Serije koje smo pogledali barem nekoliko puta i planiramo ih iznova bingeati

Serije koje smo pogledali barem nekoliko puta
i planiramo ih iznova bingeati

Znamo da na streaming servisima gotovo svakog tjedna izlaze nove serije od kojih će se mnoge natjecati za prestižne nagrade. Intrigantne su, dramatične i vode nas na vrhunac neizvjesnosti. Njih svakako imamo na binge listi, ali s vremena na vrijeme nam najviše godi pogledati iznova neki jednostavni sitcom. Takve duhovite serije ne gube vrijeme na kompleksne teme ili likove, vremenski su kratke i tako idealne za bingeanje. Ipak, ima i iznimki koje se na pitak način osvrću ne pojedine teme iz stvarnosti.

Najgledanije serije – Što publika obožava rewatchati?

Stranica BroadbandDeals.com provela je kratko istraživanje i podijelila upitnike obožavateljima TV serija po cijelom svijetu. Iz njihovih se odgovora jasno pokazalo kojih je deset serija najviše gledano iznova i kojih se nikad ne zasitimo!

Friends

Uvjerljivo na prvom mjestu i sasvim neiznenađujuće. Kultni ‘Friendsi’ uvijek su dobra ideja. Genijalna šestorka vodila nas je kroz prijateljstvo, veze, prekide i odrastanje. Kafić Central Perk i mladi Matt LeBlanc, Courtney Cox, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Lisa Kudrow i David Schwimmer savršena su feel good kombinacija. Serija koja je obilježila 90-e i danas je jedna od omiljenih i daleko najčešće gledana iznova.

Peep Show

Prva među kultnim britanskim serijama koja se našla među omiljenima. Serija ‘Peep Show’ po mnogima donosi ono najbolje iz britanskog humora, kombinaciju sarkazma, ironije i komedije situacije. Pratimo Marka i Jeremyja, dvojicu cimera koji se susreću s raznim izazovima i nelagodnim situacijama u svakodnevici. Istovremeno si međusobno često smetaju, potpuno su različiti i njihova je dinamika zato besprijekorna.

Američki i britanski The Office

The Office

Američki je ‘The Office’ temeljen upravo na britanskoj uspješnici koju predvodi komičar Ricky Gervais, dok se u američkoj uvijek isticao i definitivno proslavio priču –Steve Carell. Oba sitcoma satirično i komično prikazuju atmosferu jednog prosječnog ureda. Donosi svakodnevicu mlađih i sredovječnih likova koji rade u tvornici papira i na dnevnoj bazi izmjenjuju životna iskustva. Bilo da volite američku ili englesku verziju, ova serija je bliska svakome tko se prepoznaje u “od 9 do 5” sustavu rada.

Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn 99

‘Brooklyn 99’ je skroz otkačena i sasvim netipična policijska serija. U duhu je workplace komedije u kojoj smo fokusirani na policijsku postaju u Brooklynu, a glumci redom igraju genijalne likove među kojima je svaki bizaran, apsurdan i genijalan na svoj način. Treća je najviše iznova gledana serija, a nedavno je na Netflixu izašla šesta sezona. Mi je već bingeamo!

RuPaul’s Drag Race

RuPaul Drag Race svojevremeno je bila prava prekretnica u svijetu televizije. U pitanju je forma reality natjecanja koje predvodi poznati drag queen RuPaul. Istovremeno je glavna zvijezda uz natjecatelje koje mentorira i vodi kroz posebne izazove svakog tjedna. Reality je osvojio niz nagrada poput Emmyja i Critics Choice nagrade, a nedavno je izašla 13. sezona stoga imate i više nego dovoljno materijala za gledati iznova!

It’s Always Sunny in Philadelphia

Sitcomi o grupama prijatelja imaju ono nešto zbog čega ih tako volimo gledati iznova. Humoristična serija ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’ nije iznimka i također je jedna koje je publika pogledala nekoliko puta. Prikazuje živote četvero egocentričnih prijatelja kojima njihova iskrivljena stajališta i kritični sudovi nerijetko stvaraju nevolje.

Sex Education

Sex Education

‘Sex Education’ nekoliko smo puta izdvojili kao jednu od naših najdražih novijih britanskih serija i ne čudi nas da je publika toliko često voli iznova izbingeati. Uz simpatičnu glumačku ekipu, estetiku koja vuče na 80-e i 90-e godine te priču o često neugodnom dijelu odrastanja, ‘Sex Education’ brzo je postala omiljeni odabir. Trenutno čekamo treću sezonu!

Gilmore Girls

Serija uz koju su mnogi odrastali također se nalazi na ljestvici most rewatched TV priča. Odnos kćeri Rory i majke Lorelai, njihovi brzi dijalozi i humoristične opaske zabavljaju nas i opuštaju i uvijek se volimo vraćati likovima iz Stars Hollowa koji vrvi dogodovštinama. Na Netflixu je moguće pogledati i specijalnu epizodu Gilmoreica ‘Gilmore Girls: A Year in Life’ koja prati život Lorelei i Rory kroz godinu dana i četiri godišnja doba. 

American Horror Story

Antologijska serija koju su stvorili Ryan Murphy i Brad Falchuk bila je svojevremeno prava senzacija, posebice s prvom sezonom ‘Murder House’ i danas pripada u najgledanije serije. Svaka se sezona fokusira na različite likove i neku novu paranormalnu, bizarnu, okultnu pojavu, grupu ljudi, mjesto i slično. Serija je osvojila brojne nagrade, kao i glavni glumčki protagonisti među kojima se posebno istaknula Jessica Lange.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori