serije s najvećim brojem gledatelja. Rezultat nije iznenadio baš nikog jer je svojevremeno za svaki od tih naslova vladala nenadmašna prašina među gledateljima, o njima se brujalo na društvenim mrežama i nagađalo o nastavcima.

U nastavku vam predstavljamo tri najgledanije serije na Netflixu koje su ove godine gledali milijuni ljudi!

3. La Casa de Papel / Money Heist – 69 milijuna

Peta sezona jedne od najiščekivanijih serija godine izašla je u dva dijela. Prvi nam je pristigao u rujnu i donio nevjerojatan twist u radnji, dok smo drugi i zaista finalni dio gledali početkom ovog mjeseca. O našim smo vam dojmovima pisali ovdje, a činjenica da je sezonu pogledalo otprilike 69 milijuna kućanstava svrstalo ju je vrlo blizu samom vrhu ljestvice.

2. Lupin I – 76 milijuna

Početkom ove godine o Lupinu smo vam pisali kao o prvoj velikoj seriji 2021. o kojoj su se raspisali kritičari. Obožavani Omar Sy mnoge je oduševio u ulozi majstora obmana, a radnja prepuna obrata i akcije privukla je pažnju čak 76 milijuna Netflixovih accounta odnosno kućanstava. Iako je drugi dio dobio nešto manju pažnju, ovo je još uvijek jedna od najgledanijih serija godine.

1. Squid Game – 142 milijuna

serija Squid Game cover

Na samom vrhu, očekivano, Squid Game. Bez ikakve ranije promocije i najava, južnokorejska serija trijumfirala je i nadmašila svaki dotad najgledaniji Netflixov film ili emisiju. Tek nekoliko tjedana nakon premijere seriju je već pogledalo 111 milijuna kućanstava, a do danas je ta brojka narasla na ogromnih 142 milijuna. Ovom apsolutnom hitu trebalo je samo 17 dana da nadmaši sve rekorde na platformi, a Netflix je otkrio da je više od 50 posto njegovih pretplatnika pogledalo ovu distopiju.

Ostatak najgledanijih serija čine:

Sex Education cover
  • Lupin II – 54 milijuna
  • Shadow and Bone – 55 milijuna
  • Sex Education – 55 milijuna
  • Fate: The Winx Saga – 57 milijuna
  • Sweet Tooth – 57 milijuna
  • Sex/Life – 67 milijuna
  • Maid – 67 milijuna

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori